• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Antivirüs programı kullanılmalı mı?

JohanGielen

Asistan
Merhaba arkadaşlar General Mobile Discovery 4.2.1 sürümünü kullanıyorum ve herhangi bir antivirüs programı kullanmıyorum

Kullanmak gereklimidir? Bir yerlerde okumuştum linux açık kod şeklinde yazıldığı için virüs olmazmis vs fikirleriniz nedir? Şimdiden teşekkürler

Android'de antivirus gereksiz.Yani o programlar genellikle antispam + antithieft + adware koruması sağlıyor.

Antispam : Öyle her gelen e-mail'i açmazsan.

Antithieft : Telefonunu çaldırmazsan(Yani biri çalmazsa).

Adware : Google Play'daki saçma programları kurmazsan.

Antivirus'e gerek kalmaz.Bakım programlarından bahsedersek o biraz daha farklı yani olumlu yönleri var telefona.

Android'de antivirus gereksiz.Yani o programlar genellikle antispam + antithieft + adware koruması sağlıyor.

Antispam : Öyle her gelen e-mail'i açmazsan.

Antithieft : Telefonunu çaldırmazsan(Yani biri çalmazsa).

Adware : Google Play'daki saçma programları kurmazsan.

Antivirus'e gerek kalmaz.Bakım programlarından bahsedersek o biraz daha farklı yani olumlu yönleri var telefona.
Bazen internetten dosya indirip de kurduğum oluyor tek şüphem bu programlarda virüs olabilir mi?

Bakım programı olarakda Clean master ı ara sıra kurup temizlik yapıp programı kaldırıyorum sanırım bu program arka planda çalışıp ram yiyiyor

Apk bazında her zaman tehlike vardır.Böyle bilinen sitelerden indirmezsen risk vardır her zaman için.

Diğer türlü cihazına zarar verecek türde uygulama cinsi yok herhalde.

akkılı cıhazlar ıcın antıvurs gelıstıen şirket vuruslerın %99.9 androidten geldıgını soyluyor onun ıcın saglam bı antıvurus proglamı bul..ve sunuda eklıyım antıvurusun kendısı ztn vurus..

Merhaba arkadaşlar General Mobile Discovery 4.2.1 sürümünü kullanıyorum ve herhangi bir antivirüs programı kullanmıyorum

Kullanmak gereklimidir? Bir yerlerde okumuştum linux açık kod şeklinde yazıldığı için virüs olmazmis vs fikirleriniz nedir? Şimdiden teşekkürler

Kesinlikle kullanman gerekiyor android zararlıları çok yaygınlaştı ve artık bulaşmasıda gittikçe kolaylaşıyor. ESET Mobile Security köklü bir çözümdür. Ayrıca telefonda bankacılık yada online alışveriş yapanlar android için zararlı yazılım koruması kullanmıyorsa yandı. Android/Spy.Agent özellikle çok yaygın

Antivirüs programlarına karsiyim önce virusu yayiyorlar sonrada biz temizliyoruz diye lisans satiyorlar

Bu tür şeylerin belgesi olmaz.

Ancak kayda değer bir komplo teorisidir...

androıd cıyazda twetterımı actım 1 saat ıcınde 100 defa sıfre degıstı maılı aldım dusun artık :)))