Android'e olan önyargılarımı yıkalım mı?

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Note 2 var bende, galeriye geç girme sebeplerinden birisi kullandığınız hafıza kartı. Hafıza kartını çıkarttığımda çok hızlı giriyor, hafıza kartını taktığımda yavaşlıyor. Arkadaşların dediği gibi 5 saatte değil 3 saniyede giriyor yeni test ettim :) Class 10 hafıza kartı almak lazım :)

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
3 yıldır android kullanıyorum binlerce uygulama yükledim hiç virüs bulaşmadı.

android te belirli bir çıta var o çıtanın yukarısındaki telefonlarda pek sorun çıkmıyor ama herkesin elinde düşük donanımlı telefonlar olduğundan topu android e atıyorlar halbuki övdükleri iphone nin fiyatları belli

rom root bilmene lüzum zaten yok

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
iphone 4 4.senesinde pert oldu 3 sene götürdü. 3 senelik s2 hala taş gibi ki bi sene daha da götürür. Pardon ios stabildi dimi?
Ayrıca virus falan da yok bırakın bu işleri.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
iphone 4 4.senesinde pert oldu 3 sene götürdü. 3 senelik s2 hala taş gibi ki bi sene daha da götürür. Pardon ios stabildi dimi?
Ayrıca virus falan da yok bırakın bu işleri.

pardon s2 en son hangi güncellemeyi aldı?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
4 güncelleme aldıda ne oldu çöp oldu SGSII güncellemeyi custom romla alabilir...

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
offical olarak eskide kalsa da romlarla kitkat var s2 için. gayet yeterli. bozulmasa hala s2 kullanıyor olacaktım

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
pardon s2 en son hangi güncellemeyi aldı?

Burada güncelleme alıp almaması o kadar da önemli değil. Çeşitli romlarla güncellemeye ihtiyaç duymazsın ki zaten Androidin en büyük özelliği. Ayrıca Apple dediğiniz firmanın hepi topu kaç telefonu var? 4-5 tane telefonu var aktif olarak onları güncelliyor. Androidde öyle mi? Her seviyeden çeşit çeşit telefon var ki zaten firmalar 4-5 telefonu güncelliyor.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
S2 o kadar etmez. Telefonu satan kisi kör aliciyi keklemek istiyordur :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Burada güncelleme alıp almaması o kadar da önemli değil. Çeşitli romlarla güncellemeye ihtiyaç duymazsın ki zaten Androidin en büyük özelliği. Ayrıca Apple dediğiniz firmanın hepi topu kaç telefonu var? 4-5 tane telefonu var aktif olarak onları güncelliyor. Androidde öyle mi? Her seviyeden çeşit çeşit telefon var ki zaten firmalar 4-5 telefonu güncelliyor.

Adamlar custom rom nedir bilmiyor ki. Anca tek bildikleri ios stabil, iphone sürekli güncel. :)

Reaksiyon puanı
16,128
çelik ticaret ve özşanal o fiyata taksitle kakalıyor millete en güzel kim öper yarışındalar.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Kullandığım en son stock tabanlı rom ultimaromdu 4.1.2 idi ve kasmıyordu, slimbean kullandım daha sonra hele o daha hızlıydı. Stock 4.3 yükledim sattım denemedim pek.

Şuan bizdeki S3 stock 4.1.2'de. Korkudan 4.3 yüklemiyorum. Bir de 4.3'lerde knox var sanırım. 4.3 stock yükleyene kadar slimbean yüklerim dediğin gibi.

thsndrn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende note 2 var.. alalı 1.5 sene oldu daha bi kere format atmadım ne kasma var nede donma.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
iPhone 4, 2010 yılında tanıtıldı ve o yıl üretilen diğer telefonlara göz atalım.

http://www.androidtapp.com/androidtapp-best-android-phones-of-2010/

Sadece iPhone ve Galaxy serilerini karşılaştırırsak:

