'AÖF'te yeni sistemle başarı oranı arttı'

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın, Açıköğretim Fakültesi'nde bütünleme sınavının kalkmasıyla birlikte yeni sistemde başarı oranının bir derste yüzde 20'den yüzde 50'ye çıktığını söyledi.

130317_aof.hlarge.jpg

Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) bütünleme sınavlarının kaldırılarak sınıf geçme sisteminin değiştirilmesi birçok öğrenci tarafından eleştirildi.

Yeni sistem hakkında açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, AÖF'de 3 yıl süren çalışmalar sonrasında 2012-2013 akademik yılında itibaren eğitim-öğretimde dönemlik kredili sistemine geçilerek yaklaşık 2 milyondan fazla öğrencinin intibaklarının yapıldığını söyledi.

Daha önce vize-final ya da vize-final-bütünleme sonuçlarına göre 100 üzerinden 50 ve üzeri puan alan öğrencilerin dersten geçtiğini, alamayanların da kaldığını hatırlatan Aydın, yeni sistemde bunun tamamen değiştiğini anlattı.

Prof. Dr. Aydın, bir dersin ortalaması esas alınıp öğrencilerin ortalamalarının hesaplandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

''Bağıl değerlendirme sistemine bağlı olarak 'koşullu geçme' ya da 'şartlı geçme' dediğimiz sistem meydana geldi. Önceki yıllarda tek dersten, mesela Matematik veya İngilizce gibi derslerden kalan öğrencilerimiz, yıllarca mezun olabilmek için bu derslerden geçmeyi bekliyordu. Şu anda öğrencimizin genel ortalaması 2,00'nin ve ders notu FF'in üzerindeyse öğrencimiz mezun olabiliyor. Dolayısıyla yeni sistemle alakalı birçok öğrencimizden olumlu yanıtlar gelmeye başladı. Sistem, çalışan öğrencimizin lehine oldu. Yıllarca bir dersimizde başarı oranımız yüzde 20'de iken şu anda yüzde 50'lere çıktı. Bu oran, öğrencilerimizin başarısıyla oluştu. Tabii ki, bunun içinde şartlı ve koşullu geçen öğrencilerimiz de var. Dahası bu sistemle örgün eğitimle açıköğretim arasındaki geçişler olanaklı hale geldi. Örgün öğrencilerin, açıköğretimden ders alabilmesinin yolu açılırken, açıköğretim öğrencilerinin de örgün eğitime geçiş olanakları artırıldı. Öğrencilerin istihdamının kolaylaştırılması, ulusal ve uluslararası hareketliliği gündeme geldi.''

Bahar dönemi kayıtlarının 11 Mart'ta başladığını anımsatan Prof. Dr. Aydın, kayıt ve ders seçimlerinin internet aracılığıyla 21 Mart'a kadar gerçekleştirileceğini bildirdi.

KAYNAK

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Gerçekten katılıyorum.
Ortalama notumuz 35 lerde iken dersleri geçebiliyorsak bu mu başarı mıdır değil midir tartışılır.
Fakat açıköğretim okuyan biri olarak başarı oranından öte ben geçebiliyor muyum ona bakarım :)
Bütünlemelerin kalkacağını duyduğumda korkmuştum epey ama sanıldığı gibi çıkmadı.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Açık öğretim sistemin üzerinde gidilip, zorlaştırılıp, kalitenin yükseltilip, hakkaniyetli bir diplomaya ulaştırılır inş.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Açık öğretim sistemin üzerinde gidilip, zorlaştırılıp, kalitenin yükseltilip, hakkaniyetli bir diplomaya ulaştırılır inş.

aof zaten ziyadesiyle zor kimse kusura bakmasında aof yi bitiren biri normal fakülteyi güle oynaya bitirir

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
aof zaten ziyadesiyle zor kimse kusura bakmasında aof yi bitiren biri normal fakülteyi güle oynaya bitirir

Zor mu? Taban puanla yerleşeceksin, tek kitaptan sınava gireceksin, geçme notu 50 ve test usulü bir sınav.

Buna zor diyeni 4 yıl örgün öğretim üniversitede okutup halini görmek isterdim..

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=36351]mr_rain[/MENTION] + olarak artık geçme notu da kalmadı. Çan eğrisi yapısı var. Şimdi çoğu kişi sınavlara bile girmediğinden ortalama epey düşüyor ve dediğin 50 notunu almak işte geçer not gibi oluyor bu durumlarda.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16

Arkadaşım sen zorlanıyorsan bu sistemin zoruluğundan değil başka birşeyden kaynaklanıyordur belkide!

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ne çok biliyormuşsunuz yav gidin nette bir dünya geçmiş yıl testleri var çok bildiğiniz bir testi çözün görün ne kadar puan alacağınızı bekara karı boşamak kolay tabi 49 kaldığında normal fakültede hocaya iki takla atıp notu tamamlatıyorsunuz öyle yada böyle yada hoca zaten derslerde kritik noktaları sınavda soracağı şeyleri altını çiziyor alın bir aof kitabını okuyun bakalım hukuk kitabı gibi en basiti bile asıl siz normal fakülteler kolay diyorsanız sizin zorlanmanız başka şeydendir

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
ne çok biliyormuşsunuz yav gidin nette bir dünya geçmiş yıl testleri var çok bildiğiniz bir testi çözün görün ne kadar puan alacağınızı bekara karı boşamak kolay tabi 49 kaldığında normal fakültede hocaya iki takla atıp notu tamamlatıyorsunuz öyle yada böyle yada hoca zaten derslerde kritik noktaları sınavda soracağı şeyleri altını çiziyor alın bir aof kitabını okuyun bakalım hukuk kitabı gibi en basiti bile asıl siz normal fakülteler kolay diyorsanız sizin zorlanmanız başka şeydendir

:) Hiç güleceğim yoktu, görüp bilmesek inanıcaz.

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Aof'ün zorluğu dersi birinin anlatmaması kendi kendine çalışıp geçmek zorunda olman.Eski sistemde 50 almak zorunda olmak biraz zordu ama çan eğrisi gelince kolaylaştı denilebilir.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
:) Hiç güleceğim yoktu, görüp bilmesek inanıcaz.

niye gülüyorsun yalan yanlış birşeymi var normal fakültede çan eğrisi var zaten hadi o yetmedi hocaya takla yokmu kusura bakmada işi gücü sadece okula gitmek ve bir zahmet ders dinlemek olan birinin ayyy örgün öğretim çok zor çok kasıyoruz demeye hakkı yok illaki çevrende vardır aof li olan git sor bakalım hallerini hatırlarını ne diyecekler tek ders 50 geçme notu 49 la çat diye seneyi kaybedersin

ahooon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AÖF'ün 2012-2013 döneminde en başarılı kitap yayınları hangileri bilgisi olan varmı?