AntivirüsLerin Zayıf Özellikleri ? ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Birkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Birkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Antivirüslari "Met" Etmeyi Bırakıpta İnsanlara Yararlı Olacak

Bu Düşünceyi Bu Konu Altında Sorgulayalımmı ?

Örnek Olarak;

Avast-Virüs Yakalama Başarılı ama Silmek Başarısız.

Norton
-Kurmak 1 dert Kurduktan sonra Makineyi Açmak Ayrı dert hele Kaldırmak Ayrı 1 dert.

Bunun Gibi Antivürüslerin Zayıf Özelliklerini Kuracaklar Kullanacaklar için

Daha Yararlı 1 iş Yapmış Oluruz...

32.sefo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kaspersky => Lisans istiyor :D Başka kötü yanı yok

Nod32 => Allah düşürmesin :X

macellan44

Asistan
Reaksiyon puanı
0
En iyisi avira antivir personal.Yakalamasıda silmeside süper.Uzun zamandan beri kullanıyorum ve çok da memnunum.

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
nod 32 ---> walla süper bu güne kadar bi yerlerden key bulup uzatıyodum süperde ama az önce keyi güncelleme ettirttirmiyor :D
kaspersky ----> wallla süper ama lisans ve düşük sistemde kasıntısı çok oluyor :D

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Antivirüslari "Met" Etmeyi Bırakıpta İnsanlara Yararlı Olacak

Bu Düşünceyi Bu Konu Altında Sorgulayalımmı ?

Örnek Olarak;

Avast-Virüs Yakalama Başarılı ama Silmek Başarısız.

Norton
-Kurmak 1 dert Kurduktan sonra Makineyi Açmak Ayrı dert hele Kaldırmak Ayrı 1 dert.

Bunun Gibi Antivürüslerin Zayıf Özelliklerini Kuracaklar Kullanacaklar için

Daha Yararlı 1 iş Yapmış Oluruz...

Kişisel gözlemlerim:

Avastta yakalama başarılı silme başarısız olayı sadece ücretsiz home sürümünde var. Pro sürümde yakalama da silme de kaynak tüketimi de son derece başarılı.
Eksi yönü, pc açılırken, başlangıç taraması ve bellek testi yaptığından zayıf sistemlerde masaüstü geldikten sonra kısa bir süre avastın işini bitirmesini beklemek gerekiyor. Aksi halde geçici bir kasılma olabiliyor. Bu tarama bittikten sonra herhangi bir kasılma sözkonusu değil.

Kaspersky genel olarak başarılı fakat lisanslısını almazsanız, ansızın kullandığınız key bloke olabiliyor, zayıf sistemlerde kasıntı yapabiliyor...

Nod32 popüler fakat poüleritesini hakedecek kadar başarılı değil.
Birçok kullanıcıdan kasılma, kilitlenmelere yolaçtığı yönünde şikayetler alıyor.
Virüs yakalama başarımı ise rakiplerine göre biraz düşük.

Norton ise işletim sistemi kurmaktan uzun zaman alıyor nerdeyse, kaldırmaktansa format atıp kurtulmayı daha mantıklı buluyorsunuz.
Zayıf yada güçlü hiçbir sistemde yer işgal etmeyi haketmediğini düşünüyorum. Tıpkı vista gibi..

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
avasthome kullanmasın kimse ben 2 senedir kullanıyordum kasper'e geçince bi işe yaramadığını anladım.

Birkan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kişisel gözlemlerim:

Avastta yakalama başarılı silme başarısız olayı sadece ücretsiz home sürümünde var. Pro sürümde yakalama da silme de kaynak tüketimi de son derece başarılı.

Ama Ben Zaten 6-7 Avast Pro Kullandım Onun için Bu Yorumu Yaptım.

Hatta Deneme Yaptım;

Masa Üstüne Virüs Olduğunu Bildiğim Dosya indirdim Avast Pro 4,8 İle tarattım Virüsü gördü !

Sil dedim Dosyanın içine baktım Virüs Hala duruyordu.

Ancak 2.Tarama ve Sil dememle Sildi...

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ama Ben Zaten 6-7 Avast Pro Kullandım Onun için Bu Yorumu Yaptım.

