AntiVirus programsız bilgisayar ne kadar sağlıklı?

Sizce sağlıklı olur mu?

• Kullanılan toplam oy
    131

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Vİrüs programı olmadan bir bilgisayar ne kadar sağlıklı olabilir?

Yoksa virüslerin çoğunu antivirüs yazılımları mı üretiyor?

Muhtemelen sitede vardır program kullanmayan üyeler (cgrzsone gibi blackout gibi)...

Ben fikirlerinizi merak ettim ve konuyu başlatıyorum. Dong :D

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sakıncalı sitelere girersen 2 günde virüsü kapar bilgisayarı :P Ben virüs programı kullanmıyorum sadece admuncher kullanıyorum, oda beni koruyor zaten, yani şöyle diyebiliriz ; virüs = reklam gibi bi döngü işte :)

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Sakıncalı sitelere girersen 2 günde virüsü kapar bilgisayarı :P Ben virüs programı kullanmıyorum sadece admuncher kullanıyorum, oda beni koruyor zaten, yani şöyle diyebiliriz ; virüs = reklam gibi bi döngü işte :)

Evet, blackout abi de öyle demişti. :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
adblock,admuncher,noscript vs vs adı ne olursa olsun reklamları,flahları kontrol etmeden olmaz tabi.

Reaksiyon puanı
189
Nereye girip-çıkacağını bildikten sonra sıkıntı yaşamıyorsun zaten...

Nuri.alco.

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bence olmaz.Çünkü ben baya kurcalıyorum siteleri. :D Bana yardımcı lazım.

Birde opera'daki reklamları engelleyebiliyor muyuz?

Y!LM@Z

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bu kullanıcısına göre değişken bi durum. Bilinçli kullanıcı bilgisayarına nereden virüs gireceğini veya girmeyeceğini bilir bu nedenle AV olmasa bile o bilgisayar güvenlidir. Ama bilmeyen için AV kesinlikle gerekli bir yazılım.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
torrent p2p araçlarını kullanıyorsak av olmadan olmaz

Nuri.alco.

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bu kullanıcısına göre değişken bi durum. Bilinçli kullanıcı bilgisayarına nereden virüs gireceğini veya girmeyeceğini bilir bu nedenle av olmasa bile o bilgisayar güvenlidir. Ama bilmeyen için AV kesinlikle gerekli bir yazılım.

Benim için işte. :D

---------- Post added at 11:17 ---------- Previous post was at 11:10 ----------

Opera reklamları kapatılmıyor mu?

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Virüs'ün ne zaman nereden geleceği belli olmaz o yüzden gereklidir her gün girdiğiniz güvendiğiniz sitelere bile hacklenip içine zararlı yazılım kodları koyulabilir bunun bir çok örneği mevcut en basitinden Adobe Flash,Adobe PDF Reader, QuickTime, WinZip vb. programları bile kullanıyorsanız antivirüs gereklidir ne kadar iyi olursan ol mutlaka kaçan noktalar vardır antivirüs olsa bile :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
diger tarayıcılar kadar gelişmiş eklentileri olmasada opera icin adblock eklentisi var.
bilinci olmak tabiki birinci sart ama AV kullanmadan olacagina inanmıyorum sadece internet siteleri yok ki aktif olarak kullıyorum bilgisayari bunun torrenti var, indirilen rarlar partlar var, değisiş exeler var, cracklar var, taktığınız usbler var..markası cok önemli değil ama internet security olmadan icim rahat etmiyor benim

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
diger tarayıcılar kadar gelişmiş eklentileri olmasada opera icin adblock eklentisi var.
bilinci olmak tabiki birinci sart ama AV kullanmadan olacagina inanmıyorum sadece internet siteleri yok ki aktif olarak kullıyorum bilgisayari bunun torrenti var, indirilen rarlar partlar var, değisiş exeler var, cracklar var, taktığınız usbler var..markası cok önemli değil ama internet security olmadan icim rahat etmiyor benim

+1. Crack işleri ile uğraşıyorsan eğer, kesinlikle gerekli. 2-3 yıldır torrent kullanıyorum, oradan hiç virüs gelmedi bana. Ben norton kullanıyorum, lisanslı :)

Nuri.alco.

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Aykut abi.Nasıl birşey o?İndirip kurcam mı yoksa ayarlardan mı?

