Android telefonun ömrü

ibretix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Android bir telefonun ömrü en fazla 3 yılmıdır? 3 yıldan sonra o telefonu kullanamıyormuyuz bozuluyormu ?

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Yok. Kullanım şekline göre değişir bu. Bir düşünün insan 24 saat çalışırsa nasıl olur. Yani bu telefonda ayrı ama söylemek istediğim çok kullanırsanız az gider. Ve bu giderlik bir anda olmaz. Zaman zaman sabırla bozukluklar yaranır. 1 yıl içinde normal kullanımda ufak kasmalar donmalar yaşana bilir. Aynı zamanda bazı saniyelik gecikmeler yaranır ve bunun zamanıda paralel olarak artar. Son olarak 3 ya da 5 yıl limiti yok ne kadar kullanmayı başarırsan gider. Tabi telefon kasası dayanırsa )

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
En az 2 yıl idare edebiliyor olmaları lazım. Biraz zorlamayla belki 5 yıl da idare edebilir. Hunharca kullanmazsanız daha fazla idare eder. Artık satılmayan, yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlayan telefonları kullananlar da var. İşlevini gördüğü sürece kullanılabilir bence... Kaldı ki güncellemeler kesilse bile Android'de romlar yükleyerek bir yere kadar da yazılımsal olarak idare edebilirsiniz.

ibretix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yardımcı oldugunu için teşekkürler :)

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Telefonun kullanım ömrünü üreticisi belirler yazılımı ile ilgili değildir donanım ömrüne bağlıdır örnek samsung bazı telefonlarına 5 yıl Nokia 10 yıl kullanım ömrü veriyor tabi bu kulanıcının telefonu ne şekil kullandığına bağlı olarak daha da uzayıp kısala bilir

CuriousDroid

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonun kutusunda çıkan kağıtlarda yazar kullanım ömrü. Bunun iiletim sistemiyle alakası yok.

titus6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Note 1 'de 2 yıl yazıyordu. 2.yılda çöpte buldu kendisini :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1 aydır. 1 ay sonra format atmazsan telefon şişer şişmekte kasar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende iphone 6 plus var celik kasa ölümsüz diyorlar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hafif kasmalarmı ciddimisin bence hiç hafif değil abi lanet olsun öyle sisteme trafic racer oynadıktan sonra crash veriyor uygulamalar çok yawaş her ay formatmı atacaz yani ah zamanında windows Phone alacaktım arkadaşımda 525 var o bile sifir kasma güncelleme desteği her şey var ama cahillik siz yapmayın bi araştırın wp yi bence

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
SC20180402-134148.png
SC20180406-175209.png

palavra bu hala faal...

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
telefonun ömrünü kişi belirler, yalnızca bazen format atmak gerekebilir hani 2 yılda bir gibi...

castlerock

Asistan
Reaksiyon puanı
83
2014 yılında aldığım S3 kullanıyorum... Oyun oynamam... Whatsapp, instagram vs. Geçen hafta fabrika ayarlarına döndürdüm. Az sayıdaki uygulamayı yükledim, bayağı akıcılaştı... Yeni bir telefon alırsam ki alacağım önümüzdeki aylarda kriter kameranın iyi olması...