Laptobumda DVD-RW sorunu wr, hata weriyor we kullanılmıyor, yardım Lütfen...

yasin3449

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşLar Laptrobumda DVD-RW sorunu var, CD_Rom umu çıkaramıyorum içine taktığım CD leri okumuyor ama hem BİOS da hemde Bilgisayarımda CD_Rom gözüküyor. Bilgisayarım-Yönet-Disk Yönetiminden CD_Romumun ismini deiştim ama sorun haLa dewam ediyor :(

CD_ROM um ; PIONEER DVD-RW DVRTD09A ATA DEVİCE.

CD_Rom a sağ tıklayıp çıkar ddiğimde weya çıkarma tuşuna bastığımda CD-Romun ışığı yanıp yanıp sönüyor ama çıkaramıyor :S ve "DVD-RW Sürücüsü (E: )' çıkartılırken bir hata oluştu" diye bir uyarı weriyor.

İğneyLe CD_Romumu çıkartıp içine CD taktığım zamanda okumuyor, daha önce hiç böyLe yapmazdı iLk kes oLdu durup dururken :S

iğneyLe çıkarıp içine CD takıyorum sra yine iğneyLe çıkardıımda içindeki CD yi okumaya çalıştığını, CD nin döndüğünü görüyorum :S yanmış oLsa ne BİOSta ne de Bilgisayarımda gözükmez die tahmin ediyorum :(

Konu çok uzun oLdu ama ne kadar biLgi oLursa o kadar konuya daha hakim oLabiLirsinz die uzattım kusuruma bakmayın :( iLginiz için şimdiden teşekkürLer yardımLarınızı bekLiyorum :((

by43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptoplardaki dvd sürücünü açık konuma getirdikten sonra yuvarlak kuş gözüne benzeyen optik okuyucunun çizdirmeden ufak dokunuşlarla yumuşak bir bezle kibarca tozunu al. Sorunun hallolur. Genelde çevredeki tozlar bilgisayarına çok rahat girmekte ve özellikle dvd sürücü okuma ve yazma performansını etkilemekte. Umarım sorununuz hallolur.

yasin3449

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
by43 önerin için teşekkürLer ama onuda denedim, mercekmidir Lens midr onu koLanyaLı pamukLa siLdim, hatta abarttım içini açtm ama hiç bişey deişmedi, daha doğrusu deişen tek şey şu oLdu artık ışık hiç yanmıyor :S gaLiba iice içine ettim :/ offff... bunun tadiLatı mümkünmüdür yoksa yerine yni bi tanemi aLmam gerekir :( bu marka nın fiyatı ne kadar ciwarıdr biLen warmı?

---------- Post added at 23:39 ---------- Previous post was at 23:38 ----------

samilcan "W" sorunumda war :) ama önce bu konuda yardımcı oLabiLirsen daha memnun oLurum teşekkürLer..

yasin3449

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
onuda denedim samiLcan... smdi asLında en sağLıkLısı PC format atıp işLetim sistemini deişmek ama maLum CD_ROM çalışmıyor eLimdede harici yok :( bunun bi derdi war ama naptıysam çözemedim :/ kaç aydr da kuLLanmıyodm CD_Rom u format atcktm makinaya o sırada tesedüfen fark ettim hiç bişey yokken bozuLmus :S

yasin3449

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşLar yardımcı oLabiLCek kimse yokmu...? Bunun tadiLatı mümkünmüdür weya yani bir tane aLmamı mı önerirsinz.. Toshiba Sata DVD-RW fiyatı ne kadardır biLen wrmı ??? Yardım Ltfn..

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Yazılım derken normal driver değil onlarda bir program mi desem o tarz birşey var ismi şimdi aklıma gelmedi hem güncelliyor hemde ilk günkü haline getiriyor aynı sorun samsung dvd-rw mın başına gelmişti ben öyle çözdüm.

yasin3449

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
recovery mi ? ama bnm recoverym de 4 DVD den oLuşuyor o yüzden şu anda o da oLanaksız :(

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
arkadaşLar yardımcı oLabiLCek kimse yokmu...? Bunun tadiLatı mümkünmüdür weya yani bir tane aLmamı mı önerirsinz.. Toshiba Sata DVD-RW fiyatı ne kadardır biLen wrmı ??? Yardım Ltfn..

arkadas servisi yok mu cihazın götür baksınlar sana bir sey söylerler zaten hemen orda çünkü sorun ortada bir test sürecinden geçmez biraz rica edersende iki dakkada değiştirirler.;Bu DVD-RW sorunu benim basımada geldi dvd yazmıyordu cd yazıyordu dvd ve cd okuyordu değişik bir durumdu götürdüm değiştirdi adamlar yani bosuna ugrasma silmeydi falan bugün düzelir yarın en lazım olduğunda yeniden sorun verir rezil olursn :)