Antivirüs programı kullanılmalı mı?

JohanGielen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar General Mobile Discovery 4.2.1 sürümünü kullanıyorum ve herhangi bir antivirüs programı kullanmıyorum

Kullanmak gereklimidir? Bir yerlerde okumuştum linux açık kod şeklinde yazıldığı için virüs olmazmis vs fikirleriniz nedir? Şimdiden teşekkürler

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Android'de antivirus gereksiz.Yani o programlar genellikle antispam + antithieft + adware koruması sağlıyor.

Antispam : Öyle her gelen e-mail'i açmazsan.

Antithieft : Telefonunu çaldırmazsan(Yani biri çalmazsa).

Adware : Google Play'daki saçma programları kurmazsan.

Antivirus'e gerek kalmaz.Bakım programlarından bahsedersek o biraz daha farklı yani olumlu yönleri var telefona.

JohanGielen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Android'de antivirus gereksiz.Yani o programlar genellikle antispam + antithieft + adware koruması sağlıyor.

Antispam : Öyle her gelen e-mail'i açmazsan.

Antithieft : Telefonunu çaldırmazsan(Yani biri çalmazsa).

Adware : Google Play'daki saçma programları kurmazsan.

Antivirus'e gerek kalmaz.Bakım programlarından bahsedersek o biraz daha farklı yani olumlu yönleri var telefona.
Bazen internetten dosya indirip de kurduğum oluyor tek şüphem bu programlarda virüs olabilir mi?

Bakım programı olarakda Clean master ı ara sıra kurup temizlik yapıp programı kaldırıyorum sanırım bu program arka planda çalışıp ram yiyiyor

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Apk bazında her zaman tehlike vardır.Böyle bilinen sitelerden indirmezsen risk vardır her zaman için.

Diğer türlü cihazına zarar verecek türde uygulama cinsi yok herhalde.

cecom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
akkılı cıhazlar ıcın antıvurs gelıstıen şirket vuruslerın %99.9 androidten geldıgını soyluyor onun ıcın saglam bı antıvurus proglamı bul..ve sunuda eklıyım antıvurusun kendısı ztn vurus..

JohanGielen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Apk bazında her zaman tehlike vardır.Böyle bilinen sitelerden indirmezsen risk vardır her zaman için.

Diğer türlü cihazına zarar verecek türde uygulama cinsi yok herhalde.
Peki hocam bu tehlike şifre çalmaya kadar olur mu?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Merhaba arkadaşlar General Mobile Discovery 4.2.1 sürümünü kullanıyorum ve herhangi bir antivirüs programı kullanmıyorum

Kullanmak gereklimidir? Bir yerlerde okumuştum linux açık kod şeklinde yazıldığı için virüs olmazmis vs fikirleriniz nedir? Şimdiden teşekkürler

Kesinlikle kullanman gerekiyor android zararlıları çok yaygınlaştı ve artık bulaşmasıda gittikçe kolaylaşıyor. ESET Mobile Security köklü bir çözümdür. Ayrıca telefonda bankacılık yada online alışveriş yapanlar android için zararlı yazılım koruması kullanmıyorsa yandı. Android/Spy.Agent özellikle çok yaygın

CemreSeo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Antivirüs programlarına karsiyim önce virusu yayiyorlar sonrada biz temizliyoruz diye lisans satiyorlar

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Antivirüs programlarına karsiyim önce virusu yayiyorlar sonrada biz temizliyoruz diye lisans satiyorlar

Yaydılarını nerden biliyorsun ? Böyle bişeyin olmazsı imkansız biraz daha bilgi sahibi olmalısın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu tür şeylerin belgesi olmaz.

Ancak kayda değer bir komplo teorisidir...

cecom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
androıd cıyazda twetterımı actım 1 saat ıcınde 100 defa sıfre degıstı maılı aldım dusun artık :)))