Antivirüs Yazılımlarının Oscar'ı

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
ESET, Türkiye'de ve dünyada en çok tercih edilen antivirüs yazılımlarından biri olan NOD32 ile antivirüs yazılımlarının "Oscar"ı olarak nitelendirilen Virus Bulletin 100 ödülünü 56. kez aldı.

Kullanıcıları bilgisayar tehditlerine karşı korumak için gelişmiş entegre çözümler sunan ESET NOD32, dünya antivirüs yazılım sektörünün en prestijli ödülü kabul edilen VB100 ödülünü, 56. kez alarak sektördeki liderliğini sürdürdü.
ESET NOD32'yi, Mayıs 1998 den bu yana hiçbir tehlikeli ve ciddi zarar veren (in the wild) virüsünü kaçırmayan dünya çapındaki tek yazılım olarak açıklayan Virus Bulletin, her ay VB100 ödülünü vermek için tüm antivirüs sektörü oyuncularını değişik platformlarda yarıştırıyor. Her bir test, ayrı bir işletim sistemi, platform ya da konu içeriyor. Testlerin tümünde başarılı olan ürünler ise VB100 ödülünü almaya hak kazanıyor.
Ödülü almaya layik görülen ESET NOD32, daha önce bilinmeyen virüsleri, truva atlarını, casus yazılımları ve sahtekarlıkları, önleyici bir şekilde gerçek zamanlı tespit edebilen, ileri düzeyde yorumlama sistemine dayanan ödüllü ThreatSenseÂ* Proaktif Tehdit Tanıma Teknolojisi desteği ile yakaladı.

VB1001249395393.jpg
Hiçbir antivirüs şirketi 56 tane VB100 ödülüne sahip olmadı. Eset Nod 32 bu alanda tek.

Sektörün en güçlü ve prestijli
kurumlarından biri olarak nitelendirilen Virus Bulletin dünya çapında tüm antivirüs yazılımlarını karşılaştırmalı olarak test ediyor. Virus sapma oranları, tarama hızı, en az hatalı tespit odaklı zorlu testleri ve uzman kadrosu ile tanınan Virus Bulletin çalışmalarını bağımsız olarak yürütüyor.

::
Siz hangi antivirüs programını kullanıyorsunuz?

Yazan
: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
ESET Nod32 Antivirüs kullanıyorum. Değiştirmeyi düşünmüyorum.

Eset işnde öncü olduğunu yine ortaya koydu.

KanTuralı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dizüstü bilgisayarımda Kaspersky kullanıyordum ama sistem kaynaklarını çok fazla kullanıyordu; özellikle de işlemci devamlı ısındığı için fan hiç susmuyordu. Galiba bu tür sorunlar yüzünden müşterileriyle sıkıntı yaşayan Kaspersky, Kaspersky Internet Security Ultra-Portables adlı versiyonunu çıkardı ama ben yine de Kaspersky kullanmaktan vazgeçtim.

Şimdi Nod32 Antivirüs 4.0 kullanıyorum. Şimdilik memnunum. Kesinlikle sistem kaynaklarını minimum düzeyde kullanıyor.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Eset smart security 4 kullanıyorum ve çok az sorunla karşılaştım bu güne kadar. Diğer antivirüslere göre bi avantajıda sorularınıza çok çabuk cevap verilmesi. Şu an lisanslı kullandığım tek program diyebilirim :)

outcast

Asistan
Reaksiyon puanı
1
eset virus yakalamada başarılı olabilir ama guvenlik yazılımları sadece bu demek değildir. örneğin eset virus silme konusunda çok kötü. mesela 1gb lık bir rar arşivi indirdiniz ve içersinde sadece 1 tane virus/virus olabilecek bir dosya var temizle deiğinizde eset butun arşivi siliyor ama kaspersky arşivin içinden sadece viruslu dosyayı siliyor. ayrıca eset sisteme kayıt edilmiş dll/activex dosyalarını silemiyor (v4 de bu sorunu duzeltmeye çalışmışlar). paralı keyloggerların hepsini tanımıyor. ve en önemlilerinden birisi guvenlik duvarı bana guvendeymişim hissini hiç uyandırmıyor. guvenlik duvarı testlerinde esetin windows guvenlik duvarından hiç bir farkı yok.

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Sistemi en az kasan virüs programıdır. Az kasması yanıltmasın. Az kasmasına rağmen bana göre en güvenirli virüs programıdır. Diğer programların hepsini kullandım. Sadece bir tanesi iyiydi o da norton int. sec. 2009 onun haricindekiler eset gibi değildi.

kryyltkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Esetin en katı savunucuları arasındaydım taki kafayı yiyip bilgisayarı kitleyene kadar. Şimdi avira kullanıyorum aramız iyi bu aralar bakalım artık.

promaestro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaspersky ile başladım, sonra uzuuunca bir süre avira ile dostça geçindik, ama zırt pırt lisanslarla uğraşmaktan sıkıldım norton 360 v2 kullanmaya başladım. kasıntı yok, yavaşlık yok.

Sonuçta yine en iyi antivirus bizleriz.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
nod32 virüt ü silebiliyormuymuş onuda bi denesinler ))

KanTuralı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Virüsün bulaştığı ve sistemin altını üstüne getirdiği bilgisayara yüklenen her antivirüs programının mutlaka bir zaafiyeti vardır. Hiçbir antivirüs programı mükemmel değil.

Sisteminize sızan yeni bir virüsü birçok popüler antivirüs programı tanımıyor bile.

semih016

Asistan
Reaksiyon puanı
1
eset her zaman benim içinde bir numara. eskiden kaspersky kullanırdım ama eseti kullanana kadar :)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ben alınan ödüllere değil, eset yüklüyken virüslerin elime verdiği makinalara bakarım. İşim gereği bir çok yazılımı denemek durumundayım. Şuan Antivir Premium Security Suit kullanıyorum. Hiç biri bu kadar beni rahat ettirmemişti.
hatta olaya biraz da espri katarsak ;)

42643001.jpg

83473862.jpg

Olayı böyle görüyorum :)

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ya benim eset nod32 4 bilgisayar başladığında başlamıyor ben başlatmak zorunda kalıyorum çözümünü bilen var mı

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
eset virus yakalamada başarılı olabilir ama guvenlik yazılımları sadece bu demek değildir. örneğin eset virus silme konusunda çok kötü. mesela 1gb lık bir rar arşivi indirdiniz ve içersinde sadece 1 tane virus/virus olabilecek bir dosya var temizle deiğinizde eset butun arşivi siliyor ama kaspersky arşivin içinden sadece viruslu dosyayı siliyor. ayrıca eset sisteme kayıt edilmiş dll/activex dosyalarını silemiyor (v4 de bu sorunu duzeltmeye çalışmışlar). paralı keyloggerların hepsini tanımıyor. ve en önemlilerinden birisi guvenlik duvarı bana guvendeymişim hissini hiç uyandırmıyor. guvenlik duvarı testlerinde esetin windows guvenlik duvarından hiç bir farkı yok.

ben nasıl siliyom. bana öyle olmuştu bi kere. rar a sağ tıklayıp clean file dedim. çat diye sildi:yes:

KanTuralı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biraz farklı bir yaklaşım olacak ama ne antivir ne gdata (ikisi de Almanya kökenli) Türkçe'yi ve Türkiye desteğini önemsemiyor...

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
İş yerimdeki bilgisayarda Nod32 yüklü ve ne yalan söyleyim sadece flash belleklerdeki autorun virüsleni silmekten başka hiçbir işe yaramadığını düşünüyorum biraz ağır oldu ama bu bir gerçek

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Nod32'yi 1 sene lisanslı olarak kullandım ama hiç beğenmedim. Hatta satın aldığıma çok pişman oldum. Bilgisayarım virusten hiç kurtulmadı.

Kaspersky 2010 ise gerçekten mükemmel. Verdiğim para Kaspersky'ye helal olsun.

hermes1tr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar;
Senelerdir Avira Premium Security Suite kullanıyorum günde her tür içerikli en az 150 siteye girer 20 prg. kurar kaldırırım şimdiye kadar teklediğini hiç görmedim özellikle içinde virüs olduğunu bildiğim sıkıştırılmış (RAR ZİP vs.) dosyaları indirip nod ve kasper de dahil 1 çok virüs programı ile kendi testimi kendim yapmışımdır aviranın yakaladığı sorunları diğerleri adını dahi bulamamışdır bunu popüler tüm virüs programlarının içinde bulunduğu virüs taraması yapan sitelere virüslü dosya göndererek de denemişimdir sonuç hep aynı başka virüs prg. kullanmayı akılımdan bile geçirmiyorum insanların avira hakkında yaptığı en büyük yanlış Avira AntiVir Premium ile Avira Premium Security Suite'i 1birine karıştırmasıdır kullanılması gereken Avira Premium Security Suite'dir saygılar.....

Not; benim gibi internet ile çok fazla haşır neşir olanlar arasında nod 32'ye verilen isim yolgeçendir =))

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Tabiki avast kullanıyorum sorumu buda şimdi en iyisi avast bu kadar !

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
3-4 tane bağımsız antivirüs tester firması ve sitesi biliyorum hiçbirinin listesinde eset ilk 4 de bile değil, bu biraz reklam kokuyor, Avira'dan şaşmayın.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Ebeveyn Denetimi ESET te olsa tereddütsüz Geçerim . Ama Şu An Kaspersky da Devam

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Norton İnternet Security 2009 kullanıyorum ben rahat bilgisayar da rahat :D

Pointer*

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Bedava olan ve testlerde hep ilk 5'te cikan avira varken,ne diye nod32'ye para verelimki.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ben kaspersky kullanıyorum. peki bu haberi hazırlayanlar siz hangi antivirüsü kullanıyorsunuz?

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Antivirüs spyware falan kullanmıyorum.