Android'e olan önyargılarımı yıkalım mı?

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Androidin en büyük özelliği zaten rom yüklemek. Onu devre dışı bırakırsak androidin ne anlamı kalıyor? açık kaynak kodlu olmasının ne anlamı kalıyor? ayrıca samsung kıllık yapıyor bu tür root rom işlerinde. mesela ben garanti dışı bırakmadan rom yükleyebiliyorum?
bende zaten burdan kimseye galaxy s alın falan demiyorum ki zaten bulamazsınız.
"android 6 ayda kasıyor ios çok stabil" bunun böyle olmadığını anlatmaya çalışıyorum.
her neyse uzatmaya gerek yok herkese iyi forumlar...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Allah aşkına iphone stabil stabil de ne yapabiliyorsunuz ki zaten?
Şuan Galaxy S'in kasmasının sebebi uygulamaların yeni sürümlerinin daha ağır şartlarda çalışmasıdır. Uygulamalar sürekli güncelleniyor, haliyle cihaz güncellenmezse uygulamaların hızına yetişemiyor. Resmi güncelleme de olmayınca kendi yöntemlerinle güncelliyorsun. Kimse Galaxy S'in iPhone 4'ten iyi olduğunu savunmuyor. Burada savunulan şey iOS'a karşı androiddir. Sen diyorsun ki iPhone 4'ü iOS6'da bırak stabil çalışsın. Hadi bırak. Sonra gir markete uygulama yükle. "Uyarı: Bu uygulama ios7+ desteklemektedir!" noldu? Hadi ios7'ye güncelle. Sırf bu yüzden 3GS'ler çöp oldu. Artık onlarda uygulama güncelleyemez hale gelecek kullananlar. Ama android 2.3'te bile marketteki bütün uygulamaları kurup kullanabilirsin. Ama kasar ama kasmaz.. Özgürsün ama.. İstediğini yaparsın androidde. Yapmak istemiyorsan o senin sorunun.. Sen orjinal seviyorsun diye android kötü olmaz..
Hadi iPhone 2G'ye custom rom kur, hadi marketten uygulama yükle. iPhone 2G en son 3.1.3 sürüm aldı. Markette 3.1.3'e uygun tek uygulama yok. Peki i2G'yi herhangi bir şekilde iOS7'ye uyarlayabilir misin? hayır. Ama en son 2.3.6 alan Galaxy S'i 4.4.2'ye yükseltebilirsin. Ve yüzlerce çeşit farklı rom kurabilirsin. Ve hala telefona istediğini yükleyebilirsin. Sadece CM romları yok. Bir sürü performanslı custom romlar var. Androidde çareler tükenmiyor ama ios'ta çarelerin de bir sınırı var. Her türlü bir yerde ios duvarına tosluyorsun.
Bilmem anlatabiliyor muyum?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ben geçmiş mesajlarımda Android'i kötüledim mi? Sadece iPhone 4 kullanılmaz gibisinden yapılan yorumlara ve mantık dışı karşılaştırmalara cevap verdim. Zira 2 android tablet kullandığımı belirttim ve Android telefon almaya da çok sıcak bakıyorum. Lakin siz bu mesajımı da aynı yerlere çekip istediğiniz gibi yorumlayacağınız için fazla uzatmıyorum. Hepinize iyi akşamlar.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Ip4 tabıkı eskı bır cıhaz ama hala 1000 lıra cıvarı gıdıyorsa bende 1000 lıralık cıhazlarla kıyaslarım tabı. Sonuc olarak benim demek ıstedıgım ıos stabıl mottosunu hep kullanıyorsak guncelleme alana her telefonu stabıldır demek lazım kı o övgüyü haketsın. Nexuslarda gayet stabıl hatta kafa kafaya vıdeoları var stabılı gectım 2 katı fıyattakı ıphoneları gayette dövüyor. Ama gel gör kı çinli adı duyulmamış bır androıd cıhazın kasması bıle nexusa dokunuyorsa bende ıp4 kasıyorsa ıos stabıl degıl diyebilirim :) sonucta buna güncelleme vermıs bu apple.
Fanlık manlık cocukca ıslerı bı kenara bırakırsak yıl olmuş 2014 artık ıos stabıl Android degıl sacmalıklarını gerıde bırakmak lazım. Ios7 androıd4 sürüm atlamıs ıkısıde stabıldır olması gerektiği kadar. Ha sen düşük cıhaza kurarsan yada üstüne osuruk sensörüne kadar yük bındırırsen ıkısıde gerıye gıder bu kadar basıt.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ip4 tabıkı eskı bır cıhaz ama hala 1000 lıra cıvarı gıdıyorsa bende 1000 lıralık cıhazlarla kıyaslarım tabı. Sonuc olarak benim demek ıstedıgım ıos stabıl mottosunu hep kullanıyorsak guncelleme alana her telefonu stabıldır demek lazım kı o övgüyü haketsın. Nexuslarda gayet stabıl hatta kafa kafaya vıdeoları var stabılı gectım 2 katı fıyattakı ıphoneları gayette dövüyor. Ama gel gör kı çinli adı duyulmamış bır androıd cıhazın kasması bıle nexusa dokunuyorsa bende ıp4 kasıyorsa ıos stabıl degıl diyebilirim :) sonucta buna güncelleme vermıs bu apple.
Fanlık manlık cocukca ıslerı bı kenara bırakırsak yıl olmuş 2014 artık ıos stabıl Android degıl sacmalıklarını gerıde bırakmak lazım. Ios7 androıd4 sürüm atlamıs ıkısıde stabıldır olması gerektiği kadar. Ha sen düşük cıhaza kurarsan yada üstüne osuruk sensörüne kadar yük bındırırsen ıkısıde gerıye gıder bu kadar basıt.

