[Anket] - TTNetmuzik.com mu? Korsan MP3 mü?

TTnetmuzik.com, uygun fiyata yasal MP3 verirse, yine korsan MP3'ü tercih eder misiniz?

• Kullanılan toplam oy
    437

hido_51

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla tarkanın cıkardıgı albüm bence 2 ytl etmez ben koranını indirdim dinledim ama hemen sildim. 2 ytlyi çöpe atacak kadar zengin degilim zaten 29 ytl internet parası veriyom ona saysınlar..

afterdinner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Troy dedi ki:
Bence Müyap'ın olayı buraya kadar. İnternet için artık tek bir kelime edemezler. Sadece site kapattırabilirler. Bundan sonra bu MP3'ü nerden aldın devri biter.

Bu arada sizlerin görüşlerini almak istediğim bir diğer konu....

TTNet, Türk Telekom'un en büyük destek verdiği şirket. Her ne kadar "Türk Telekom ayrı, TTNet ayrı" deseler de aslında durum hiç de öyle değil.

Sizce, SmileADSL veya Superonline gibi ISS'ler, haksız rekabet yapıyor diye TTNet'e dava açabilirler mi?

Aynı şekilde, Powerclub.com.tr veya muzik.e-kolay.net de dava açabilirler mi?

Bir arkadaşın da yukarıda yazdığı gibi TTNet'in karşından indirmeye sunduğu müzik dosyaları DRM (dijital hak yönetimi) korumalı WMA dosyaları. Ayrıca sitesinde açıkça sınırlı paylaşım olduğundan da bahsetmiş:

http://www.ttnet.net.tr/145.aspx
"... her ay CD'ye 100 adete kadar paça kayıt yapabilirler. İndirilen parçaları aktif abonelik periyodu içinde en fazla 3 bilgisayarda çalabilir ve bu eserleri 2 farklı müzikçalar cihaza aktarabilirler..."

Yani MÜYAP ev/ofis bastığında "gardaşım bu müzüklerü nirden çaldın bagayım?" dediğinde "hayır abilerim ablalarım, ben hırsız değilim, parasını bastırdım aldım" diyebileceksiniz.

Haksız rekabet konusunda haklısın. Ama daha önce de dediğim gibi burda maksat "müzik satayım da ohh ne güzel para kazanayım" değil. Bunun ülkemiz şartlarında yürümeyeceğini TTNet yönetimi pekala biliyor. Burda maksat, büyük bölümünü "amatör kotalı kullanıcıların" oluşturduğu ADSL kullanıcı kitlesinin kotalarını doldurmasını sağlayarak rant elde etmek.

Çok yakında daha yüksek bant genişliği isteyen uygulamaları da bu şekilde indirilmeye açacaklarına adım gibi eminim.

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Ucuz olsun alalım kardeşim. :)

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
1 Mbps 4 29 YTL Standart Üyelik 2 YTL*
1 Mbps 6 39 YTL Gold Üyelik Ücretsiz
2 Mbps 6 49 YTL Gold Üyelik Ücretsiz
1 Mbps LİMİTSİZ 49 YTL Gold Üyelik Ücretsiz
2 Mbps LİMİTSİZ 69 YTL Gold Üyelik Ücretsiz
4 Mbps LİMİTSİZ 89 YTL Gold Üyelik Ücretsiz

Zaten Bitek 4 gb kotalılarda 10 tane ücretsiz indirebiliyo ve gold üyelere olan şarkıları indiremiyo diğerleri için ücretsiz

*29 Şubat 2008 tarihine kadar Gold üyelik için başvuran 1MB/4GB limitli paket aboneleri, 01 Temmuz 2008 tarihine kadar aylık 2 YTL ücretlendirileceklerdir. Bu tarihten sonra TTNetMüzik Paketi Gold üyelik ücreti olarak aylık 5 YTL faturalarına yansıtılacaktır. Kampanya kapsamında ayda 2 YTL ödeyerek TTNetMüzik Gold üyelik alan 1M 4GB limitli paketteki müşterilerimiz, 1 Temmuz 2008'den önce TTNetMüzik Gold üyeliklerini ya da ADSL aboneliklerini sonlandırmak istediklerinde, bir defaya mahsus olmak üzere 10 ytl kampanya iptal ücreti alınacaktır.

1) Standart üyelik: 1M 4GB limitli paket abonelerimizin ücretsiz olarak sahip olacakları üyeliktir. Bu üyelik kapsamında, kullanıcılar portal içindeki içerikleri (haberler, müzik listeleri vs.) görüntüleyebilir, parça listelerini inceleyebilir, aylık 10 şarkıyla sınırlı olmak üzere bilgisayarlarına şarkı indirirebilirler.

2) Gold üyelik: 1M 6GB ve üstü paketlerdeki abonelerin, herhangi bir ekstra ücret ödemeden sahip olacakları üyelik tipidir. Gold üyelik kapsamında, kullanıcılar TTNetMüzik sitesini istedikleri gibi gezebilir, parça listelerini inceleyebilir, aylık 500 şarkıya kadar bilgisayarlarına indirebilir, her ay CD'ye 100 adete kadar paça kayıt yapabilirler. İndirilen parçaları aktif abonelik periyodu içinde en fazla 3 bilgisayarda çalabilir ve bu eserleri 2 farklı müzikçalar cihaza aktarabilirler.

sheak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ttnete para kazandırmak mı? ASLAAAAAAAAAAAAA

o kdar eziyet cektim dial up zamanında simdi de bi şi deiştirmediler o yuzden tt ye selam korsana son sürat devam

windowslive

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
TTNET'ten bedava müzik indirme servisi!