[TABLE="class: outer_border, width: 400"]
[TR]
[TD]iPhone[/TD]
[TD]Samsung Galaxy[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]iPhone 4: 21/06/2010 [/TD]
[TD]Galaxy S : 04/06/2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]iPhone 4S: 11/10/2011[/TD]
[TD]Galaxy S2: 02/05/2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]iPhone 5: 21/09/2012[/TD]
[TD]Galaxy S3: 29/05/2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]iPhone 5S: 21/09/2013[/TD]
[TD]Galaxy S4: 26/04/2013[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki artık her sene yeni amiral gemileri çıkıyor. Bu yüzden her cihazı kendine rakip olarak çıkarılmış cihazlarla karşılaştırmalıyız. Yoksa ben de Galaxy S3'ten 1 yıl sonra çıkmış iPhone 5S'i örnek gösterip S3'ü yerin dibine koyabilirim.. 2 yıl sonra S3'ler ne oldu? Ben elimdeki iPhone 5S'i en az 2 sene daha kullanabilirim diyebilirim.. Ya da aynı mantıkla iPhone 4 piyasadayken 1 yıl önce henüz Galaxy serileri piyasada yokken Bada sistemli telefonları örnek gösterip bugünkü durumunu sorabilirim ama sormuyorum, çünkü cevabını hepimiz biliyoruz.

Mantık dahilinde bir karşılaştırma istiyorsanız, o da Galaxy S ile iPhone 4'tür. Tanıtım tarihleri arasında sadece 17 gün var, yani üreticiler birbirlerine rakip olarak gördükleri için bu telefonları aynı zaman dilimi içerisinde tanıtıyorlar. Şimdi biri çıkıp bana Galaxy S'in bugünkü durumunu anlatsın, ben ona iPhone 4'ün bugünkü durumunu anlatayım..

Kaynaklar:
http://tr.wikipedia.org/wiki/İPhone
http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ikisinin arasında kaldığına göre android cihaz kullanman gerektiğini düşünüyorum. bana kalırsa ios7 apple ın felaketi oldu daha sonra düzeltilir mi emin değilim ama görsellik yapalım derken bozdular iyice. iphone 4 ios7 de sürünüyor. güncelleme üstüne güncelleme yapıyolar düzeltmek için(birçok kişi bunun iyi olduğunu söylese de şikayetçi kullanıcılar da çok) hoş iphone 4 e yine çare olacağını sanmıyorum zaten artık güncelleme almayacağından bahsediliyor. ayrıca şu "ios çok stabil" davasını bi kenara bırakın bence çünkü kitkattan sonra androidde çok şey değişti. neyse konumuza dönecek olursak çok fazla androidli samsung cihaz olduğundan sanki androidi samsung yapmış gibi gözüküyor piyasada. bu yüzden sürekli androidi taşlıyorlar. başında söyleyeyim ciddi samsung firma hayranıyım galaxy s4 kullanıyorum ve çok memnunum sonra "vay işte fanboysun" filan demeyin. yine de tavsiyem note 3 al. madem küçük ekrandan şikayetçisin birçok cihazdan en büyük farkı s-pen sonra batarya süresi. onun dışında galaxy s5 e yanaşma bence. tamam s4 e göre daha iyi bir cihaz gibi gözükse de gözümde galaxy s3 gibi ara cihaz statüsünde. "ya geç samsung u kardeş" diyorsan düşündüğün htc m8 i her türlü al zaten kafan karışmasın. "yok mu başka fikrin" diyorsan diğer firmalara bak lg ye sony ye. z1 in kamerası berbattı sonradan düzeltildi mi bilmiyorum z1 compact ın ön camı çiziliyordu eğer z1 in yapısı da aynıysa vay haline. lg g2 al mesela boş bi cihaz değil tasarımı filan buradayım diyor. onun dışında iphone tamamen kapalı kutu hele "ben orasını ellemem burasını ellemem uğraşamam düz kullanıcıyım" diyorsun jailbreak senin için ciddi sorun. iphone da ancak jailbreak ile yapabildiğin birçok şeyi androidde root olmadan bile yapıyorsun(en basitinden flash player yani benim bildiğim iphone için jb olmadan flash çalışmıyor) kasma göçme işi ya donanımsal ya yazılımsaldır. şu virüs işini hiç anlamıyorum zaten. uygulama yüklerken bakarsın ne kadar sayıda indirilme olmuş yorumlar nedir "en iyi geliştirici" işareti var mı? "şu siteye girdim virüs girdi telefona" şikayetini hiç duymadım işin doğrusu ben çok siteye giriyorum adult vs. ;) 6 ay sonra kasıldı diyorsalar olsa olsa yüklenilen yazılımlarla olabilir. aldığım günden beri böyle kasılıyor dersen belki fabrikasyon hatası olabilir gönderirsin servise. iphone olsun htc olsun elektronik cihaz olduğundan biraz şans işi oluyor çoğu kişi sıfır sorunla kullanıyor. yine de tavsiyem androidde kalman olacak madem iki sene kullanacağım diyorsun zaten android tabanlı cihazların genelde yazılım desteği de 2 sene. ayrıca şunu da ekleyeyim bi de aldığın cihaza ısınmak diye bişey var. en güzeli gidersin bi mağazaya yan yana duran cihazları ellersin "oo bunda şu var bunda bu var" düşüncesinden ziyade gözüne güzel gözükeni alırsın sonra "vay keşke başkasını dinlemeseydim" olmaz. yalnız mağazada yanında duran görevliye "hangisini alayım" sorusunu sorman yine yanıltabilir çünkü birçoğu en çok satılan cihazları ya da en az satılan cihazları öneriyor. birçoğu da akşama kadar o standda durmasına rağmen cihazla münasebeti cihazın çalışıp çalışmadığı ve temizliği kadar oluyor. umarım karar vermene yardımcı olabilmişimdir.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Ben s2 aklıma geldiği için onu örnek verdim. Aynı zaman olmalı tamam haklısın karşılaştıralım.
Bizzat arkadaşım galaxy s kullanıyor ki ben de kullandım yani kurcaladım. -ics romu ile- Sıfır kasma gayet de akıcı. Ki ben ocak ayından falan bahsediyorum rom bu zamana kadar daha da gelişmiştir. Evet galaxy s in durumu bu. iphone 4 ün durumu nasıl ? Ya da yok yok sen söyleme cevabı zaten hepimiz biliyoruz...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bir arkadaş :)