O zaman S2 değil S3 ile karşılaştıracaksın :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
S3 degıl dengı olan nexus4 vereyım hocam. Daha denk her yönüyle degılmı ama:)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Sonuc olarak konuyu acan arkadaşa lafım yapısı bozulmazsa ıkı sıstemde stabıldır önyargılı olmaya gerenk yok

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Hayır sen rom yüklenince dediğimden ne anladin ki? Sadece romu yükleyip kullandım mi sanıyorsun? Gapps paketi elbette yüklüydü. Facebook da vardi? Normal çalışıyordu. Ha seninki kötüydü tamam ben sana yalan söylüyorsun demiyorum. Ama adama derler yüklediğin rom neyin nesiydi? Belki daha iyisi vardı?
Neys abi banane ya he Android kötü he ya size laf anlatmaya çalıştığım vakte yazık. Takılın siz benden bu kadar.
cm 10.2 idi olmadı geri stoğa döndüm stok rom kasıyor hadi dedim 4.4 le hızlanır cm11 kurdum hatalar hatalar geri stoğa döndüm şimdi 1 tane uygulama whatsupp var play store dahil diğerlerinin hepsi dondurulmuş halde arada sırada kasıyor onuda doğal karşılıyorum .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Sonuc olarak konuyu acan arkadaşa lafım yapısı bozulmazsa ıkı sıstemde stabıldır önyargılı olmaya gerenk yok
aynen şuan için general gemileri kapışır bir htc one m7 bile stabil, one m8 i düşünemiyorum artık.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Beyler bu işte bir terslik var:)
1. Sanki tek ios telefon iphone 4 müş gibi konuşmuşsunuz
2. İse işe sadece samsung cihazların gözünden bakmışsınız:)
Hadi hayırlısı:)
İki işletim sistemine sahip cihazı kullanan birisi olarak benim önerim her zaman aynıdır git bir teknoloji marketine ikisinide incele kararını ver virüs bulaşırsa, kasarsa root,rom yapmaya da gerek yok wipe reset iş görür

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
cm 10.2 idi olmadı geri stoğa döndüm stok rom kasıyor hadi dedim 4.4 le hızlanır cm11 kurdum hatalar hatalar geri stoğa döndüm şimdi 1 tane uygulama whatsupp var play store dahil diğerlerinin hepsi dondurulmuş halde arada sırada kasıyor onuda doğal karşılıyorum .
C-Rom, Slimkat, Mackay romlarından birini de kurabilirsin. CM romları stabildir ama performans verecek diye bir şart yok. Sadece stock arayüzdür. Bu yazdığım romlar hem stabil hem de performans romlarıdır. Telefona sadece rom atmayla iş bitmiyor maalesef.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
C-Rom, Slimkat, Mackay romlarından birini de kurabilirsin. CM romları stabildir ama performans verecek diye bir şart yok. Sadece stock arayüzdür. Bu yazdığım romlar hem stabil hem de performans romlarıdır. Telefona sadece rom atmayla iş bitmiyor maalesef.
s3 e s4 e rom atarsan hızlanır s1 i bunların içine koymayın s1 artık ölü aynı zamanda çıkan iphone 4 gibi değildir.Zaten iphone 4 çıktığında ios ta 4. sürümü vardı samsungda froyo elimden gelse ilk çıktığı romu kurarım s1 e belki o zaman kendine gelir.