Android neden böyle?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Symbian'ın kaynak kodu bir süreliğine açık kaynak haline getirimişti.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Çok fanboy gördüm ama senin gibisini cidden görmedim.Senin ki fanboyluk değil DÜŞMANLIK artık.Android sana ne yaptı kardeş bi deyiver hele sen ya ? Android'le ne alıp veremediğin var ? Hayır ben Android taraftarı falan değilim.Sen bu Android için söylediklerini aynı ayarda iPhone için söylesen yine aynı tepkiyi veririm sana.Nedir bu düşmanlığın ? Şaşırdın mı kendine gel artık ? Çok komik duruma düşüyorsun.İnsanlar ne kullanmak isterse kullansın.Niye bu kadar kafaya takıyosun ki ? Düşüncelerini söylersin çekilirsin kenara.Böylesine düşmanca, nefretle, aşağlamakla olmaz ki bu işler.Sanki burda insanlık suçu işlemiş teröristlerden veya savaş suçlularından bahsediyoruz.Çok enteresan bi kafa yapın var.Bu mesajı yazmamın sebebi seni telefonlarla ilgili her konuda Android'e olan düşmanca ve nefretle yazdığın mesajları görmem.Haline bi yandan şaşırıyorum bir yandan üzülüyorum.Hayatta kafaya takılcak, nefret edilecek, düşmanlık duyulacak çok daha farklı ve önemli şeyler var.Rahatla biraz.

Elindeki Samsung çöpe dönerken beyninde çöpe dönmüş. Bana acıyacağına önce kendi haline acı, sonra başkalarına acırsın. Doğruları söylemem battıysa kusura bakma, Android 5 para etmez bi OS.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Google play kimine gore zararli olsada app store gibi kimseyi yontmaya calismaz..

Androidden az bilgisi olan hangi uygulamalari yuklemesini bilir..

Stabilite olayi ise androidte 2 3 programa bakar..

İos telefon alacagima
pc+gm discovery alir yoluma bakarim..

Biri şunu fena keklemiş, uyansın da balığa gidelim. Çeşit çeşit room yüklemeyin farklı kafalar yaşıyosunuz sonra, ayıp. :)

Reaksiyon puanı
16,128
android tabletlerde usbden cepleri modem olarak kullandığı gün işe yarar olur yoksa kanser eder.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Bu ''DÜŞMANLIK'' türündeki benzetmeleri El Padriano nun yapmasını ben çok manidar buluyorum zira daha çok kendisi o şekilde davranıyor.
Neyse ben karışmıyorum :)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bu ''DÜŞMANLIK'' türündeki benzetmeleri El Padriano nun yapmasını ben çok manidar buluyorum zira daha çok kendisi o şekilde davranıyor.
Neyse ben karışmıyorum :)

En basitinden elinde ki Samsung'un beş para malzeme kalitesine rağmen başka firmaların premium telefonlarına Takoz demesi mesela düşmanlık değil objektiflik.

Kendi acıncak haline acımaz,gider başkalarına acırlar bu tipler. :(

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Elindeki Samsung çöpe dönerken beyninde çöpe dönmüş. Bana acıyacağına önce kendi haline acı, sonra başkalarına acırsın. Doğruları söylemem battıysa kusura bakma, Android 5 para etmez bi OS.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Google play kimine gore zararli olsada app store gibi kimseyi yontmaya calismaz..

Androidden az bilgisi olan hangi uygulamalari yuklemesini bilir..

Stabilite olayi ise androidte 2 3 programa bakar..

İos telefon alacagima
pc+gm discovery alir yoluma bakarim..

Biri şunu fena keklemiş, uyansın da balığa gidelim. Çeşit çeşit room yüklemeyin farklı kafalar yaşıyosunuz sonra, ayıp. :)

en azından senin gibi 1000 liralık keke 2000 lira verip keriz yerine konmuyoruz.. bize akıl verirken, room derken en azından rom olduğunu öğrenip gelseydin... arkadaş doğru söylemiş sadece acınacak haldesin...

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
isim honami tel z1 ama androidi yerden yere vuruyorsun madem sevmiyorsun neden aldın?
Bizim sevdamızın androidle ilgisi yok.Ben Sony'nin kamerasına, walkman programına, tasarımının şıklığına ses kalitesine, Bravia görüntüsüne, xperia launcherına vurgunum anlıyormusun.
Ayrıca telefonum Sony Xperia serisinden ama Z1 değil. Ben 2000 tl bir telefona vermem. Barajım 1000 tl.

