Android Tablet ve Telefon İçin Pil Ömrü Uzatma Nasıl Yapılır? (denendi işe yarıyor)

djvietnam

Profesör
Katılım
5 Temmuz 2011
Mesajlar
3,306
Reaksiyon puanı
8
Puanları
218
Androıd tablet bilgisayarlar için en önemli konulardan biri her mobil cihazda olduğu gibi şarj süresi ve pilin uzun ömürlü olmasıdır. Tabletin batarya süresi nasıl artırılır, daha iyi batarya süresi için ipuçları nelerdir gibi soruların birçok cevabı mevcut. Ancak bazen cevap bizzat üreticilerden gelebiliyor. Bu yönteme Android için pil kalibrasyonu ya da batarya kalibrasyonu; pil ömrü uzatma ve pil sorunu giderme de denilebiliyor.HTC bünyesinde yer alan bir çalışan tarafından Android tablet pc ve Android telefonlar için batarya ömrünü uzatmak, şarjın daha uzun gitmesini sağlamak için birtakım ipuçları açıklandı. Güç tasarrufu modu cihazlarda otomatik olarak yer alıyor ancak söz konusu çalışanın bahsettiği farklı bir yöntem.Batarya yani pil süresini arttırmak için ipucu:Android tablet ya da akıllı telefonunuzu açın. Telefonu ya da tableti en az 8 veya daha fazla bir zaman şarj edin, bu esnada hiçbir şekilde şarj ile bağlantısını kesmeyin.Daha sonra tabletin ya da telefonun şarj ile bağlantısını kesin ve cihazı kapatın. Cihaz kapalı konumdayken 1 saat dolaylarında yeniden şarj edin.Son olarak cihazın şarj olma işlemini sonlandırın, telefonu yeniden açın ve 2 dakika kadar durun. Sonra telefonu kapatın ve yeniden 1 saat dolaylarında şarj edin.Bu ipucu ilk başta kulağa garip gelebilir ancak birçok Android tablet ve akıllı telefon kullanıcısı bu yöntemin işe yaradığını dile getiriyor.
Paylaş, arkadaşların da okusun!​


konuyu açmadan önce bizzat kendim denedim işe yarıyor

 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben de kendime ait bir tecrübemi paylaşmak isterim. Cep, anroid vs ne varsa hatta elektrikli bisiklet dahi UPS çıkışına bağlanan şarj ünitesiyle şarj edildiğinde daha uzun süreli gidiyor şarjı. USB kablosuyla Laptop Netbook dan da şarj edilirse aynı neticeyi veriyor. Hayrını görün bu tecrübemin. Normal şarj ile 60 km gidebiliyorken 70 km gitmeye başladım UPS li şarj ile.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bir şey sorucam... Tableti şimdi bir kere 8 saat civarı şarj ettik daha sonra tableti kapatıp 1 saat kadar tekrar şarj ettikten sonra; tableti açıp (telefon önerinizde ki gibi...) 2 dk. durup tekrardan tableti kapatıp 1 saat kadar şarj edecek miyiz? Yoksa tablette ilk şarjdan sonra 1 saat daha şarj etmek yeterli mi olucak? Şimdiden teşekkürler!
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
yok öyle olmuyo işte tableti kapat şarza tak ardından kapat sonra 2 dk falan ac şarj daha az gidicektir .
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tableti alalı yirmi gün oldu ve bu işlemi ilk aldığımda yapmadım şimdi yapsam işe yarar mı?
 

MassacRe

Öğrenci
Katılım
27 Mart 2013
Mesajlar
35
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
kalibrasyonu bir kaçgun once yaptım gerçekten fark ediyor mutlaka yapın.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
bakar mısınız bazı yerlede 100 de 100 dolunca çıkarın diyo ama bazı yerlerde sizin dediğiniz gibi oluyo.bütün enerjiyi bitirdikten sonramı şarja takıp 8 saat bekliyelim yoksa içinde enerji varken mi
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardes cok akilli bi fikirde bu islem pili hamile birakiyor :biggrin: yani pil sisiyor tum uretici firmalar pil doldugu zaman hemen cikarmak gerektiyini soyluyor sizin bu islem sira disi bir sey bu cihazi tasarlayan muhendisler o kadar salakmiki kirmizi ve yesil led isigini yerlesdirmisler ve yahut pil dolarken cihaz haber veriyor sizlere yuzumu tutup soruyorum fazla yemek yieye bilirmisiniz ?
 