Neyse uzatmıyorum, ben gerçekçi tartışmalara girmek isterken bitmek bilmeyen arkadaş örnekleriniz sizi hep haklı çıkaracak.

Sonuç: Galaxy S, iPhone 4'ten kat kat daha iyi bir telefon, almanızı tavsiye ederim, tabi bulabilirseniz..

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Ne ima etmeye çalışıyorsun yani? Yalancı mıyım ben onu mu diyorsun? Benim kimseye yalan borcum da yok kimseyi yalancılıkla da suçlamıyorum allahıma şükür. İstersen arkadaşın telefonunda ekran videosu alabilirim?
Neyse ya. Gören de googleden para alıyoruz da öyle söylüyoruz sanır. Tamam ios stabil android kasıyor yea. Gidin bi zil sesi değiştirin,tabi değiştirebilirseniz.(en son durum buydu)
Sana gerçekçi tartışmalar dilerim. Selametle..

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar.
İlk olarak belirteyim amacım eleştiri yapmak değil önyargılarımı yıkıp android bir telefon almaya karar vermek.
Dolayısıyla size danışacağım....

Daha önce kullandığım android telefonlar, üst düzey cihazlar değildi haliyle memnun kalmamıştım.
Fırsatı bulduğumda ise bir iphone 5 aldım ancak zamanında çalındı.
Şimdi tekrar telefon alacağım ios işletim sistemine güveniyorum ancak iphone ekranı küçük geliyor. ve 6'yı beklemeyeceğim. İos kullanırken kısıtlamalardan bunalmıştım açıkçası. Şimdi HTC One M8 alayım diyorum. İphone 5s ile arasında kaldım şu sorulara cevap bulduğumda htc'de karar kılacağım.

Ama herkes; ''android 6 ay sonra kasar android telefon uzun zaman kullanılmaz çabuk bozulur, virüsler bulaşır telefon pert olur vs'' diyor. Bu doğru mudur? Bence samimi sözler değil bunlar sonuçta aynı fiyat aralığında cihazlar patır patır satılıyor. Benim ihtiyacım en az iki sene kullanmak, donma kasma vs çileler çekmemek. Aynı zamanda rom/root vs işlerden hiç anlamam beceremem yüzeysel kullanıcıyım, ek olarak bazen ücretli uygulama alırım.

Tüm bunları HTC One m8 karşılar mı sizce?
Şimdiden teşekkürler

Bu arada bir anket açtım telefon tavsiyeleri bölümünde, buna da katılırsanız sevinirim.
http://forum.shiftdelete.net/telefon-tavsiyeleri/372460-elma-ile-armutu-kiyaslamak.html
çok rahat karşılar 2 yılda donmadan kasmadan götürür....

