[Anket] En iyi dergi hangisi? Şubat 2008

Bu ayın en ii bilgisayar dergisi hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    364

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Biraz gecikmeli de olsa, bilgisayar dergilerinin bayilerde satılan sayılarına göz attık ve içeriklerini SDN okurları için değerlendirdik. Okuyun, en iyi dergiyi seçin.

İnternet dışında, bilgisayarı daha verimli kullanmak ve bilişim kültürü sahibi olmak için başvurulan en iyi ikinci kaynak; bilgisayar dergileri. En yakın bayie gittik ve bütün bilgisayar dergilerinin son sayılarını satın aldık. Sayfa sayfa incelediğimiz dergiler hakkında, notlar aldık ve bu notları da okurlarımızla paylaşmaya karar verdik. İncelemelerden sonra en iyi dergiyi seçmeyi ve yorumunuzu eklemeyi ihmal etmeyin.

PCnet

dergi_pcnet_.jpg

Son zamanların en cesur başlıkları ile dikkat çeken dergi, bu geleneği bozmadan devam ettirmeye kararlı görünüyor. PCnet, "HD Devrimi" konusu ile neredeyse bütün teknoloji marketlerinde en fazla yeri kaplayan görüntüleme cihazlarına derinden bir dalış yapmış ve akıllardaki bütün soru işaretlerine de cevap vermiş.

Dergi içerisinde yer alan 4 sayfalık (reklamlarla 8 sayfa) Berna Laçin röportajı biraz sıkıcı gibi görünse de; Full HD televizyonların, üst seviye bilgisayar kasalarının ve oyunlar için direksiyon setlerinin testi, bu sıkıntıyı alıp götürüyor.

"En iyi Türkçe blog siteleri" gibi internet uygulamalarına sıkça yer veren dergide bu ay, yazılımlarla ilgili çok fazla makaleye rastlayamadık.

PCnet, 1 DVD ve 1 CD ile birlikte satılıyor.

Bilgi için: www.pcnet.com.tr
Fiyat: 5,9 YTL

PC World

dergi_pcworld_.jpg

Dergiyi satın alırken heyecanlandığımızı söyleyelim. Neden derseniz, ne ile karşılaşacağımızı epey merak ettik. Önceki dergi incelemelerimizden de hatırlayacağınız gibi Aralık sayısında kitap hediye eden dergi, Ocak sayısında prezervatif hediye etmişti. Bu ay böyle bir promosyon bulamayınca biz de hemen içeriğine dalalım dedik.

İkinci el alışveriş sitelerinde kısa zamanda kurt olmak istiyorsanız, PC World'ün kapak konusunu mutlaka dikkatle okumalısınız. Dijital fotoğraf çerçevelerini ve dijital fotoğraf makinelerini test eden dergi, ücretsiz RPG oyunlarını, DDR3 bellekler hakkında bilinmesi gerekenleri de konuları arasına dahil etmiş.

Yazılım uygulamalarını öğrenmek istiyorsanız, bu ay almanız gereken dergi; PC World. Bütün dergiler arasında en çok pratik yazılım uygulamasında bu ay ilk sırada yer almış.

Bilgi için: www.pcworld.com.tr
Fiyatı: 6,5 YTL

Byte

dergi_byte_.jpg

Bilgisayar satın almadan önce bilmeniz gerekenleri bileşenlere göre ayrı ayrı konu edinen Byte, içerik olarak diğer dergilere göre biraz zayıf kalmış olsa da, derginin sayfalarını çevirdikçe, diğer dergilerde olmayan oldukça faydalı konuların işlendiğini gördük.

CES 2008'deki ilgi çeken donanımların bir bölümüne yer veren dergi, tıpkı kardeş dergisi olan PC World gibi bol bol pratik uygulama barındırıyor. Web üzerinde dolaşan Windows 7 dedikodularına Byte'ta da rastlamanız mümkün.

Byte, 2 DVD vererek, en geniş kapasiteli medya veren dergi unvanını alıyor.

Bilgi için: www.byte.com.tr
Fiyat: 6,5 YTL

PC Magazine

dergi_pcmag_.jpg

Bilgisayarını tamamen değiştirmek yerine bazı parçaları değiştirerek, uygun fiyatla yeni bir PC elde etmek isteyenler için donanım terfi rehberini kapak konusu yapan dergi, donanım sayfalarında karar vermekte zorlanan okurlar için çok faydalı rehberler ve testler barındırıyor. Bunlar arasında dört çekirdekli işlemciler, üst seviye ekran kartları, 100 YTL altındaki cep telefonları ve yüksek kapasiteye sahip taşınabilir disklerin testi bulunuyor.

PC Magazine, 1 DVD ve 1 CD ile beraber geliyor.

Bilgi için: www.pcmag.com.tr
Fiyat: 6,9 YTL

Chip

dergi_chip_.jpg

Windows'ta saklanan verileri gizlemek için sunulan seçenekleri kapağa taşıyan dergi, geniş ekranlı LCD monitörlerin ve webcam testini okurlarla paylaşıyor. Facebook ipuçları, dizüstü bilgisayarınızın pilini daha uzun süre kullanmak için bilmeniz gerekenlerve Türkçe OpenSuse gibi konuların yer aldığı Chip, 1 DVD ve 1 CD ile beraber geliyor.

Bu ayın en iyisi hangisi?

:: Oyunuzu kullanmak için buraya tıklayın.

Satın aldığınız derginin artı ve eksilerini SDN'de paylaşmayı unutmayın.