Kırılmış yazılım kullanmışsanız, ki yüksek ihtimal öyledir, kıran vatandaşın insafına kalmışsınız demektir.
Güvenlik hırsıza emanet edilmez diye düşünüyorum. :)
Bu yüzden burda boşa tartışır dururuz.
Lisanslı avast proda bugüne kadar birçok virüs bulaştırma denemesi yaptım, yakalayıp silememe gibi bir sorun yaşamadım.

kingandfox

Asistan
Reaksiyon puanı
1
içinizde lavasoft kullanan var mi ?

ben bir cok virus programini denedim, hepsini neredeyse kullandim, fakat bir yandan da lavasoft'un ad-aware programi ile destekliyordum, hangi virus programini kullandiysam lavasoft ile tarama yaptiktan sonra hep bir kac tane kritik obje bulurdu ve onunla temizlerdim, virus degil dikkatinizi cekerim kritik obje diye nitelendiriyor.

lavasoft sadece zonealarim yukluyken ve avira antivirus yukluyken kritik obje bulmamaya başladi. kisisel bilgisayarimda zonealarm kullanıyorum işyerinde ise avira kullaniyorum.

kisisel bilgisayarimda neden zonealarm; antivirus+firewall'i var
iş yerinde neden avira; zaten donanim destekli bir firewall'imiz var, o yuzden zonealarma kıyasladiginda avira daha az sistem kaynagi kullaniyor.

Su gercegi göz onunde bulundurarak pek bilgisayar bilgisi olmayan birisi için, firewall yuklemek bence cok mantiksiz, zaten senin ihtiyaclarina gore uygun configure edilmemiş bir firewall faydadan cok zarar veriyor o yuzden bu konularda pek bilgisi olmayan arkadaslarada avira yukluyorum ve artik telefonlarim çalmaz oldu (abi virus girdi gibisinden)

avira'yi herkese tavsiye ederim arkadaşlar, zaten 2008 yılının en iyi antivirus program seçildi.

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Nod32 kullanıyorum çokta memnunum..Bu arada met etmek değil, methetmek olacak :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben kaspersky çok kullandım. Buluyor ama silemiyor. Sildim diyor resetliyorsun yine ötüyor.

Nod32'de çok kullandım. Virüs kaçırıyor. Bazı sürümlerinde ciddi sorun var. Özelliğini kaybetmiş, fareyle anlaşan kedi gibi...

Şu an Avg kullanıyorum galiba bir sorun yok.

Son olarak: Bence bir antivirüse takılmayın. Ara sıra liderlik koltuğundaki değişiyor.
Hangisi iyise onu kullanın .

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Nod 32:Güncelleme ve tarama sıkıntı yaratır.
trend micro:Allah göstermesin:devil:
Norton:Söylemeliyim ki tek sorun kurmasında...
Avira türleri:free spyware tanımıyor,premium ve security suite zor lisanslama
kaspersky:Kasar ancak iyi sonuç verir
Avast:Yanış alarım ve kötü silme
Kulandıklarım bunlar ve avasttan sonra Pardus'a kaçış:devil:

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
trend micro:Allah göstermesin:devil:
Norton:Söylemeliyim ki tek sorun kurmasında...
Avira türleri:free spyware tanımıyor,premium ve security suite zor lisanslama
kaspersky:Kasar ancak iyi sonuç verir
Avast:Yanış alarım ve kötü silme
Kulandıklarım bunlar ve avasttan sonra Pardus'a kaçış:devil:

Sendeki sürüm eski sürümse evet haklısın..

Ama yeni sürümlerde böyle bir sorun yok...:)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
nod 32 başkası czzz

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
F-Secure, Bitdefender ve Trend Micro bazen misafir olduklarını unutup yerleşmeye kalkıyorlar.
Servisler, güvenlik merkezi vs. yerlere kök salıyorlar.
Hele bir de uninstall edememe problemi varsa Allah bilir başımıza gelecekleri..
Yusufsan21 arkadaşımızın söylediklerine de katılıyorum.
Takım ya da parti tutar gibi antivirüs amigoluğuna gerek yok.
Bugün Nod32 iyidir, Gdata iyidir, yarın Kaspersky iyidir, Norton iyidir,
Önemli olan hizmetin kalitesi / maliyet / stresten uzak bir hayat

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
nortonun kurulmasının saatler aldığını savunan arkadaşlar, p4 3.0 bi işlemci ile nis 2009 'un 1-2 dk da kurulduğunu biliyolar mı acaba?

