Anti virüs devi Eset'ten korkutan hata!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan spybot
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Anti-virüs devi Eset'in NOD32 ve Smart Security'si Windows dosyalarını nasıl karantinaya aldı?
20090311154848.jpg

Eset'in yanlış yaması sistem dosyalarını kilitledi!

Anti virüs üreticisi Eset'in NOD 32 veya Smart Security yazılımlarını kullananlar, geçtiğimiz gün çok ciddi bir sorunla karşılaştılar. Eset'in son virüs güncellemelerini internetten yayınlamasından hemen sonra kullanıcılar Windows sistem dosyalarının her birinin birer virüs olduğuna dair (Win32/Kryptik.JX) uyarı pencereleri gördüler ve Eset bu dosyaları karantinaya alarak, erişimi engelledi. Durumu fark eden Eset yetkilileri hemen müdahale ederek kısa süre içerisinde yeni bir güncelleme yayınladılar.

Fakat bu sırada olan bir önceki güncellemeyi kurmuş kullanıcılara oldu. Eset yetkilileri sadece her 20 kullanıcıdan birinin bu durumda etkilendiğini açıkladı ve hepsinden özür diledi. "Durumu birkaç dakika içerisinde fark ettik ve hemen yeni bir güncelleme yayınladık" diye konuşan yetkililer, yeni güncellemenin yanı sıra karantinaya alınmış sistem dosyalarının nasıl tekrar kullanıma açılacağını izah eden bir de açıklama yayınladılar. Sorunla ilgili yayınlanan hata sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

http://www.chip.com.tr/konu/Anti-virus-devi-Eset-ten-korkutan-hata_11430.html

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
eset kullananlara yazık olmuş...
vede standart reklamımızı yapalım:
Hadi millet Avira Premium kullanmaya:D:D:D

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
şimdiye kadar avira da sorun yaşayan varmı ?? eset bu işten çıksın yaa mp3 convert programı falan yazsınlar :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Windows kullanma virüs sorunun olmasın! Bu da yeni sloganım :)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Dostum bedava olan sürümü bile Nod32 den iyidir..
Ancak ben Premium kullanmalarını tavsiye ederim:D:D:D

ssn1809

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
avira ile nod32 karşılaştırası yapılamaz . avira 5 gömlek üstün. ama nod32 4 versiyonu da yabana atılacak gibi değil.

openline

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne alakası var ya sizde bir alemsiniz norton hata yapar dandik en iyi kasper dersiniz kaspersky hata yapar en iyi nod32 dersiniz şimdi nod32 hata yapmış en iyi avira diyosunuz ve hala en iyi diye birşey yoktur tezini anlayamamışsınız.

lBa1xkrV1fe7

Asistan
Reaksiyon puanı
8
avirada sorun yaşayan var ! o kim ? benim :D premium kullandım max bağlantım 70kb/s oldu :D