Yas_intheLife

Asistan
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
138
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
8 saat edilmesi zararlı işleme. Piller ortalama 3-4 saatte tam kapasitesine ulaşır. Bundan sonra hafiften sarj düşmeye başlar ama telefon bunu kullanıcıya göstermez. Bu yüzden konu düzenlenmeli.
 

Sucrofe

Profesör
Katılım
1 Nisan 2014
Mesajlar
3,270
Reaksiyon puanı
677
Puanları
293
Arkadaşlar bunlar tamamen uydurmaca fikirlerdir. Telefonunuz veya tabletiniz ''Şarj edin'' diye uyarı verince şarj etmeniz yeterlidir, yoksa neden ''şarj edin'' diye uyarı versinler ki? Bildikleri var demek ki. %100 olmadan da çıkarmayın, bu kadar.
 

ozcankoseoglu

Öğrenci
Katılım
19 Nisan 2014
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar çoğu android cihazda şarj %100 olduğu anda elektrik çekmeyi kesen bir özellik vardır.Bu özelliği dikkate alırsak pili değil 8 saat %100 olduğu andan itibaren 30 dakika tutmak bile pile zarar vermek demektir.Pilleri gerektiğinden fazla şarjda tutmak pile ekstra enerji yani şişirme yapar.Siz,siz olun yapımcısının söylemediği takdirde talimatlardan ve standartlardan çıkmayın.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Sakın Kardeşimizin dedini yapmayın Çünkü Tabletin Bataryanın Ömrünü kısaltıyor. Tabletin Patlama Sonuçuda var Dikkatttt..
 

giskur11

Profesör
Katılım
9 Eylül 2012
Mesajlar
3,606
Reaksiyon puanı
160
Puanları
243
apple şirketide her zaman elektronlar hareket halinde olsun diyor akşama kadaf şarjını kesin bitirin akşamdan takın sabah kalkınca kullanmaya başlayın diyor.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
son yorumlar daha mantıklı siz siz olun böyle şeylere inanmayın yoksa batarya biyerinizde birgün patlar. :D
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Burayı tesadüfen gördüm. Tümüyle kulaktan dolma yanlış bilgiler. Li-Ion yada Li-Po pillerin şarj karakteristiği farklıdır. Kısaca
Hücre başına max. şarj voltajı kabaca 4.2V hassas 4.26 Volttur. ve şarj cihazlarının içindeki Protection Koruma devresi şarj işlemini keser. Siz değil 8 saat, 800 saat şarjda tutsanızda şarj devam etmez. Şarjın tekrar başlaması için şarj cihazını ya prizden çıkartmanız yada pili çıkartıp takarak yani REST atmanız gerekir.
2. Nokta bu piller asla ve asla tam boşaltılmaz.(Deep Condition veya Decharge) Cep telefonu (Akıllı, akılsız veya tablet) Pil voltajı tek hücre başına ~3 V seviyesine indimi çalışmayı pili korumak amacıyladurdur ve pil BOŞ uyarısı verir. Aksi halde Pil bir daha geri gelmeyecek şekilde bozulur şarj tutamaz.
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
tuşlara gelin *#0228# tuşlayın quick start deyin bekleyin şarjınıza bakın belki azalmıştır belki çoğalmıştır ... :)
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
iPad Eğitim var 100'de 10'u şarja koyuyorum son 100 olunca çıkarıyorum bitiyor böyle yapın
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
:biggrin::biggrin: arkadaşlar benim tabletim android markası olidata benim tabletimin şarjı çabuk doluyor ve çabuk bitiyor şimdi denemeye başladım inşallah işe yaarar herkese teşekkürler
 
S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim tabletim android markası olidata benim tabletimin şarjı çabuk doluyor ve çabuk bitiyor şimdi denemeye başladım inşallah işe yaarar herkese teşekkürler bide benim tableti şarjda en fazla 9 saat şarjda kalma var bişe olurmu bozulur diye korkuyorum
 
S

snne!

SDN Okuru
Tamam da saçmalamayın tablet 8 saat şarjda durursa patlar lan
 
Üst