[Anket] Google da yasaklanabilir mi?

Google da bir gün yasaklanabilir mi?

• Kullanılan toplam oy
    239

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
YouTube'daki videolar, Google Video'da olsaydı, dünyanın en büyük arama motorunu da yasaklar mıydık? Sıkıysa, Google'ı da yasaklayalım! Yeter artık.

YouTube'un yasağı devam ediyor. Bilgisayar kullanıcıları, internetin en faydalı içerik sitelerinden biri olan Youtube'dan mahrum kalıyor. İçeriklerini YouTube üzerinden yayınlayan web sitesi sahipleri perişan durumda. Bu yasağın daha ne kadar devam edeceği de belli değil. YouTube'un Türkiye'deki resmi temsilcisi olan Google Türkiye ofisi, bu yasaklama karşısında nasıl bir yol izliyor o da belli değil. Kısaca herkes susuyor…

Şimdi ilginç bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

YouTube, bir video paylaşım sitesi. Bu sitenin bir benzeri de Google Video. Kendisine http://video.google.com adresinden ulaşılabiliyor.

YouTube'a verilen yasağın nedeni olan hakaret videoları, Google Video'ya yüklenseydi ne olurdu?

Kim bilir, belki de bu videolar Google Video'da da vardır.

Bilirsiniz; bizde yasaklama denildiğinde Allah ne verdiyse bu yol uğruna harcanır ve birkaç içerik için o alan adının tamamına yasak konulur.

Söz konusu hakaret videoları, Google Video'da olsaydı ve birisi mahkeme şikayet etseydi, google.com, google.com.tr gibi alanlar da yasaklanacaktı elbette.

Çünkü hazreti mevzuat, böyle diyor.

Ondan sonrasında ise vay halimize.

Web sitemizin ziyaretçilerinin yüzde 70'e yakını Google üzerinden geliyor. Nasıl bir alışkanlık olduysa artık, Google üzerinden gelen ziyaretçilerimizin kullandıkları ilk iki anahtar kelime; "shiftdelete" ve "shiftdelete.net"

Bu da demek oluyor ki; tarayıcının adres satırı yerine Google'ın arama satırını kullanmayı tercih ediyoruz. Yani Google ile bu kadar içli dışlıyız.

Google yasaklansa ne olur?

Felaket senaryolarını üretmeye kalksak, sabahı zor ederiz. Aklıma gelen birkaç şey;

:: Sitelerin izlenme rakamları, yarı yarıya düşer.
:: Gmail e-posta hesaplarımıza ulaşamayız. (O da mail.google.com olarak yayın yapıyor)
:: Site analizlerine bakamayız (Google Analytics)
ve daha neler neler…

Kanunlar, her şeyin üzerindedir ve herkes kanunlar önünde eşittir. Sitenin popülerliğine göre kanunların uygulaması değiştirilemez. Bu videolar, Google Video'da varsa; yasak, Google.com'a da uygulanmalı.

Yukarıdaki cümlenin gerçekleşmesini tabii ki istemiyoruz.

Demek ki sorun, kanunlarda ve bu kanunların uygulanma metodunda.

Seçim zamanında bilişim planlarını açıklayanların verdikleri sözleri yuttuk, unuttuk. O ağabeylerimizden bir şey istiyoruz; bari internetimizi verin.

:: Bu konuyu bu başlık altında tartışalım. Google da yasaklanabilir mi?

Hakkı Alkan / ShiftDelete.net

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Yok artık daha neler derim :)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
YouTube'u yasaklamaktan ne farkı var ki? :) Olur olur...

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bence olur... %90,olursa kapatılır..

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Sanmıyorum kapanmaz ama gerçi burası Türkiye..

Bu arada Teşekkürler Toshiba :D (Troy ;) )

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Aynı zihniyetle yaklaşırlarsa tabii ki yasaklamaya kalkarlar, işte o zaman tüm dünyaya rezil olduğumuz an olur. Böyle bir olasılığı düşünmek bile istemiyorum rezillik bir yana tamam belki çok sık arama motorundan faydalanmıyorum ama maillerime ulaşamadığımı düşünmek bile...

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Nasıl Durdu Sizce :D Yakıştı mı ???

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
You tube u kapatan zıhnıyetın aklına gelmemiş olmalı yoksa aynı mantıkla coktan kapamaları gerkıyordu "kötü" içerik denilen "şey"lerden google da yok diyemezler sanırım bizimkiler herzamaki yaptıgı iş toptan çözüm tıpkı ulkenin durumu hiçde iyi değil darbe yapmak lazım der gibi darbeci kültürü var bizde ...Troy yetkililere iyi bir fikir verdin işlemlere başlarlar şimdi....

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Google yasaklanırsa ancak DGM tarafından yasaklanır :D

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Nmss dedi ki:
Bu arada Teşekkürler Toshiba :D (Troy ;) )

Yarıldım bu mesaja :D

Bu arada arkadaşlar, Google Video'daki videolar öyle böyle değil. YouTube halt etmiş.