TheMechanic

Asistan
Reaksiyon puanı
1
htc one m8 ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacaktır ;)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
İphone yerine alabileceğin tek telefon htc dir gerisini salla.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

iPhone 4, 2010 yılında tanıtıldı ve o yıl üretilen diğer telefonlara göz atalım.

http://www.androidtapp.com/androidtapp-best-android-phones-of-2010/

Sadece iPhone ve Galaxy serilerini karşılaştırırsak:

[TABLE="class: outer_border, width: 400"]
[TR]
[TD]iPhone[/TD]
[TD]Samsung Galaxy[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]iPhone 4: 21/06/2010[/TD]
[TD]Galaxy S : 04/06/2010[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]iPhone 4S: 11/10/2011[/TD]
[TD]Galaxy S2: 02/05/2011[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]iPhone 5: 21/09/2012[/TD]
[TD]Galaxy S3: 29/05/2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]iPhone 5S: 21/09/2013[/TD]
[TD]Galaxy S4: 26/04/2013[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki artık her sene yeni amiral gemileri çıkıyor. Bu yüzden her cihazı kendine rakip olarak çıkarılmış cihazlarla karşılaştırmalıyız. Yoksa ben de Galaxy S3'ten 1 yıl sonra çıkmış iPhone 5S'i örnek gösterip S3'ü yerin dibine koyabilirim.. 2 yıl sonra S3'ler ne oldu? Ben elimdeki iPhone 5S'i en az 2 sene daha kullanabilirim diyebilirim.. Ya da aynı mantıkla iPhone 4 piyasadayken 1 yıl önce henüz Galaxy serileri piyasada yokken Bada sistemli telefonları örnek gösterip bugünkü durumunu sorabilirim ama sormuyorum, çünkü cevabını hepimiz biliyoruz.

Mantık dahilinde bir karşılaştırma istiyorsanız, o da Galaxy S ile iPhone 4'tür. Tanıtım tarihleri arasında sadece 17 gün var, yani üreticiler birbirlerine rakip olarak gördükleri için bu telefonları aynı zaman dilimi içerisinde tanıtıyorlar. Şimdi biri çıkıp bana Galaxy S'in bugünkü durumunu anlatsın, ben ona iPhone 4'ün bugünkü durumunu anlatayım..

Kaynaklar:
http://tr.wikipedia.org/wiki/İPhone
http://en.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy
galaxy s imin dertlerini bir yere yazsam ciltlerce ansiklopedi olur on numara yazmışsın.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
he yani biz yalancıyız. o galaxy s değildi ben iphonela falan karıştırmışım. yalancıyım ben yalancı.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim Galaxy S'e Cm10.2.1 yükledim bir de dodol launcher kurdum. 4.3 yüklü S3'ten seri çalışıyor. :D

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Benim Galaxy S'e Cm10.1.3 yükledim bir de dodol launcher kurdum. 4.3 yüklü S3'ten seri çalışıyor. :D
bi ön yargı var abi işte yıkılmıyor yıkamıyorz. :) tamam ben de samsungu gram sevmem ama rom yükleyince çok seri çalışıyor. zaten ben asphalt 8 oynarsınız demedim gayet akıcı dedim normal işleri yapıyordu. :)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bir arkadaş :)

Neyse uzatmıyorum, ben gerçekçi tartışmalara girmek isterken bitmek bilmeyen arkadaş örnekleriniz sizi hep haklı çıkaracak.

Sonuç: Galaxy S, iPhone 4'ten kat kat daha iyi bir telefon, almanızı tavsiye ederim, tabi bulabilirseniz..
iphone 4 ünü takas etmek isteyen varsa ben burdayım galaxy s imle, bir hafta sonra savcılığa suç duyurusunda bulunmazlarsa insan değilim beni dolandırdı diye:)

tamam yüklüyorsun gapps paketini flashla bakalım stabillikten eser var mı?

bi ön yargı var abi işte yıkılmıyor yıkamıyorz. :) tamam ben de samsungu gram sevmem ama rom yükleyince çok seri çalışıyor. zaten ben asphalt 8 oynarsınız demedim gayet akıcı dedim normal işleri yapıyordu. :)

Benim Galaxy S'e Cm10.2.1 yükledim bir de dodol launcher kurdum. 4.3 yüklü S3'ten seri çalışıyor. :D
tamam gapps flashla bakalım sonra bir facebook uygulaması kur bir instagram kur stabillik kalıyor mu custom rom atınca hiç başka bir uygulama kurma ki stabil olsun öyle olunca benimkide hızlı sonra ihtiyaçların doğuyor gapps flashlamak zorunda kalıyorsun ve bum telefon kitlenmeye başlıyor.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Hayır sen rom yüklenince dediğimden ne anladin ki? Sadece romu yükleyip kullandım mi sanıyorsun? Gapps paketi elbette yüklüydü. Facebook da vardi? Normal çalışıyordu. Ha seninki kötüydü tamam ben sana yalan söylüyorsun demiyorum. Ama adama derler yüklediğin rom neyin nesiydi? Belki daha iyisi vardı?
Neys abi banane ya he Android kötü he ya size laf anlatmaya çalıştığım vakte yazık. Takılın siz benden bu kadar.

