AÖF Askerliği Tecil ediyor mu *

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar ön lisans mezunu olarak aöfe başvurdum. Hazırlık sınıfı ile beraber 3 yıl okuyacağım. Ama şöyle bir şey var mış, askerlikte kısa dönem yapmak ve geciktirmek için açık öğretime başvuranlar çok olduğu için aöf okuduğunuz sürece sizi tecil etmiyormuş. Bu ne kadar doğru bu konu hakkında bilginiz var mı ?

C-4

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşım aynı senin durumunda önlisans bitirdi aöf de okuyo şimdi ve tecilli askerliği yeni çıkan birşeyse bilemem şubeye sor en doğrusu

Metamfetamin

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yok öle bisey ilk defa senden duyuyorum. hazırlık sınıfı acikögretimden sayılmaz ve dolaysiyla askerlik tecil olmaz, ama 3. sınıfa gecersen aöf otomatik olarak tecil ettirir. üst üste 2 sene sınıfta kalirsan kaydın silinir tecilin iptal olur. işleyis bu sekilde.. bende önlisans mezunuyum intibak sınıfını verip 3. sınıfa kayıt yaptirdim bu sene.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
1.sınıf iseniz askerliği aöf tecil ediyor diye biliyorum. en azından büroda öyle bilgi verilmişti.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
üst üste 2 sene sınıfta kalirsan kaydın silinir tecilin iptal olur. işleyis bu sekilde..
Yok öyle birşey... Ne kadar sınıfta kalırsan kal kaydın silinmesi gibi bir durum söz konusu değil, otomatik tecil ettirilir AÖF tarafından :P

Metamfetamin

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yok öyle birşey... Ne kadar sınıfta kalırsan kal kaydın silinmesi gibi bir durum söz konusu değil, otomatik tecil ettirilir AÖF tarafından :P

keske öyle olsa suanda en yakın arkadasım askerde olmazdi. :) ama hepsi bi yana ne yaparsan yap 29 yasina kadar bitiremessen paket....

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Herkes farklı şeyler diyor (: ama Metamfetamin arkadaşımın dediği olabilir çünki kendi sitesinden ona benzer şey okudum. Ama tam açıklanmadığı sizlere sordum. Yarın gidip büroya sorayım bari. Buraya yazarım sizinde bilginiz olur.

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
tescil ediliyor aöf e girip kayıt yaptırman. sonuçta eğitim hakkı engellenemez bi süreye kadar tabi :)

Metamfetamin

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Herkes farklı şeyler diyor (: ama Metamfetamin arkadaşımın dediği olabilir çünki kendi sitesinden ona benzer şey okudum. Ama tam açıklanmadığı sizlere sordum. Yarın gidip büroya sorayım bari. Buraya yazarım sizinde bilginiz olur.

yaw dostum sen herkesi ne kafana takıyosun ben sana diyorum ki aöf 3.sinif ögrencisiyim tecil edilmese suanda askerde olmam lazim daha ne diyim..

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Öğrenciyken kimse dokunamaz sana, yedek subay aday adayısın çünkü. AÖF bitince diplomanla gidip tecilini yaptırırsın. Çoğu arkadaşım bu şekilde yaptı, sorun yaşayan olmadı hiç.

Metamfetamin

Asistan
Reaksiyon puanı
4
yok canım ne kızması sadece her sölenene inanma demek istedim.