Dolayısılya 1000 liraya ne iphone 5s alınır ,ne blackberry alınır, ne de lumianın baba tellerinden alınır.
O yüzden android kullanıyorum. Ama miui V5 romu sayesinde androidle ilgili birçok şikayetime çözüm buldum (Android marketin çöplük olmasının çözümü yok maalesef.)

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bizim sevdamızın androidle ilgisi yok.Ben Sony'nin kamerasına, walkman programına, tasarımının şıklığına ses kalitesine, Bravia görüntüsüne, xperia launcherına vurgunum anlıyormusun.
Ayrıca telefonum Sony Xperia serisinden ama Z1 değil. Ben 2000 tl bir telefona vermem. Barajım 1000 tl.

Dolayısılya 1000 liraya ne iphone 5s alınır ,ne blackberry alınır, ne de lumianın baba tellerinden alınır.
O yüzden android kullanıyorum. Ama miui V5 romu sayesinde androidle ilgili birçok şikayetime çözüm buldum (Android marketin çöplük olmasının çözümü yok maalesef.)
o dediklerinin hepsini sony android için kullanıyor ben 1000 lirada olsa iphone para vermem ios bana göre değil çöplüğe de kimse sizi zorla sokmuyor wpnin marketi mi çok iyi sanki sen işine yarar uygulama bulduktan sonra geri kalanı niye kafana takıyorsun anlamyorum

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bir sene önceki yazılım bir sonraki seneki yazılımdan nasıl daha fazla ilerleyebiliyor.
Diyorsan ki aandoid 4.4 (kitkat) , 4.1 (jelly bean) den daha kötü buna android gerilemiş denir.
bu bilgiler ışığında hacı ne diyon?
Gerilememiş ilerlemiş, mesela galaxy s3 android 4.3 güncellemesinden sonra bildiğin dirildi diyebiliriz. Yazılımsal olarak gelişim hep var, ama Android İOS' a göre kat kat daha hızlı ilerliyor dostum. Ben bu kanıya Nexus 4 kullandığım için vardım. İlk aldığımda Android 4.2.1 vardı ve her yeni sürüm adeta cihazı daha bir hareketlendirdi, daha bir geliştirdi. 1 yıl sonra Android 5.0 lardan bahsederken haklı olduğumu göreceğini umarım. :)

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Gerilememiş ilerlemiş, mesela galaxy s3 android 4.3 güncellemesinden sonra bildiğin dirildi diyebiliriz. Yazılımsal olarak gelişim hep var, ama Android İOS' a göre kat kat daha hızlı ilerliyor dostum. Ben bu kanıya Nexus 4 kullandığım için vardım. İlk aldığımda Android 4.2.1 vardı ve her yeni sürüm adeta cihazı daha bir hareketlendirdi, daha bir geliştirdi. 1 yıl sonra Android 5.0 lardan bahsederken haklı olduğumu göreceğini umarım. :)

Sen "ama bir sene önceki Android 4.1 şimdiki 4.4 dan çok daha farklı, çok daha ilerlemiş."
yazmışsın. Bu yazıyı okuyunca sanki 4,1 4,4den daha iyi diyorsun gibi anlaşılıyor. Bunu belirtmek istemiştim.
Yoksa tabiki kitkat , önceki sürümlerinden daha iyi. Üstelik ART sayesinde ciddi performans artışıda var. 5.sürümle birlikte muhtemelen tamamen hantal Dalvik sanal makinesinden kurtulacağız. ART sanal makinesinin geliştirilmesi Androidin geleceği için çok önemli.

hasanistan44

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Sen "ama bir sene önceki Android 4.1 şimdiki 4.4 dan çok daha farklı, çok daha ilerlemiş."
yazmışsın. Bu yazıyı okuyunca sanki 4,1 4,4den daha iyi diyorsun gibi anlaşılıyor. Bunu belirtmek istemiştim.
Yoksa tabiki kitkat , önceki sürümlerinden daha iyi. Üstelik ART sayesinde ciddi performans artışıda var. 5.sürümle birlikte muhtemelen tamamen hantal Dalvik sanal makinesinden kurtulacağız. ART sanal makinesinin geliştirilmesi Androidin geleceği için çok önemli.
Evet Art üzerinde 2 yıldır çalışıyormuş google, birkaç ay sonra da son kullanıcıya(şuan sadece geliştiriciler) ulaştıracak. Ben kullandım ve gerçekten de hızlı bir sistem gördüm, pil ömrüne de artılar katması cabası.