SDN – http://shiftdelete.net

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
PC world ve chip yılların dergileri ama chip in ürünler hakkındaki yorumlarına ürün incelemelerine ve puanlamalarına hiç güvenmemişimdir. Herzaman en çok parayı verenin reklamını yapmıştır.(şahsi görüşüm) PC world ün çok uzun zamn sayılarını biriktirdim ama artık dergi almıyorum webde aradığımı buluyorum nasılolsa.

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
PC dergisi alırken o ay hangisinin içeriği iyi ona göre alıyorum..
ama genellikle chip ve PcWorld oluyor.. :)

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşımdan 2004 yılı pc world ve byte dergi dvdleri almıştım o yüzden byte dedim dvd içerikleri zamanına göre iyiydi

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Byte bu ay en fazla kapasiteli medya (DVD, CD) veren dergi konumunda. Şaşırttı beni de.

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende pc dergilerinden bir tane almak istiyordum buda vesile oldu yarın alayım byte yada pc world :)

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Chip dergisinin başlığı ne öle facebook'u hackleyin :D

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
oyun dergilerine de yapıyor musunuz?

egm level oyungezer

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
mila12 dedi ki:
Chip dergisinin başlığı ne öle facebook'u hackleyin :D

X'i hackleyin, Y'yi bedavaya alın :D

İçeriği okuduğunuzda eğer başlıkta yazılanları yapamıyorsanız o zaman size söz hakkı doğuyor ve o sözleri ekranda yayınlasak sanırım sadece biiip bip biip biip duyarız :D

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Chip dergisi başlı başlına facia oldu, yok onu,bunu hackleyin, yok Xp, vista gizli özellikler,saklı kalmış özellikler; sanki microsft'un bilmediğini biliyorlar :D

Hatta bi keresinde network için özel sayısını almıştım, şifreleri çalın, korunun; kendi pc'mi bile hackleyemedim ;D :D

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
ikxan dedi ki:
Chip dergisi başlı başlına facia oldu, yok onu,bunu hackleyin, yok Xp, vista gizli özellikler,saklı kalmış özellikler; sanki microsft'un bilmediğini biliyorlar :D

Hatta bi keresinde network için özel sayısını almıştım, şifreleri çalın, korunun; kendi pc'mi bile hackleyemedim ;D :D

Öbür ayki başlık Google hackleyin ve daha sonra topuklayın :D

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Bu arada değerli arkadaşlar, siz ne dersiniz bilmiyorum.

Size danışmadan da hareket etmeyeyim dedim.

Sonraki incelemelerimizde, dergilerin satış rakamlarını da yazsak mı acaba?

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Troy dedi ki:

Güzel bir fikir acaba en çok hangi dergi satıyo

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Şu andaki sıralama;

Chip
PCnet
PC Magazine
PC World
Byte

olması lazım.

muse dedi ki:
oyun dergilerine de yapıyor musunuz?

egm level oyungezer

bu konuda çok haklısın muse ;) en kısa zamanda bu dergileri de dahil edelim incelemelerimize.

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Troy dedi ki:

Dergilerin kendi verdiği satış rakamları olmasın, Chip hep ben daha çok satıyom diye hava atıyo zaten :D

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Rakamları Yay-Sat ve Merkez Dağıtım'dan alacağız.

Bu arada dergilerde söylenen rakamlarla gerçek satış rakamları arasında biraz fark var :D Her şey söylendiği gibi değil maalesef.

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Bence bu ayın en iddialı dergisi chip gibi görünüyor. Vista'ya epey rağbet var.(Ben hala kabullenemedim ama)Kullananların merak ettikleri şeyler vardır. Dergi'nin gerek bu konusu gerekse, facebook ve dizüstü bilgisayar ile alakalı konusu merak edilip satın alınacaktır mutlaka. Bu arada yeni yıl ile birlikte dergilerimiz de zamdan karına düşeni almış sanırım fiyatlarda az da olsa artış mı var ben mi yanlış anımsıyorum dergi fiyatlarını? :)

akyol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önceden bilgisayar dergilerinden birçok şey öğrenirdim.Şimdi herkesin bildiklerini tekrar tekrar yayınlıyolar:)Bu yüzden hiçbiri...Sadece sdn var bişeyler öğreten:)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Bu arada bazı dergilerden, bu incelemelere eleştiriler geliyor. Neden bu şekilde artı ve eksileri yazıyorsunuz diye...

Bu yazılar, on binlerce kez okunuyor ve çok sayıda sitede yayınlanıyor (kaynak gösterilerek veya çalınarak). Bu şekilde, giderek küçülen bilgisayar dergiciliği sektörüne de aslına bakarsanız destek oluyoruz.

Satış rakamlarını gelecek hafta açıkladığımızda, ne demek istediğim çok daha iyi anlaşılacak sanırım.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
236
RadoN dedi ki:
PC dergisi alırken o ay hangisinin içeriği iyi ona göre alıyorum..
ama genellikle chip ve PcWorld oluyor.. :)
aslında hepsi birbirinin konularını bi ay biri diğer ay diğeri yaptığı için dergi değiştirdiğin zaman bu yazıyı geçen ay okumuştum ben :S gibi durumlar ortaya çıkabiliyor..

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Her ay olduğu gibi Chip. Oyun dergilerinde ise Oyungezer ;)

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Ocak ayına ait dergi satış rakamları geldi.

Chip: 34,845
PCnet: 27,391
PC Magazine: 14,477
Level: 11,438
Oyungezer: 7,238
Stuff: 6,564
ELECTRONİC GAMING: 5,854

Kaynak: Yay-Sat / Merkez Dağıtım