Anlayamadığım Nedenle DVD Sürücüm Çalışmıyor!!!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 10u®
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

10u®

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim Philips SPD6000L1 DVD/RW var pc ye format attım herşey normaldi driverları bile bu sürücüyle kurdum ne olduysa vista güncellemelerinden sonra oldu Sürücü sistemde gözükmekte ama bir türlü çalışmıyor yani taktığım hiçbirşeyi okumuyor. Başka bilgisayara takıyorum takır takır çalışıyor hatta biosta bile çalışıyor. Kablo ve jumper ayarlarında kesinlikle sorun yok 3 defa kontrol ettim. Sizce sorun ne olabilir regeditten düzeltilebilecek bişey mi acaba lütfen yardımcı olun birşey yükleyemez oldum.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Güvenli kipte Last Known Good Menu yani Çalışan en son ayarlar la açmayı denedin mi?

10u®

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güvenli kipte Last Known Good Menu yani Çalışan en son ayarlar la açmayı denedin mi?
Dediğini tam olarak yapamadım ama güvenli kipte açtım o zaman çalışıyo sürücü sonra bende ''Bilinen Son İyi Yapılandırma (gelişmiş)'' yazan yerden açtım ve hala çalışmıyor.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
biraz zor olabilir ama hangi tarihten sonra çalışmıyorsa, biliyorsan tam tarihi, sistem geri yüklemeyi çalıştır. Sistem geri yüklemen kapalı ise güncelleştirmeleri kaldır ve öyle dene.

10u®

Asistan
Reaksiyon puanı
0
oda olmuyo çünkü yeni format attım bugünden öncesi yok olanıda yüklediğimde sorun aynı devam etmekte çıldırıcam aynı yere bağlı olan diğer cd sürücüm çalışıyo bunda tık yok

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Donanımı söküp takabilirsen öyle dene. Önce sürücüyü kaldır bilgisayarı kapat. ve donanımı (DVD) sök. öylece çalıştır. daha sonra sürücüyü tak ve tanıyıp tanımadığına bak.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Tavsiye edilen yöntemlerden bir tanesi
Sırayla aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz..

1-Resimdeki gibi normal şekilde DVD sürücüyü bilgisayardan kaldırıyoruz.
Başka hiçbirşey yapmadan bilgisayarı kapatıyoruz.

f0bx4n.jpg

2-Kapalı durumda iken DVD sürücünün data ve elektrik kablolarını çıkartıp bilgisayarı açıyoruz.

3-Bilgisayarı tekrar kapatıp DVD sürücüye ait kabloları yerlerine takarak bilgisayarı açıyoruz.

4-Sistem DVD sürücüye ait sürücü yükleme işlemini bitirdikten sonra, başka hiç bir işlem yapmadan yeniden başlatıyoruz..

Kolay gelsin..

10u®

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar denedim ama sonuç hala olumsuz sürücüyü tanıyor ama çalışmıyor anakart sürücüsünden olabilirmi sizce ben driverları dvd sinden yüklemiştim bu zamana kadar yeni sürücüler illaki çıkmıştır
Anakartım Asus Rampage II Extreme

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
At format gitsin format güzel birşeydir insanı rahatlatır aynı sex gibi:DHDD'i boşalıyormuş gibi düşün:D

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
power suplay'dan dvd ye giden kabloyu değiştir başka bir kabloyu tak.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
S.a

Şunu bir deneyebilir misin? Yıllar önce bulduğum bir düzeltmeydi, bende problem daha farklıydı ancak sende sonuca gidebilir.

Önce Çalıştırdan(RUN) regedit yazıyoruz ve kayır defterine giriyoruz sonra aşağıdaki yolu takip ediyoruz
a)"HKEY_LOCAL_MACHINE"
b)"SYSTEM"
c)"CurrentControlSet"
d)"Control"
e)"Class"
f) Buraya dikkat ediniz {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318**.
Tam yol olarak böyle oluyor
Alıntı:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-B
C1-08002BE10318**
g) yukardaki anahtara tıkladığımızda solda bir liste çıkacak o listede yer alan
"Upperfilters" ve "Lowerfilters", değerlerini siliyoruz
ve bilgisayarı yeniden başlatıyoruz...

(Tamamen alıntıdır. Uzun zaman önce bulup bir kenara atmışım ancak kaynağını almayı unutmuşum. Bu sebepten yazan ve bana yardımcı olan arkadaştan özür diliyorum)

Saygılarımla....

Not: Bendeki problemde CD-ROM çalışıyodu ancak 1 CD okuduktan sonra yok oluyordu. Bu yöntemle çözmüştüm. Bir de mümkünse kurmuş olduğun CD yazma programları varsa onları kaldırmanı öneririm (Sonuca ulaşana kadar).

K

KRONOS.TR

SDN Okuru
benimki laptop ya çıkaramam dvd romu :( başka yardım edecek arkadaş var mı SORUNUM LAPTOP BİLGİSAYARIMDA DVD ROM ÇALIŞMIYOR :(