Ankette, 300 Bin Oylama Sonrası Kazanan BF3 Oldu

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
ires.aspx

Bütün sene boyunca Battlefield 3 ile Call of Duty: Modern Warfare 3 karşılaştırılması büyük tartışmalara ev sahipliği yaptı. Oyunların çıkışından sonra satış rakamlarında Modern Warfare 3 Battlefield 3'e fark atsa da, internet ortamında gerek yorumlardan, gerek inceleme puanlarından Battlefield 3'ün üstünlüğü göze çarpıyor.

Bu karşılaştırmanın sonucunu bir anketle belirlemek isteyen ünlü oyun sitesi IGN'in anket sonuçları da en sonunda belli oldu. Anketi üç farklı başlık altında belirleyen IGN'in başlıkları sırasıyla grafik, multiplayer kısmı ve senaryo kısmı oldu.

Ankette bütün başlıklar dahil toplam 300 bine yakın oy toplandı. Bu oyların119,678'i grafik başlığına, 96,767'si multiplayer başlığına ve 75,026'sı da senaryo başlığına kullanıldı.

Gelelim sonuçlara... Grafik başlığında kazanan oyun, Frostbite 2 motoruyla birlikte Battlefield 3 oldu. Bu oylamada Modern Warfare 3 22,911 oy alırken Battlefield 3 96,767 gibi büyük bir oranla Modern Warfare 3'e fark attı.

Ankete göre multiplayer ve senaryo kısmında da galip gelen taraf Battlefield 3oldu. Açıklamalara baktığımızda multiplayer kategorisinde Battlefield 3 67,102 oy aldı. Rakip Modern Warfare 3 ise bu kategoride 31,182 oyla sınırlı kalmış.

Anketin senaryo kategorisi, birbirine yakın oyların çıktığı tek kategori oluyor. Bu alanda Modern Warfare 3 toplam 35,246 oy alırken Battlefield 3, 39,780 oy topladı.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
multi oynamadım, bilmiyorum ama senaryoda MW3, BF3'e fark atar.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ben ikisinide oynayamadım :)

BF3 ü kurabilsem uygulamanın yanyana yapılandırması şeklinde bir hata verip duruyo kanser etti beni.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Ben ikisinide oynayamadım :)

BF3 ü kurabilsem uygulamanın yanyana yapılandırması şeklinde bir hata verip duruyo kanser etti beni.

Yeni çıkan yamasını yükleyip dene birde...

Ayrıca senaryo oylaması hariç geri kalan oylamaların hepsi beklediğim gibi çıkmış. Senaryoda ise Call of Duty daha iyi.

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
single a girmeden direk multiplayer a daldım her zamanki gibi.
vaktim oldumça mw3 oynuyorum.
bf3 oynanmaz.
oynanabilirlik olmadığı sürece grafiğin daha iyi olması benim için hiç bir anlam ifade etmez.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
single a girmeden direk multiplayer a daldım her zamanki gibi.
vaktim oldumça mw3 oynuyorum.
bf3 oynanmaz.
oynanabilirlik olmadığı sürece grafiğin daha iyi olması benim için hiç bir anlam ifade etmez.

Birinci olarak oynanabilirlik olarak BF gayet iyi. Savaş atmosferine beni BF sokuyor cod değil. Benim için oynanabilirlik gerçekçi silah tepkileridir. Ve cod bu konuda açık ara geride bence. Öyle eline m4 alıp stunları basıp adam öldürmek gelen adama bıçak atmak vs vs şeyler oyunun gerçekciliğini iyice düşürmüş.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
anket tabiki güvenilir değil.
en azından senaryo alanında Modern Warfare 3'ün bariz farkla kazanması lazımdı.
açıkça söylüyorum ki Battlefield 3; Modern Warfare 3'ün yanında ancak müzikli okul yıl sonu senaryosu olur.
Türklerin olduğu ankette Türklerin kazanması gibi, bir anlam ifade etmiyor.

ama bence asıl olay Activision'un belki de bunları bir nebze de olsa hak etmesi.

