Android'li İlk Netbook Piyasada

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
skytone-alpha680.png

2005 yılında kurulan Çin kökenli, Linux tüketici elektroniği ve Skype temelli ürünlerde uzman Skytone firması, 7 inçlik dokunmatik ekrana, Freescale i.MX31 tabanlı 533 Mhz işlemcili ve Android işletim sistemini kullanan Alpha 680 adında ilk netbook'u piyasaya süreceğini duyurdu.
Skytone'un bir sözcüsü, bir elektronik posta iletisinde, Alpha 680'i haziran ayında yani bir ay içinde, 250 ABD Doları etiketle piyasaya sürmeyi hedeflediklerini belirtti.

Alpha 680, Freescale i.MX31 işlemci, 128 MB DDR2 arabellek (256 MB'a yükseltilebilir) ve 1 GB Flash Bellek (4 GB'a yükseltilebilir) ile donatılmış. Gördüğümüz resimlerden, Alpha 680'in, 7 inçlik döndürülebilen ve katlanılabilen WVGA dokunmatik ekranıyla rahatlıkla bir Tablet-PC'ye dönüşebildiğini söyleyebiliriz.
Alpha 680'in donanım özellikleri

• İşlemci: Freescale i.MX31 (ARM11) SoC @ 533MHz, 32bit
  • Arabellek: 128 MB DDR2
  • Flash bellek: 1 GB
  • Ekran: 7 inç TFT LCD, gerçek renk 800 x 480 piksel (WVGA)
  • Ağ: Ethernet (RJ-45)
  • WiFi: 802.11b/g
  • Diğer bağlantı noktaları: isteğe bağlı olarak ADSL, GPRS, CDMA, EDGE, WCDMA (tamamı USB üzerinden)
  • USB: 2 x USB 2.0
  • Klavye: 80-tuş standard klavye
  • Renk çeşitleri: Siyah, Beyaz, Sarı, Pembe, Kırmızı
  • Oynatılabilen video biçimleri: MPEG1/2/4, H.263, H.264, WMV9
  • İşletim Sistemi: Android (Linux/Java)
Skytone, ilk Android tabanlı Alpha 680'i piyasaya sürmeye hazırlanırken, rakip firmalar da boş durmuyor. Hong-Kong kökenli I-Buddie, Android işletim sistemi ile çalışan bir modelinin videosunu YouTube'da yayınladı. Diğer yandan Google'ın da Android çalıştırabilecek bir netbook için Asus ve Pegatron ile işbirliği yaptığı söylentisi de ortalıkta dolaşıyor. Alman T-Mobile da 7 inçlik dokunmatik ekranlı Android çalıştırabilecek bir Tablet-PC üzerinde çalıştığını duyurdu.

Kaynak : http://www.ozgurlukicin.com