TTNET ve MÜSAM işbirliği ile geliştirilen bir proje kapsamında Türkçe şarkılar bedava indirilecek.

Aldığımız son habere göre, TTNET ve MÜSAM yeni bir işbirliğine imza attılar. İşbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen projede 4 GB sınırsız Internet kullanıcılarının tümü her türlü müzik eserini özel bir siteden indirebilecekler. 4 GB kotalı ve altı kullanıcılar ise ayda sadece 5 YTL fark ödeyerek bu servisten yararlanma imkanına sahip olacaklar.

Ayrıntılar için: http://www.ttnetmuzik.com

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Toplantidan biraz once ayrildim ve simdi de baska bir toplantiya gitmem gerek. Yoldayim ama yine de yazayim dedim.

Gazetecilere soru sormak isteyen var mi diyince aklimdaki sorular icin izin istedim.

Son sorum da Tarkan'in kendisine oldu. 'hic mp3 indirdin mi' diye sordum.

Yasal olarak indirdigini soyledi. Toplantida cok daha ilginc konusmalar da vardi. Tum konusmalar kameramizda kayitli. Bu video su anda arkadaslarimiz tarafindan hazirlanior. Saniyorum aksam saatlerinde tum tv kanallarindan once sitemizden izleyebilirsiniz.

Off off simdi Kartal'a toplantiya gidilir mi yaw?

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
yav youtubedemi yasal değil yav lisanslı videolar pek yokki orada :)

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
Ben ttnet müzikten download a başladım şu ana kdr 9 şarkı yükledim :)

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Çok da tutulacak bir kampanya gibi durmuyor doğrusu tamam 2 YTL çok bir para değil ama korsana bu şekilde çözüm bulmak zor. İnanıno siteye de bir giriş yolunu bulanlar çıkar.
Bu arada ttnet'i kötüleyen arkadaşlar tamam belki bende çok memnun değilim ama bence o kadarda yargılanacak bir kurum değil daha düne gelinceye kadar kimin evinde internet vardı ki? Büyük bir hızlada yayılıyor. Diğer internet sağlayıcıları tercih edenler az gibi.

Tutulmaz diyorum ama neler olur biter bekleyip görmek gerek tabi ki.

such

Asistan
Reaksiyon puanı
0
emelden dedi ki:
Diğer internet sağlayıcıları tercih edenler az gibi.

Az gibi olmasının nedeni ttnet altyapısını kullanması. her ISS in kendine ait altyapısı olsa durum çok daha farklı olurdu.

-mert-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ttmuzik.com un sisteminde hata varmış ttmail adresim olmasına rağmen abone değilsin diyerek girişi yapmadı 10 dk dır destek hattındaydım ilerleyen saatlerde düzeleceğini söylediler sistem teklemeye başladı bile :)

Link

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
16
ttmail alarak ttnetmüzik sitesine üye oluyoruz ancak sözleşmeyi okudum , her türlü şartlarda değişiklik yapma hakkı kendilerine ait yazıyor, yarın bu işten ücret talep etmeyede başlayabilirler, üye olurken bu faktörüde düşünün.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
wallahi lazim korumalı mp3 ler bana göre değil...
benim gibi durmadan format atan işletim sistemi değiştiren bir kişi için hiç uygun değil...

c_style

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ttnet den inen müzikler drm korumalı fakat kırılması bi o kadar da basit kıramazsanız apple ıpod gibi cihazlarda da maalesef kullanamazsınız bilginize çünkü uzantısı wma

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
MP3'e para vermem. Korsana devam. sonucta orjinal olan ses kaydı mp3 formatına cevriliyor boyle olunca da ses kalitesi degisiyor ve dusuyor para wereceksem sadece orjinale veririm mp3 e degil ..

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
deneme amaçlı bi kaç ay önde indirmiştim çalmadı bile şarkı Lol

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
işin içinde "ttnet" ibaresi geçiyorsa kesinlikle katılmammm

dr_divx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işin içinde "ttnet" ibaresi geçiyorsa kesinlikle katılmammm
katılıyorum,sadece aldığı paranın hakkı olan bağlantıyı versin ,biz diğer konuları çözeriz boşuna kafa yormasınlar yok ttnetmüzik ,ttnetvideo bunlar gereksiz yere alan işgal ediyorlar..:uvv:

sosyalist88

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim adsl sınırsız o yüzden bedava türkçe mp3 ordan çekiyorum yabancı mp3 limewire'den çekiyorum

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
net kullandığım günden bugüne birşey öğrendim !
- '' işin içinde telekom varsa bulaşma...''

uqurlu

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
56 k bağlantıdan ADSLe geçtiğinizde hiç biriniz bunları demiyordunuz ama hatırlayın o günleri :)

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
2.500 yapsınlar kimse korsan almaz

keslok

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bedava sirke baldan tatlıdır :)