İki nedenden dolayı

-Duty Calls'dan itibaren başlatılan, EA, Nvidia ve eski IW çalışanları sponsorluğunda yürütülen Call Of Duty markasının itibarsızlaştırma çalışmalarına karşılık hiçbirşey yapmaması. Rakibinin zayıf noktalarını işaret ederek karşılık vermemesi.

(Mesela fizik alanında Battlefield 3 oyununda dynamic destruction yoktur, sadece oyun motoru olan Frostbite 2'de vardır varolan fizik efektleri Half-Life 2'den beri kullanılan script yöntemi ile yapılmaktadır ama bunu çoğu kimse bilmez ve bilmediğini de bilmez. Fizik efektleri sürekli yorumlarda övülür, etik olup olmaması tartışılabilir ama Activison bu yönden rakibine zarar verme fırsatını kaçırmıştır)

-Oynayan kitlenin çoğalmasından dolayı herkesin ihtiyaçlarını karşılayamamasından öte bunu gerçekleştirmek için gerekli atılımda bulunmaması, mesela popüler olan grafik meselesinden bahsedelim, ufak bir HD Texture yaması veya DirectX yaması ile görünüşe önem veren kitleyi daha memnun edebilirdi.

Aslında bu konu hakkında uzun uzadıya konuşulabilir ancak bazı şeyleri tekrar etmekten başka bir işe yaramaz.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
anket tabiki güvenilir değil.
en azından senaryo alanında Modern Warfare 3'ün bariz farkla kazanması lazımdı.
açıkça söylüyorum ki Battlefield 3; Modern Warfare 3'ün yanında ancak müzikli okul yıl sonu senaryosu olur.
Türklerin olduğu ankette Türklerin kazanması gibi, bir anlam ifade etmiyor.

ama bence asıl olay Activision'un belki de bunları bir nebze de olsa hak etmesi.

İki nedenden dolayı

-Duty Calls'dan itibaren başlatılan, EA, Nvidia ve eski IW çalışanları sponsorluğunda yürütülen Call Of Duty markasının itibarsızlaştırma çalışmalarına karşılık hiçbirşey yapmaması. Rakibinin zayıf noktalarını işaret ederek karşılık vermemesi.

(Mesela fizik alanında Battlefield 3 oyununda dynamic destruction yoktur, sadece oyun motoru olan Frostbite 2'de vardır varolan fizik efektleri Half-Life 2'den beri kullanılan script yöntemi ile yapılmaktadır ama bunu çoğu kimse bilmez ve bilmediğini de bilmez. Fizik efektleri sürekli yorumlarda övülür, etik olup olmaması tartışılabilir ama Activison bu yönden rakibine zarar verme fırsatını kaçırmıştır)

-Oynayan kitlenin çoğalmasından dolayı herkesin ihtiyaçlarını karşılayamamasından öte bunu gerçekleştirmek için gerekli atılımda bulunmaması, mesela popüler olan grafik meselesinden bahsedelim, ufak bir HD Texture yaması veya DirectX yaması ile görünüşe önem veren kitleyi daha memnun edebilirdi.

Aslında bu konu hakkında uzun uzadıya konuşulabilir ancak bazı şeyleri tekrar etmekten başka bir işe yaramaz.

Bence Mw3'ün en büyük eksiği kendini tekrar etmesi. Ben oyunda senaryo dışında hiç bir değişiklik göremedim. Menüler,simgeler,grafikler,sesler silahlar oynayış biçimi multiplayer vs vs şeyler kendini tekrar etti. Dediğim gibi ankette tek katılmadığım nokta senaryo kısmı geri kalan oylamaların son derece doğru olduğunu düşünüyorum.

sandman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fanboyları anketi katletmiş her akıllı insan spde codun daha iyi oldugunu söyler