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
youtube'un engellenmesine neden olan videoların benzerleri video.google.com dahil diğer video paylaşım sitelerinde var zaten.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben youtube'un kapatılması iyi mi oldu kötü mü oldu karar veremedim. Nedeni ise internet bağlantısının hızındaki önemli fark. Bu video paylaşımı fikri güzel olsa da internete bindirdiği yük çok fazla. Bir de düşünüyorum acaba bu konuyu abartmıyor muyuz?

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
1-2 tane Gizli Ses Kaydı Ekleyin bakalım nasıl kapanıyor :D

Reaksiyon puanı
189
ilk başta karasızdım ama sonradan aklıma geldi ki ben google videodam film falan izliyorum kapanabilir walla...

Gorkem

Profesör
Reaksiyon puanı
1
google yasaklarlarsa türkiyedeki internette büyük bir yıkım olur

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ama Türkiye'den eklemeyin. TTNET portları üzerinden verildiği için onları da kapatırlar bu sefer hepten internetimiz kesilmesin. Aman dikkat :)

PcMaSTeR dedi ki:
1-2 tane Gizli Ses Kaydı Ekleyin bakalım nasıl kapanıyor :D

ortitorti

Asistan
Reaksiyon puanı
0
YAA. BİRİLERİ GELDİ BAŞLAR KAPANDI
BİRİLERİ GERİRER GOOGLEYİ KAPAR..

ne var bunda şaşacak...

trauma

Doçent
Reaksiyon puanı
1
emelden dedi ki:
Aynı zihniyetle yaklaşırlarsa tabii ki yasaklamaya kalkarlar, işte o zaman tüm dünyaya rezil olduğumuz an olur.

bu gidişle bunu da yaparlar
çözüm üretmek yerine üstünü kapatmak bu ülkede yapılan en iyi şey
biraz yenilikçi zihniyet gerek bu ülkeye...
Saygılarımla.......

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Kapatırlarken mail hesaplarını, reklamları vs vs. bir an bile düşüneceklerini sanmıyorum. Düşünmeden kapatırlar. Fakat bize düşünen birileri lazım.

necrofx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
youtube un yasaklanması ciddi anlamda saçmalık.google ın yasaklanması da olabilirdi de bu.ancak şu varki bu söz konusu hakaretleri içeren videoları şuan bütün dünya görebiliyor türkiye hariç.Yani o videoları biz de görebilseydik de o zaman onun için bir mücadele verebilseydik bu yasak youtube a değil türkiye kullanıcılarına verilmiştir.Bu memleket yıllardan beri bu yasakları yüzünden ileri gidememektedir.

darkwinter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yazı çok güzel fakat katılmadığım bir nokta: "internetin en faydalı içerik sitelerinden biri olan Youtube"

Youtube artık Oger Telekom'un yurtdışı çıkışlarını(!) felç etme noktasındaydı. Kaldı ki bence; kaçırılan dizilerin, video kliplerin, maçlardaki güzel anların, frikiklerin, provakasyonların ,sevgililere ilanı aşkların; videolarını izleme yeri oldu çıktı.. Ben bize bir şey katacak unsur göremiyorum?

Ha yasakçı zihniyetin ben de karşısındayım. Sakın yanlış anlaşılmasın. Ama öyle bir noktaya geldik ki, yurtdışı ile iş yapamaz durumdayız; ping'ler çok yüksek, bağlantı çok yavaş.. Youtube kapatıldığından beri nefes aldı internetimiz. Bu tabi istediğim bir durum değil ama Oger Telekom' un tekelci zihniyeti; rapidshare gibi bir firmanın hat kapasitesinin yanına bile yaklaşamıyor ve yaklaşamayacak ise, bence sevinmeliyiz.. İnternet sadece youtube değil.. Ahmet, Mehmet boş yere video izlesin, ben işimden kalayım.. (Olmaz öyle! Çok mu sert oldu?)

necrofx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pinglerin yüksek olduğunu, youtube yüzünden iş yapamaz duruma geldiğimizi söylemişiniz.Evet bu konuda haklısınız ama bunun da suçu bu alt yapıyı geliştirmeyenlerin.Ayrıca youtube üzerinden işlerimize yönelik de bir çok faydalı içerik sağlayabiliyoruz.Hangi sektör olursa olsun bir çok makina,ürün ve destek ekipmanlarının tanıtım videolarını paylaşıp bilgi edinebiliyoruz.youtube un içeriği bence kişiye göre her zaman yararlı.

zegan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu siteye bende google üzerinden geliyorum ama iGoogle kullandığım için.
youtube yasaklayan google da yasaklar.tabi google türkiyeden ciddi reklam ücretleri alıyordur. youtube un yasaklandığı gibi boşdurmaz sanırım karşı atağa geçebilir.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
darkwinter dedi ki:
Youtube kapatıldığından beri nefes aldı internetimiz. Bu tabi istediğim bir durum değil ama Oger Telekom' un tekelci zihniyeti; rapidshare gibi bir firmanın hat kapasitesinin yanına bile yaklaşamıyor ve yaklaşamayacak ise, bence sevinmeliyiz.. İnternet sadece youtube değil.. Ahmet, Mehmet boş yere video izlesin, ben işimden kalayım.. (Olmaz öyle! Çok mu sert oldu?)

Tebrik ederim. Kesinlikle sana katılıyorum. :)