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar hazır konusu açılmışken sizden bir ricam olacak beni bu konuda engin bilgilere sahip arkadaşlarımızın bilgilendirmesini rica ediyorum.

Öncelikle antivirüs programıma güvenmeliyim tanımadığı virüs sayısı her zaman az, Türkçe, sürekli güncel, sistemimi yormasın ve sistemimi belirli aralıklarla tarasın, virüsü bulduğunda hemen karantinaya alacak çünkü bilgisayarı sadece ben kullanmıyorum ve virüs olarak görünüpte silinmesini istemediğim dosyalarım da oluyor geliri olmayan ve içerisinde reklam içeren ücretsiz programlarımı silmesin yani beni rahatsız etmeyecek saatin yanında simgesi ile bir virüs uyarısı versin ben uygun bir zamanımda kontrol edip silinip silinmemesine karar veririm ve silmek istediğimde kesinlikle silsin istiyorum dedim ve bu istekler doğrultusunda biraz araştırma yaptım Ikarus Antivirus programını keşfettim hiç kullanan oldu mu bilmiyorum Türkiye'de popüler olmadığı kesin kullanan olduysa beni bilgilendirmesini istiyorum yalnız şu güzelliğini çok seviyorum bugüne kadar da bulupta silemediği virüse rastlamadım "Tavsiye edileni uygula" seçeneğini seçtiğimde acımadan hdd den virüsün kökünü kazıyo kazarken de sesi duyabiliyorum dermişim :D

vu.jpg

Aradım taradım sonunda denemek için altta ki adresten indirdim ve 2 senedir sorunsuz kullanıyorum
http://www.ikarus.at/downloadfiles/Setup-virus_utilities_1.0.91.exe

Bir aylık deneme lisansı almak için mail adresime kaspersky gibi bir key dosyası gönderdi programda lisans ekle seçeneği var mail adresime yolladığı dosyayı gözatla bularak ekledim yalnız isim yazarken Türkçe karekter kullanmıştım keyi yollamamıştı
http://www.ikarus-software.at/downloads/demo_licence.htm

Üstelik birde aldığım demo Ikarus lisansını bir ay sonunda uzatmayı düşündüğümde aynı adresten aynı isim ve aynı mail adresiyle istediğim kadar uzatabiliyorum.

Niyetim bu programın lisansını satın almak yani para vermeyi düşünüyorum malumunuz para kolay kazanılmıyo :sweatdrop: bu nedenle önerisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Bu da sitesi
http://www.ikarus-software.at/

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ikarus oldukça etkili bir güvenlik programı olarak biliyorum.
2-3 defa kurmuştum daha önce

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
İkarüs diyince hemen aklıma gelen körüklü ikarüs marka otobüs..:D

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
zoneAlarm asıl işi güvenlik duvarı olmasına rağmen antivirüs hizmeti de sunmakta. conficker tarzı virüslerden yaklaşık 1 yıldır haberdar hepsini de yakalıyor. fakat ilk çıkan 2009 versiyonunda bunu atlamışlardı sonradan düzelttiler.
birde arkaplanda çalışma sorunu var bazen otomatik tarama yapıyor ve durduramıyorsunuz.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
nortonun kurulmasının saatler aldığını savunan arkadaşlar, p4 3.0 bi işlemci ile nis 2009 'un 1-2 dk da kurulduğunu biliyolar mı acaba?

Ciddi misin? En son Norton 360 v2 kurmaya çalışmıştım. Hakikaten Vista kurmak daha kısa sürüyor.

Bu arada Windows Xp ve Norton kullanırken yaşadığım sorunu yazayım. Bu sistem üzerine Vmware programını kurduktan sonra Norton pasif hale geliyordu ve aktifleştirmek mümkün olmuyordu. Bazen bilgisayar açıldıktan 1-2 saat sonra aktifleşiyordu.