Reaksiyon puanı
16,128
itiraz etseydik keşke hayat çok zor olmalı o takozla :helpsmilie:

ilk günlerinde m.youtube.com'da videoların tamamını izlerken artık 1,55dakika ile sınırlı bir ara mobil olmayanları oynatırdı artık tıklanmıyor bile ama modem olarak iş görüyor mp3 çaları iyi earpods kullanılabiliyor ki çoğu nokia sadece kendi kulaklığı ile düzgün çalışıyor bozulsada kurtulsam bu takozdan iskoçyalı gibi çıktı ölmüyor bir türlü.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
en azından senin gibi 1000 liralık keke 2000 lira verip keriz yerine konmuyoruz.. bize akıl verirken, room derken en azından rom olduğunu öğrenip gelseydin... arkadaş doğru söylemiş sadece acınacak haldesin...

Tabi canım asıl keriz biziz. 2000 TL'ye aldığın çöp cihazın 1 ay sonra 1800 6 ayın sonunda 1500 TL, 1 yıl sonunda 1000 TL'ye düşmesi'ni sağlayan firma gerçek keriz avlayıcı. Tabi bu kerizler uyanmadıkları için sağa sola saldırırlar. Tanıdık geldi mi?

Yazdığım postlarda ki ironiyi de anlıyamıyacak bi zekaya sahipsin. Asıl acınacak olan sizlersiniz, bir gün farketmeniz dileğiyle geçte olsa bi umut.

Konu Android neden böyle? Gelinen nokta çeşit çeşit Android kafası yaşıyan fanboylarımız..

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Tabi android fanları her kafayı yaşıyor. Siz hep haklısınız biz haksızız tabii canımm! Siz hep doğru söylersiniz biz söylemeyiz!
Fanboy kelimesini de senin kullanman biraz tuhaf kaçıyor bu arada bil istedim.:)

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Tabi canım asıl keriz biziz. 2000 TL'ye aldığın çöp cihazın 1 ay sonra 1800 6 ayın sonunda 1500 TL, 1 yıl sonunda 1000 TL'ye düşmesi'ni sağlayan firma gerçek keriz avlayıcı. Tabi bu kerizler uyanmadıkları için sağa sola saldırırlar. Tanıdık geldi mi?

Yazdığım postlarda ki ironiyi de anlıyamıyacak bi zekaya sahipsin. Asıl acınacak olan sizlersiniz, bir gün farketmeniz dileğiyle geçte olsa bi umut.

Konu Android neden böyle? Gelinen nokta çeşit çeşit Android kafası yaşıyan fanboylarımız..

çok mantıklı konuşan bir dostumuzsun !

iphone 4s türkiyeye ilk geldiği fiyat 2700 tl şuan ise 1700 tl'ye satılıyor.. demek ki iphone'nun pek farkı yok.. bizim android fanboyluğumuzu tartışacağına yazdıklarına bir bakta öyle konuş kim fanboyluk yapıyormuş.. her yazdığın yazı da kendinle çelişiyorsun... nasıl bir ironiyse artık ..zekama laf atacağına adam akıllı anlaşılabilecek ironi yapar herkes anlar. ha ironi yapmayı bilmiyorsan ders veririm.

öve öve bitiremediğin telefonun son sürümü olan iphone 5'in benchmarklarına baktın mı s4 ikiye katlamış...

1363623367_galaxy-s4-geekbench-benchmark.jpg

iphone5s_geekbench.bmp

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Tabi android fanları her kafayı yaşıyor. Siz hep haklısınız biz haksızız tabii canımm! Siz hep doğru söylersiniz biz söylemeyiz!
Fanboy kelimesini de senin kullanman biraz tuhaf kaçıyor bu arada bil istedim.:)

Ben gerçekleri söylüyorum sindiremeyen,hazımsızlık problemi olan sizsiniz. Bu konuda yapabileceğim bir şey yok üzgünüm. Daha fazla alıntı yapmazsan benden sevinirim konu başka noktalara kaymaya başladı. İyi kafalarrr!

[MENTION=89851]li10sKing[/MENTION]

Vah ki haline ne vah! Resmi olmuyan bi fiyat üzerinden mi kerizlendiğini avutmaya çalışıyorsun. 4s'i Turkcell,Vodafone'a geldikten sonraki fiyatına bak 2700 de değildi o fiyat 3300'dü Darty'de örneğin. Lakin bu sorunda ortadan kalktı artık Appstore TR var, olan gene size oluyor. Örneğin: 4s'in şuanki fiyatına bak,S3'ün fiyatına bi bak. Neyse ki avutarak devam edebilirsin hehehe.

