Anlık işlemci kullanımı düşüşü sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nibbo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nibbo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba, oyun oynarken işlemci kullanımı anlık olarak düşüp tekrar yükseliyor veya yükselip düşüyor. Bunun sonucunda 300 FPS aldığım oyunda bile takılmalar yaşanıyor. İşlemcim i7 4790K 8 çekirdek.
Sorunum bu şekilde;

İlk FarCry videosunda anlık olarak kullanım %73'e çıkıp %50 civarına düşüyor. 2. FarCry videosu ve diğer tüm oyunlarda tam tersi yani kullanım %80'ken, %20'lere düşüyor.

Tüm sistem özelliklerim;

Ekran kartı: EVGA GeForce GTX 960 SSC 2 GB.
RAM: 24 GB.
İşlemci: i7-4790K 4.0 GHz 8 Çekirdek.
SSD: Samsung 850 Evo 250 GB.
HDD: WD 2500GB 7200 RPM.
Anakart: ASUS Z97-K.
Güç kaynağı: 650 Watt 80+
Kasa: Cooler Master haf XB efo.

Not: Rainbow Six Siege ve CS:GO SSD'ye, FarCry 5 HDD'ye kurulu.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Merhaba, oyun oynarken işlemci kullanımı anlık olarak düşüp tekrar yükseliyor veya yükselip düşüyor. Bunun sonucunda 300 FPS aldığım oyunda bile takılmalar yaşanıyor. İşlemcim i7 4790K 8 çekirdek.
Sorunum bu şekilde;

İlk FarCry videosunda anlık olarak kullanım %73'e çıkıp %50 civarına düşüyor. 2. FarCry videosu ve diğer tüm oyunlarda tam tersi yani kullanım %80'ken, %20'lere düşüyor.

Tüm sistem özelliklerim;

Ekran kartı: EVGA GeForce GTX 960 SSC 2 GB.
RAM: 24 GB.
İşlemci: i7-4790K 4.0 GHz 8 Çekirdek.
SSD: Samsung 850 Evo 250 GB.
HDD: WD 2500GB 7200 RPM.
Anakart: ASUS Z97-K.
Güç kaynağı: 650 Watt 80+
Kasa: Cooler Master haf XB efo.

Not: Rainbow Six Siege ve CS:GO SSD'ye, FarCry 5 HDD'ye kurulu.
Termal macun yenilemesi yapıldı mı? CPU Fanı nedir?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Monitörün 300 Hz mi?
Değilse bu ne fps sevdası? V-Sync kullanırsan bu sorunu yaşamazsın emin ol stabiliteyi bozuyorsun fps yi tavan yaptırmakla.

nibbo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Monitörün 300 Hz mi?
Değilse bu ne fps sevdası? V-Sync kullanırsan bu sorunu yaşamazsın emin ol stabiliteyi bozuyorsun fps yi tavan yaptırmakla.
Zaten tüm oyunlar 300 FPS değil? Ayrıca normalde V-Sync açıkkende FPS R6'da 60'tan 16'lara düşüyor veya Far Cry New Dawn oynuyorum. Onda da V-Sync açık 60 FPS'ten anlık düşüş oluyor.Zaten video için V-Sync kapattım Far Cry 5'te yine en fazla 70 FPS oldu. Dediğinizle pek alakalı olduğunu sanmıyorum.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
V-sync te sorun olacağını düşünmüyorsan eğer sorun Windows kaynaklıdır.
O sistemin durduk yere öyle drop yapmaması gerekir. Stabil oyununu oynamalısın. Eğer başka oyunlarda sorun yoksa oynadığın oyunlardadır sorun.

Ben gtx 1060 kullanıcısı olarak No man sky oyununda fena droplar yiyordum sildim oyunu. Diğer oyunlar yağ gibi akıyor pek dert etmedim.

nibbo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Termal macun yenilemesi yapıldı mı? CPU Fanı nedir?
Termal macun yenilemesi aldığımdan beri yapmadım ama sıcaklıklık değerleri 65 civarı oluyor.Sizce gerek var mı bir de CPU fanını bilmiyorum.Üstünde Cooler Master yazıyor, nasıl öğrenebilirim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

V-sync te sorun olacağını düşünmüyorsan eğer sorun Windows kaynaklıdır.
O sistemin durduk yere öyle drop yapmaması gerekir. Stabil oyununu oynamalısın. Eğer başka oyunlarda sorun yoksa oynadığın oyunlardadır sorun.

Ben gtx 1060 kullanıcısı olarak No man sky oyununda fena droplar yiyordum sildim oyunu. Diğer oyunlar yağ gibi akıyor pek dert etmedim.
CS:GO'da, R6'da Far Cry 5'te, Far Cry New Dawn'da, Gta 5'te oynadığım tüm oyunlarda oynuyor bence sorun oyunlarda değil bir de Windows'um güncel, yeni güncelleme gelince sorunum çözülür veya çözülmezse haber veririm.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Termal macun yenilemesi aldığımdan beri yapmadım ama sıcaklıklık değerleri 65 civarı oluyor.Sizce gerek var mı bir de CPU fanını bilmiyorum.Üstünde Cooler Master yazıyor, nasıl öğrenebilirim?

CS:GO'da, R6'da Far Cry 5'te, Far Cry New Dawn'da, Gta 5'te oynadığım tüm oyunlarda oynuyor bence sorun oyunlarda değil bir de Windows'um güncel, yeni güncelleme gelince sorunum çözülür veya çözülmezse haber veririm.
windows 10 kullanıyorsan açığı ben win 8.1 final önereceğim.
Ben geri döndüm kardeş sen dönmek istemiyorsan Kendi kararın tabii. Far cry 5 oynayıp silmişim bir tane bile fps drop sözkonusu olmadı bende. İşlemcim i5 4460

Zamanında benim asabımı bozdu o işletim sistemi. İllallah dedim.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256

Termal macun yenilemesi yapın. Cooler Master Mastergel Pro alın 70TL ye.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Tamam ama şimdi CPU sıcaklığı çok fazla değil.60 derece küsürlerde geziyor.Şimdiden yenilemeye gerek var mı?
Şu anda pek gerekmiyor ancak zararı olmaz genede yenilemeyi denemek lazım.

nibbo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Windows'u 2004 sürümüne yükselttim ve çözüldü.Herkese teşekkürler.