Anlamsız Şekilde 1 Hafta Ceza Almak.

Bu konuyu okuyanlar

O

OzkanK...

SDN Okuru
Forumda Uçuşan üyeler kısmında 1 hafta talile çıkarıldığım yazıyor. Ama çıkarılma gerekçem ney BELİRTİLMEMİŞ.

Moderatör ile iletişime geçtim ve 1 hafta ban gerekçem tam komedi ama :) Nerede Çokluk orada B.kluk yazmammış... Bu kullandığım kelime bir ATASÖZÜ ve kitaplarda bile geçmekte. Üstüne ben kendi oto sansürümü uygulamışım kelimeyi noktalı yazmışım ve bu kelimeyi bir üyeye ve şahısa hakaret içinde kullanmamışım. O konuda anlatmak istediğimi en iyi anlatan kelime bu. Ama sonuç ney gerekçe belirtmeden 1 hafta BAN :D


Bakın buda resmi kaynak sözcük ATASÖZÜ olarak geçiyor ve 1995 yılında Atasözkleri ve deyimler sözlüğünede girmiş.


Atasözü​

Nerde çokluk, orda bokluk

[1] Birlikte iş yapmak üzere toplanan kişiler çok olursa her kafadan bir ses çıkar, anlaşmazlıklar belirir, iş yapmak güçleşir.

Kaynakça​

  • Aksoy, Ömer Asım (1995). Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü 2 Deyimler Sözlüğü. İstanbul: İnkılâp Kitabevi

Not: Özellikle bu anlamsız cezayı veren @Fakehero ya sesleniyorum lütfen şu cezayı bir daha gözden geçirin. Kelimeyi silip uyarı verseniz anlayacam veya 1 gün ceza verseniz anlayacam ama bu kelime üstünden 1 hafta ceza vermek gerçekten insafsızlık. Bu kelimeyi forumun hangi kuralına sokup 1 hafta ban verildiğide belli değil.
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,848
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,298
Puanları
113
Yaş
39
Söz konusu verilmiş olan kelimeye ait düzenleme yapılması mümkündür, ancak şöyle bir durum söz konusu doğuyor sonrasında. Bazı kullanıcıların aynı durumdan uyarı aldıkları ve sizin tarafınıza uyarı verilmemesi durumunda bizler ayrımcılık ile suçlandığımız oluyor.

Bunun içindir ki sürekli olarak arkadaşlarım ve ben tamamen şeffaf davranarak uyarı sistemini kullanmaya çalışıyoruz.

Kararın yerinde olduğunu düşünüyorum, evet bir atasözümüz olabilir ancak bunu forum içerisinde bire bir kullanmak bazen bizlere sıkıntı yaratabilir.

Anlayışınız için teşekkürler.
 
0

0zkanK

SDN Okuru
Ben bir üyeye ve şahısa kullansam bu kelimeyi bir nebze anlayacam adama küfür hakaret olan bir kelimede değil ağır bir laf olsa ondan ceza aldım diyecem ve sonuna kadar haklısınız diyecem de :D

Gerçekten bu sırf ceza vermek için ceza vermek gibi bir şey. Bu kelimeye 1 hafta ceza veriyorsunuz işimiz var. Kimse bir şey yazmasın forumda !

Üstüne bu yanlış kararı TARAFSIZLIK ŞEFFAFLIK İLKESİ gibi bir şeyin arkasına sığınıp savunmak bence daha kötü bir durum :( İçinize siniyor ooohh bu kelimeye 1 hafta ban verdik iyi oldu diyebiliyorsanız helal olsun ne diyem...
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,848
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,298
Puanları
113
Yaş
39
Çok farklı kulvarlardan düşünüyorsunuz.. Düşünceniz size kalsın o zaman, ne kadar açıklama yapsak bile sadece sizin doğrunuz size doğru olacaktır.

Saygılarımla.
 
0

0zkanK

SDN Okuru
Çok farklı kulvarlardan düşünüyorsunuz.. Düşünceniz size kalsın o zaman, ne kadar açıklama yapsak bile sadece sizin doğrunuz size doğru olacaktır.

Saygılarımla.

Aynen öyle çok farklı kulvarlarda düşünüyoruz :(

Tarafsızlık ve ŞEFFAFLIK önemli tabi !!! ( Şuan bütün forum inanmıştır heralde ! Ağıza alınmayacak çok ağır bir laf edip belamı bulduğuma göre her şey yolunda... Ayrıca Şeffaflık deyip benim neden ceza aldığımı öğrenmem 2 gün sürdü :) Tatile çıktığım bilgisi vardı sadece. )

Not: Benim forumda 1 ay ceza almışlığımda var haklı bir durum olunca eyw diyecem başımın üstünde diyecemde gerçekten çok SAÇMA BİR MUHABBET bu ceza... ( Sırf bakın görün biz ceza veriyoruz onu kayırmıyoruz demek için sineğin yağını çıkarmışınız. Aşırı zorlama bir ceza.
 
Üst