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Android alacaksan Nexus almalısın. Donma ve güncelleme derdin olmaz. Diğerlerini bilmiyorum. Herhangi bir en üst düzey Android telefon alıp rootlayıp Cyanogenmod yükleyerek Nexus kadar stabil bir hale getirebilirsin. Ancak Nexus dışında bir telefon, Nexus kadar stabil olur mu? Orası kesin değil. Her ne olursa olsun yine Android tarafında en iyisi Nexus'dur.

Kendim Android'den ve Sony'den çok pişman oldum. Donanımını yeteri kadar kullanamayan bir telefonum var. O yüzden Android'den nefret ettim. Zaten Android'in meşhur bir yanı var: Donanımı dengesizce kullanıyor. Nedeni ise kod karmaşıklığı. Uygulamalar senkronize şekilde arkaplanda kalmıyor. Bu işi en iyi becerenlerden biri Windows Phone 8. Kardeşimde Nokia Lumia 520 var, 512 MB RAM ile son derece stabil. Telefonun en yoğun kullanımda olduğu anda anında menüye dönebiliyor. Rehber, arama ekranı falan salisesinde açılıyor, Samsung Galaxy Note III'teki gibi 10 saniye beklemiyor.

iPhone'u kullanan arkadaşlarım var. Bir ara arkadaşım çok önemli bir fotoğrafı bana göndermek istedi fakat gönderemedi. Ne bluetooth ne usb bağlantısı fayda vermedi. Yine Facebook üzerine yükleyip bana gönderebildi. O derece kapalı bir sistem.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ben Android düşmanı değilim arkadaşlar, iPhone 5 ile birlikte Android işletim sistemli 2 tabletim var. Ama kalkıp rom yüklemek, root yapmayı sevmiyorum. Neden mi? Çünkü her şeyi orijinal kullanmayı isterim. Kullandığım tüm uygulamalar ya ücretsizdir, ya da satın almışımdır. Bu yüzden legal olmayan veya cihazımı garanti dışı bırakan yöntemler denemek yerine doğrudan üreticinin sağladığı güncellemelerle kullanmayı severim.

Ben iPhone 4'ün iOS 7 ile kasmadığını iddia etmiyorum. Lakin siz başka romlarla eskisine nazaran biraz daha stabil olan bir telefonu örnek verip duruyorsunuz. Bu mantıkla iOS 6 yüklü bir iPhone 4 yine eski stabilliğinde olacaktır. Bugün sıfır olarak alacağınız hiç bir iPhone 4, iOS 7 ile gelmez. Bu yüzden iOS 6 ile kullanıp yere yere bitiremediğiniz iPhone 4'ü çok daha stabil halde kullanabilirsiniz. Lakin ben resmi güncellemelerden bahsederken siz bir romdur tutturmuş gidiyorsunuz.

Ayrıca iOS 7, iPhone 4'ün aldığı son büyük güncelleme oldu. O yüzden Apple iPhone 4 kullanıcılarını ara güncellemelerle birlikte telefonu daha stabil hale getirerek daha memnun edecektir. iPhone 4 için iOS 7.0 ile iOS 7.1 kat kat hız farkı oluştu bile (Bkz. iPhone 3GS ve son güncellemesi iOS 6.1.6). iOS 7.0 ile iPhone 4 kullanmak gerçekten işkenceydi, ama 7.1 sürümleriyle birlikte telefon eski haline dönüyor. Haa, iOS 6 performansı verir mi, vermez ama bu haliyle bile çok savunduğunuz Galaxy S'ten uygulamaları çok daha akıcı çalıştıracağına kalıbımı basarım.

Son olarak şu dakikadan sonra kimseye iPhone 4 veya 4S almasını tavsiye etmiyorum.

iphone 4 ünü takas etmek isteyen varsa ben burdayım galaxy s imle, bir hafta sonra savcılığa suç duyurusunda bulunmazlarsa insan değilim beni dolandırdı diye:)

Haha, çok samimi olmuş. :)