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Virrüs programını comdom gibi hisset işte kur mantığı :)

Reaksiyon puanı
2,148
Gayet de olur, kis 2011 var lisans 1 yıllık lisans bitecek açık tuttuğum zamanı toplasan bi hafta etmez :)

sersiler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Windows kullanıyorsan bence virüs programı olmayan bilgisayar abs si hava yastığı bilimum güvenlik önlemleri olmayan arabaya benzer :D

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Nereye girip-çıkacağını bildikten sonra sıkıntı yaşamıyorsun zaten...
virüs bulaştığının farkına bile varmadan bir müddet devam ediyorsun
sadece antivirüs bile yetmiyor
antivirüs kullanan kişilerin bilgisayarına flash takınca benim İnternet Security hemen alarm veriyor
demekki trojanlar çok iyi günümüzde

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Benden yana sıkıntı yok da, biri gelip usb belleğini takınca olay bitiyor :D Daha virüssüz olanına rastlamadım, geçmişte bu yüzden format atmak zorunda kaldığım için beleş Avira kuruyorum yetiyor. Öyle hepten de kapıyı açık bırakmak olmaz, hırsız girer :D

Reaksiyon puanı
189
virüs bulaştığının farkına bile varmadan bir müddet devam ediyorsun
sadece antivirüs bile yetmiyor
antivirüs kullanan kişilerin bilgisayarına flash takınca benim İnternet Security hemen alarm veriyor
demekki trojanlar çok iyi günümüzde

autorun sistemini devre dışı bırakarak ya da flash bellek bağlarken bilgisayarınıza shift tuşuna basarak bu tip virüslerden kurtulabilirsiniz :)

deneyimli kullanıcılar için bu tip şeyler çıtır çerez :)

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Sanırım basit, çok rahat olun demenin dışında biraz öğretici olmak lazım. Para vermek istemiyorsanız Antivirüs olarak free antivir, firewall olarak free comodo yeterlidir. Para veririm ya da kampanyalardan faydalanırım diyorsanız Trustport total protection ya da Avira Security Suite iyidir (Trustport yüksek bellek ister) Autorun önemli bir özelliktir ama zararları çoktur. Kapatılması için microsoft şöyle buyurur.

1. Başlat
    VistaStartButton.jpg

düğmesini tıklatın, Aramaya Başla kutusuna Gpedit.msc yazın ve sonra ENTER tuşuna basın.

SecurityShield.jpg

Yönetici parolası girmeniz veya onaylamanız istendiyse parolayı girin veya İzin Ver'i tıklatın.
  2. Bilgisayar Yapılandırması altında Yönetim Şablonları'nı genişletin, Windows Bileşenleri'ni genişletin ve sonra Otomatik Kullan İlkeleri'ni genişletin.
  3. Ayrıntılar bölmesinde, Otomatik Çalıştırma varsayılan davranışı'nı çift tıklatın.
  4. Etkin'i tıklatın ve Otomatik Çalıştır özelliğini tüm sürücüler için devre dışı bırakmak üzere Varsayılan Otomatik Çalıştırma Davranışı kutusunda Otomatik çalıştırma komutlarını yürütme seçeneğini belirleyin.
  5. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Uploaded with ImageShack.us

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Antivirüs programı olmadan güvenlikten bahsedilemez, kullanıcı her ne kadar bilinçli olsa da en basit örnekle bilgisayarına usb yoluyla veri transferi sırasında bile virüsü kapabilir, ha yok ben usb takmam bilgisayarıma internetten sadece sdn ve benzeri sitelere girerim ağa zaten bağlı değil bilgisayarım diyorsa o bilgisayarda antivirüse de gerek yok o bilgisayara da gerek yok :D

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Kadının kalçalısı, Windows'un Anti-Virüs'lüsü :D

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
autorun sistemini devre dışı bırakarak ya da flash bellek bağlarken bilgisayarınıza shift tuşuna basarak bu tip virüslerden kurtulabilirsiniz :)

deneyimli kullanıcılar için bu tip şeyler çıtır çerez :)
virüslerin bu kadar saf olduğunu bilmiyordum
en gelişmiş innternet securityler bile % 100 koruma sağlamazken
auto run ile işin içinden çıkmak benim aklıma niye gelmedi ki :biggrin:
ki bilgisayarında güncel av kullanan birinden bulaştı virüs:tongue:
bence birde görev yöneticisini başlatıp işlemleri konrol et (windows kulanıyorsan)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Ben de anti-virüs programı kullanmıyorum. Gerçekten de nereye girip çıkacağını bildikten sonra gerek yok :) Gene de ayda bir kez trojen, truva atı, spyware gibi zararlı şeyler için bir günlük ihtiyaç duyduğum program yükleyip taratırım, onun haricinde düzenli bir program kullanmıyorum.

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
3 yıldır antivirüs kullanmıyorum 64bit işletim sistemi ve netlimiter3 koruma için yeter de artar bile. virüs bulaştığında işlemlerde *32 yazıyor yanında :D 32 bit program kullanmadığım için de kolaylıkla ayırt edilebiliyor ki zaten şuana kadar en fazla 2 kere virüs girmiştir. netlimiter ise internet trafiğini detaylı gösterdiği için microsoftta dahil istemediğim hiçbir yere veri yollamaya izin vermiyorum. flashlar için ise autorun kapalı flash taktığımda önce winrarla açıp içideki dosyalara bakıyorum sorun yoksa girip alıyorum dosyayı. torrentte ise yorumlara bakmak zaten yeterli.

kısacası bilgisayardaki her programı antivirüs olarak kullanabilirsiniz :D