Android'den iOS'e Geçer misiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Android'den sıkıldığım için IOS'a geçmek istiyorum. Ama sadece geçmek istiyorum. Geçemem. Geçirmezler. Para lobisi... :D

aliyu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben geçmek isterim en büyük nedenim ise androidde yasadigim takilmalar donmalar bi rehber ya da kamera uygulamasına tıklayınca üç gün beklemek istememem. Ios telefonlar istediği kadar pahalı olsun bir milyar fazla olsun iphone olsun yeter ki telefonumda takilmalar olmasin her zaman güncellemem olsun. Bende şu an android telefon var bazen o kadar sinirleniyorum ki bu telefona duvarlara vurmak istiyorum.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Bedava iPhone verseler geçmem. Onu satıp başka telefon alırım. ;)

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Hadi eskiden android kasıyordu insan geçme isterdi ama artık hızlı kasma falan yok üstüne özelleştirmeler apklar widgetlar yani kısacası özgürlük var androide iphone da android çalışsa geçerim ama ios la olmaz istediği kadar stabil olsun 1 kaç saniyelik veya tek tuk kasmalar için özgürlüğümden vazgeçmem.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Tamam android özgür dilenirse de root edilir ama bu root telefonu kullanılamaz derecede hasar da veriyor. iPhone öyle mi? Yazılım hasar görse bile iTunes hemen yardımına koşuyor. Androide rom atsan stock roma dönmek için bin bir çile çekiyorsun. iTunes'te basıyorsun sadece bir butona telefon hayata geri geliyor.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Tamam android özgür dilenirse de root edilir ama bu root telefonu kullanılamaz derecede hasar da veriyor. iPhone öyle mi? Yazılım hasar görse bile iTunes hemen yardımına koşuyor. Androide rom atsan stock roma dönmek için bin bir çile çekiyorsun. iTunes'te basıyorsun sadece bir butona telefon hayata geri geliyor.
Bazen de bir bakmışsın ki üst sürümden alt sürüme geçemiyorsun. Neden peki? Çünkü apple eski sürüm imzalarını kapatmıştır. Androidde bazen sıkıntılı olsa da yapmak isteyen bir şekilde yapabiliyor...
Ha Apple kullananlar neden eski sürüme dönmek ister diyebilirsin, iPhone düşük modelleri en üst yazılımı alınca kasıyor ve insan geri dönmek istiyor. Arkadaşım sırf bu nedenle telefonunu sattı.

Edit:Ekleme

Şunu da belirteyim, telefon root nedeni ile kasmaz. Telefonu kastıracak kişi zaten root olmasa da bir yöntemini bulur(reklamlı işe yaramaz çöp uygulamaları doldurarak bunu rahat başarabilir.) Android'de şunu kabul ediyorum tabiki, uygulama marketinde çok fazla gereksiz ve zararlı uygulama var. Ama root yapıldı diye bir telefon fazladan kasmıyor.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Bazen de bir bakmışsın ki üst sürümden alt sürüme geçemiyorsun. Neden peki? Çünkü apple eski sürüm imzalarını kapatmıştır. Androidde bazen sıkıntılı olsa da yapmak isteyen bir şekilde yapabiliyor...
Ha Apple kullananlar neden eski sürüme dönmek ister diyebilirsin, iPhone düşük modelleri en üst yazılımı alınca kasıyor ve insan geri dönmek istiyor. Arkadaşım sırf bu nedenle telefonunu sattı.

Edit:Ekleme

Şunu da belirteyim, telefon root nedeni ile kasmaz. Telefonu kastıracak kişi zaten root olmasa da bir yöntemini bulur(reklamlı işe yaramaz çöp uygulamaları doldurarak bunu rahat başarabilir.) Android'de şunu kabul ediyorum tabiki, uygulama marketinde çok fazla gereksiz ve zararlı uygulama var. Ama root yapıldı diye bir telefon fazladan kasmıyor.

Root edince kasıyor demiyorum. Root edince telefonun her yerine erişim olduğu için her türlü yazılımsal zarar verebiliyorsun. Brick edip telefonu hayata döndürememe olayları bile yaşanıyor.
Ha evet apple bazen eski cihaz kullananları zor durumda bırakabiliyor. Ama şöyle güzel bir olay var, yazılımsal desteği kesilen cihazlar (4s ve aşağısı) iOS 6.1.6 ya düşürülebiliyor. 5 desteği kesilince de aynı şey olacak, 5S desteği kesilince de.

usluyorum

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Kesinlikle geçmem. Bazı arkadaşlar Androidin kasmasından şikayet etmiş, arkadaşlar kasan şey Android değil, sizin telefonunuz. Android saf haliyle düşük özellikli telefonlara bile yüklenip gayet stabil çalışıyor. Ios ise her seferinde en alttaki bir iphone modelini oyun dışı bırakıyor. Üstelik ios kullanmak demek hangi iphone olursa olsun aynı simgeler aynı uygulamalar demek. Android ise a dan z ye özelleştirilebilir, her türlü modifikasyon yapılabiliyor.
Özetle ben kesinlikle geçmem.
Not: Note 3 kullanıyorum, şu an telefonumda note 5 rom yüklü ve her türlü özelliği çalışıyor.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
iOS'da da simge, tema ve daha fazlasını değiştirmek mümkün ama bunun için jaikbreak çıkmasını beklemek lazım. Şu an 9.1 hariç tüm sürümlerde jailbreak mevcut.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Root edince kasıyor demiyorum. Root edince telefonun her yerine erişim olduğu için her türlü yazılımsal zarar verebiliyorsun. Brick edip telefonu hayata döndürememe olayları bile yaşanıyor.
Ha evet apple bazen eski cihaz kullananları zor durumda bırakabiliyor. Ama şöyle güzel bir olay var, yazılımsal desteği kesilen cihazlar (4s ve aşağısı) iOS 6.1.6 ya düşürülebiliyor. 5 desteği kesilince de aynı şey olacak, 5S desteği kesilince de.
Sen öyle dersen ben de Jailbreak var derim.
Bu root, jailbreak, rom vs. işi son kullanıcıda bitiyor yani. Bilmeyen iki tarafta da kurcalamasın zaten. :laugh: