Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Her AOpen ürünü gibi oldukça başarılı bir ürün olmuş. Custom PC (toplama bilgisayar) döneminin en gözde - sağlam kasa, anakart ve optik ürün üreticiliğini yapmış AOPEN'in (server kasalarıda muhteşemdir!) minimalist fırtınanın estiği bu günlerde eeebox, macmini, gibi ürünlere alternatif kendi custom pclerimizi üretebileceğimiz şahane ürünü üretmesi büyük incelik. Benim gibi minimalist çözümler arayan gereksiz yer kaybı yaşatan artık ayakkabılıkta, ayakkabılık olarak kullandığım bilgisayar kasamdan daha da fazla nefret etmeme sebep olan bu güzel aleti alan herkese hayırlı olsun.
Bu kasada yapamayacağınız tek şey, çift ekran kartlı bir sistme kurmak. O da micro ATX formatında böyle bir anakart olmadığı için. Phenom II'den tutun da COre i7 965 Extreme'e kadar he türlü işlemciyi kullanabileceğiniz bir sistem yapabilirsiniz. SOğutucu seçiminiz biraz kısıtlanıyor ve ekran kartında devre kartı çok uzun olan HD 4850 X2 buraya sığmayacaktır. Uzun süre bir önceki model olan G325 kullandım da oradan biliyorum
Güzel günler dilerim
(Dizüstü bilgisayara geçtiğimden beri kullanmıyorum, o sebeple geçmiş zaman kullandım )
2000 Yılında ilk bilgisayarımı aldığımda CD-ROM olarak aopen almıştım 52x cd-romlar yeni çıkmıştı ve canavargibiydi çok hızlı çalışıyordu gerçekten kaliteli bir marka kazanmayı hakediyor....
Malumunuz ülkemizde oem dağıtıcılarda farklı kasa seçenekleri konusunda bir darboğaz mevcut, son yıllarda online alışveriş sitelerinde sunulan farklı markalardaki kasalar ile birlikte çeşitlilik artmasına rağmen benim gibi eski kafalı kullanıcılar gözünün önünde duran kasa, monitör, klavye, mouse vb. bileşenleri görerek, dokunarak, kurcalayarak satın almak istemektedir.
Bundan 3 sene önce kendi bilgisayarımı toplarken de en zor bulduğum ve karar verdiğim bileşen kasa olmuştu...
Bunun sebebi de benim arayışımın kasanın tasarımı, küçük olması ve sağlamlığı konusunda güven vermesi üzerinde yoğunlaşmasıydı. Uzun araştırmalar sonunda Aopen H420B de karar kıldım.
Zaten hedefiniz basit bir sistem kurmaksa fazladan yer kaplayan hantal görünümlü kasalar niye kaderiniz olsun...