Android os Pil Tüketimi

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
pili tüketen uygulamalar arasında android os ilk sırada çıkıyor...bunun sebebi nedir??? burda bi telefon incelemesi izlerken pil ile ilgili tolga cem küçükyılmaz konuşurken android os ilk sırada çıkıyosa bir sıkıntı vardır diyodu bu ne olabilir ki???

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
pili tüketen uygulamalar arasında android os ilk sırada çıkıyor...bunun sebebi nedir??? burda bi telefon incelemesi izlerken pil ile ilgili tolga cem küçükyılmaz konuşurken android os ilk sırada çıkıyosa bir sıkıntı vardır diyodu bu ne olabilir ki???
Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Onun ilk sırada çıkma sebeplerinden mesela telefonu az kullanmıyorsundur hiçbir uygulama açık olmadığından pil tüketiminde ilk sıraya çıkıyordur.

Hocam grafiğin ssini atarmısınıx

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Fazla kullandığım da yok telefonu ama nasıl oluyo bu anlamadım gitti

Ekli dosyalar

• Screenshot_20161126-204350.png
    Screenshot_20161126-204350.png
    85.7 KB · Görüntüleme: 3,564

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
aynen normal, arada benim de zirveye çıkıyo :D

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Aslında android os çok sarj harcamaz ve mesela tapatalk %17 harcadığında bu %1 harcar ve listenin altına düşer az kullanımda ise diyer uygulamalar hiç çalışmadığından pastanın büyük çoğunluğunu android os yiyot gibi gözükür ama deyildir

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Bu da mesela bugün aldığım ekran görüntüsü...telefon benden daha çok kullanıyo kendisini..

Ekli dosyalar

• Screenshot_20161127-180835.png
    Screenshot_20161127-180835.png
    85.8 KB · Görüntüleme: 3,186

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Bişey daha sorcam arkadaşlar...hücre askıda nedir ?

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Android tabiatı itibariyle bataryayı sömüren bir sistem. Hangi incelemede neyi kastederek söylemiş acaba?

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Android tabiatı itibariyle bataryayı sömüren bir sistem. Hangi incelemede neyi kastederek söylemiş acaba?
hangi inceleme olduğunu hatırlamıyorum ama öyle bir şey dediğini duymuştum...çok can sıkıcı bir durum ama telefonun pilinin tükenmesini izliyorum resmen bide A3 2016 olunca daha da sıkıcı oluyo

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
hangi inceleme olduğunu hatırlamıyorum ama öyle bir şey dediğini duymuştum...çok can sıkıcı bir durum ama telefonun pilinin tükenmesini izliyorum resmen bide A3 2016 olunca daha da sıkıcı oluyo
Öyle söylediyse tamam. Sorun Android'in bizzat kendisi. Bir de sanallaştırma mevzusu var. Kitkat sürümüne kadar Android Dalvik emülatörü üzerinden çalışıyordu. Yani sistemin kendisinin çalışması için bir başka, sanallaştırıcı sisteme ihtiyaç duyuyor, bu da donanımı gereksiz yere yoruyordu. Kitkat ile birlikte Dalvik'ten vazgeçip ART (Application Run Time) altyapısını kullanmaya başlamışlar. Ancak esas sorun Android'in temel kodlarında yattığı için çözüm hâlâ bulunamamış durumda. Android 7 değil 8, 9, 10 da çıksa yine aynı şekilde pil tüketiminde Android sistemi ilk sırada yer alacaktır. Çok da kafana takma. En fazla yapabileceğin (custom rom yüklemek dışında), performansı artırmak adına otomatik başlayan ve arka planda çalışan uygulamalardan istemediğini engellemek olacaktır.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Kullanım yüzdelerinin çok olması, onun çok pil tükettiğini göstermez. Daha doğrusu buna, sadece yüzdelere bakarak karar veremezsiniz..

Ekran süresine, tüketilen pil miktarına da bakılarak hesaplanır. Mesela şarjın %99'dur, ekran süresi daha 1dk olmuştur, Android OS %88 şarj tüketimi yüzdesiyle görünür. Bu onun çok şarj tükettiğini değil, telefonda şarj tüketen hiçbir şeyin henüz kullanılmadığını gösterir.

Ama, şarjın %5'e düşmüştür, 6 saat ekran süresi almışsındır, bir sürü uygulama kullanmışsındır ve Android OS hâlâ zirveyi oynuyordur, o zaman bunda bir sıkıntı var dersin..

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Kullanım yüzdelerinin çok olması, onun çok pil tükettiğini göstermez. Daha doğrusu buna, sadece yüzdelere bakarak karar veremezsiniz..

Ekran süresine, tüketilen pil miktarına da bakılarak hesaplanır. Mesela şarjın %99'dur, ekran süresi daha 1dk olmuştur, Android OS %88 şarj tüketimi yüzdesiyle görünür. Bu onun çok şarj tükettiğini değil, telefonda şarj tüketen hiçbir şeyin henüz kullanılmadığını gösterir.

Ama, şarjın %5'e düşmüştür, 6 saat ekran süresi almışsındır, bir sürü uygulama kullanmışsındır ve Android OS hâlâ zirveyi oynuyordur, o zaman bunda bir sıkıntı var dersin..
Sadece yüzdeye bakmıyorum zaten hocam her kontrol ettiğimde kullandığı CPU ve toplam bağlantı süresi artıyo malesef