Anonymous dekontlu RTE Tweet'i

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
O kadar parayı Ziraat bankasına mı akratmışlar? ? Takımı toplayıp gece soygun yapmak lazım.

Eğer Ziraat bankası diğerine aktarmışsa Öfffff. İçim burkuldu Bu zamanda o kadar para hemde Euro

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Olay ney şimdi burada ? Ne anladınız bu paylaşımdan.

Deutsche Bank bir Alman bankası görünüyor bizim Türkiye ile ne alakası var ? Bakan ile ne alakası var. Bakanın imzası nerede bu belge resmi gazetede yayınlanmış mı ne olmuş.

Yoksa Başlığı gördüğün hee koşun Hükümete sallamaya konu mu var dediniz ?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
Vay be Berat Albayrak muhabbeti dönüyormuş.

Çiftlikbank olayını aşacak kadar bir olay gelmez sanıyordum.
Adam 14 Milyar Euro üzerine çökmüş beee

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Adam 14 Milyar Euro üzerine çökmüş beee

14 Milyar EURO diyorsunuz bu para ne demek la o zamanlar Euro 10 TL flan olsa 140 Milyar TL demek O parayı kim kaybetmişte Bakan tek imza ile nerden bulup kime verecek nasıl verecek o parayı :) Uçağa koyayım desen 2 uçak para eder heralde...

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Olay ney şimdi burada ? Ne anladınız bu paylaşımdan.

Deutsche Bank bir Alman bankası görünüyor bizim Türkiye ile ne alakası var ? Bakan ile ne alakası var. Bakanın imzası nerede bu belge resmi gazetede yayınlanmış mı ne olmuş.

Yoksa Başlığı gördüğün hee koşun Hükümete sallamaya konu mu var dediniz ?
Olayın detayını çoğunluk bilmiyor zaten. Fark ettiyseniz sadece paylaştım, yorum ya da ekleme yapmadan.

Ya Anonymous "Bunu bulduk, başka belgeleri de buluruz" gibisinden mesaj veriyor ya da gündeme gelmek için bir şeyler saçmalıyor.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Tamamda ne için kime ne karşılığından verilmiş bu para ?

Şaka sanıyorsunuz o parayı 14 Milyar Euro Türk lirası olarak 140 Milyar TL ne için Alman bankasına verilip dekont alınacak ?

Şu çok konuşulan Diyanet işlerinin bütçesi 10-12 Milyar TL iken bir sürü curcuna çıkıyor 140 Milyar TL ne demek la Diyanetin 12 Katı parayı nerden nasıl toplayacanda ne için neyle verecen ve bu ortaya çıkmayacak 6 ay boyunca ve gidip bir hacker gurubumu ortaya çıkaracak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Not: Bu tweet atılalı 2 saat olmuş ve bakıyorum SÖZCÜ - TELE1 - T24 - Cumhuriyet - Halk TV veya CHP li bir Milletvekili tek bir haber veya mesaj paylaşmamış. Demek ki iddia BOŞ... Yoksa böyle bir şey olacak o kadar para kaybolacak muhalif basın ve muhalefet uyuyacak

Son düzenleme:

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Şu an biraz daha bakındım ama olay belirsiz. Belgenin sahte olma ihtimali var. Sahte değilse bile şirketler 14 Milyarlık Teminat mektubu imzalayacak güçte değiller(miş). Olsalar bile neden arada Ziraat bankası var belli değil. Olay para aklama olabilir ya da tamamen boş bir iddia. Bakalım ne olacak.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Şu an biraz daha bakındım ama olay belirsiz. Belgenin sahte olma ihtimali var. Sahte değilse bile şirketler 14 Milyarlık Teminat mektubu imzalayacak güçte değiller(miş). Olsalar bile neden arada Ziraat bankası var belli değil. Olay para aklama olabilir ya da tamamen boş bir iddia. Bakalım ne olacak.

635883

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,503
Bak ben de yakıştıramadım şimdi. :P

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,000
1612675003672.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

1612675026467.png

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Beyler verelim bilgileri size. Teminat mektubu

Resmi kurum ve kuruluşlar ile diğer tüzel ve gerçek kişilere hitaben, belirli bir işin veya hizmetin saptanan şartlar uyarınca ve belirli süreler içinde yerine getirileceği, aksi halde işi yüklenen tarafından tazminat olarak ödemesi gereken belirli bir tutarın, mektubu veren banka tarafından kayıtsız şartsız (gayrikabil-i rücu) ödeneceğinin garanti edilmesine ilişkin verilen mektuplara Teminat Mektubu denir. Basitçe, lehtarın muhataba karşı olan bir taahhüdünü garanti altına alan, lehtarın taahhüdünü yerine getirmediği durumlarda ise garantör sıfatıyla bankaya kayıtsız şartsız ödeme zorunluluğu getiren mektuplara Teminat Mektubu denir.

Yani Millview yapılan ticarete göre belirlenen bedeli 13 ay olarak belirlenen şekilde MRT Finance firmasına ödemezse firmanın bankası bloke koyduğu miktardan MRT ye ödeme yapmak zorundadır. Yani yurtdışına giden bir para yok. İthalat veya ihracat yapan şirketler arasında ilk defa çalışılıyorsa veya genellikle büyük miktarlı işlemler yapılıyorsa teminat mektubu talep edilebiliyor.

Yani muhalefet veya muhalif düşünceli kişiler şunu unutmasın bu belge ile RTE de iktidardan devrilmez veya gönderilemez. Çünkü bu teminat mektubu gibi binlerce işlem yapılıyor ticaret dünyasında.

MRT FİNANCE LEHDAR
MRT Finance ile Millview Corp isimli iki firma arasında bir ticaret ilişkisi yaşanıyor.
MRT Finance Lehdar, satıcı yani verdiği ürün/hizmet her ne ise karşılığı parayı alacak olan firma. Bu firmanın bankasının Ziraat Bankası olduğu anlaşılıyor.

MİLLVİEW CROP
Millview Corp ise alıcı.; yani ürün/hizmeti alan firma dolayısıyla parayı veren kuruluş olarak yer alıyor. Millview Corp’un çalıştığı bankası Alman Deutsche Bank.

Servis edilen belgeye göre; MRT Finance yaptığı ticaret karşılığında banka garantisi istemiş Millview Corp’dan. Millview Deutshce Bank’tan almış garantiyi, halk dilnde bilinen adıyla teminat mektubu.

Deutshce Bank verdiği teminat mektubunda diyor ki;
”Firma benim müşterimdir. Millview benle kredili çalışmaktadır. limitleri falan vardır iyi müşterimdir. sizden aldıkları ürün/hizmet karşılıgı parayı ödemezlerse ben onların yerine öderim, gider senin Ziraat Bankası hesabına yatırırım. sen zararlı çıkmazsın, ben Millview ile muhatap olurum. Ben her türlü garantiyi veriyorum.” demiş.

MRT finance’in sunduğu hizmet her ne ise karşılığında parasını alması lazım ama emin olmak için Deutshce Bank’tan blocked funds letter yani bloke para mektubu istemiş.

Deutsche Bank ta diyor ki ” bizim Millview de bu para var. biz aldık senin yerine bloke ettik kasada duruyor. bu para 13 ay sonra sana ödenecek garantisi benim. olur da 13 ay para gelmezse gel bana dava aç hatta” diyor bu teminat mektubu ile.
Kısacası MRT finance kendisini güvenceye almış.