Samsung'un hile yaptığını itiraf ettiği testlerle iPhone 2'ye katladığını sanmaya devam et. 1 GB Ramle inanır mısın kasım kasım kasılıyoruz her gün, halbuki 2ye katlıyan telefonlar öyle mi her daim hazır olda. Zekan konusunda da mübalağa yapmıştım. Gene anlamadın, anlamanıda beklemiyordum, dersde veremem boş duvar fobim var.

Daha fazla yazmıcam bu konuda fandroidlerin hazımsızlıklarıyla uğraşmaya değmez. İyi forumlar..

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben gerçekleri söylüyorum sindiremeyen,hazımsızlık problemi olan sizsiniz. Bu konuda yapabileceğim bir şey yok üzgünüm. Daha fazla alıntı yapmazsan benden sevinirim konu başka noktalara kaymaya başladı. İyi kafalarrr!

@li10sKing

Vah ki haline ne vah! Resmi olmuyan bi fiyat üzerinden mi kerizlendiğini avutmaya çalışıyorsun. 4s'i Turkcell,Vodafone'a geldikten sonraki fiyatına bak 2700 de değildi o fiyat 3300'dü Darty'de örneğin. Lakin bu sorunda ortadan kalktı artık Appstore TR var, olan gene size oluyor. Örneğin: 4s'in şuanki fiyatına bak,S3'ün fiyatına bi bak. Neyse ki avutarak devam edebilirsin hehehe.

Samsung'un hile yaptığını itiraf ettiği testlerle iPhone 2'ye katladığını sanmaya devam et. 1 GB Ramle inanır mısın kasım kasım kasılıyoruz her gün, halbuki 2ye katlıyan telefonlar öyle mi her daim hazır olda. Zekan konusunda da mübalağa yapmıştım. Gene anlamadın, anlamanıda beklemiyordum, dersde veremem boş duvar fobim var.

Daha fazla yazmıcam bu konuda fandroidlerin hazımsızlıklarıyla uğraşmaya değmez. İyi forumlar..

:D :D :D

her yazında çapını belli etme be kardeşim... Appstore TR açılıyor diye seviniyor :D.. sana bedava telefon verecek galiba... 3300 lira iphone 4'ün ilk geliş fiyatı demişsin ben bile fiyatı düşük söylemişim (2700 TL) .. şuan 1700 tl yarı yarıya fiyatı düşmüş neyini savunuyorsun...

kusura bakma da 2700 lira verdiğin telefonun 1gb ramide telefonu kastırmasın ..

zira 512 mb ramı olup 4.4.2 işletim sistemi kullandığım telefonum da hiç kasma yok. (Galaxy w)

samsung hile yaptığını 2 -3 haber sitesinden duydun diye yapmış mı oluyorlar.. benim telefonun antutu sonucu 6230 çıkarken overclock ve kernel değişikliğinden sonra 7500 çıkıyor .. bu da hiledir şimdi...

dostum sen ne mübalağa yap ne de ironi... boş duvar fobinle ilgili aklıma başka şeyler geliyor ama neyse :D ..

emin ol bu konuya yazmadan önce androidi bu kadar savunacağım aklıma gelmezdi. ama senin gibi Fanios'lar yüzünden bundan sonra iphone almıyacam ve önermiyecem..

bence de artık yazma ... forumda saçmalıklarına dayanacak fazla kişi yoktur...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Hem bir Android, hem de iOS kullanıcısı olarak Android'in tek avantajının daha geniş bir kısma hitap etmesi olduğunu söyleyebilirim. Özgürlük falan tamamen hikaye. Açık kaynak kodlu işletim sistemi olunca son kullanıcı daha rahat olacağını düşünüyor. Oysa son kullanıcı bunun farkını kolay kolay anlayamaz, hele ki mobil cihazlarda. Değinmek istediğim başka bir nokta ise, Android kullanıcıları kendilerine verilmeyen güncellemeleri, ücretli uygulamaları, oyunları illegal olarak yüklemeyi özgürlük olarak görüyorlar. Siz de haklısınız tabi.. Para vermek istemeyen, herşeyi illegal kullanmak isteyen kişilere iOS'tan daha iyi hitap ettiği doğru.

Peki iTunes neden kötüleniyor, bunu anlayamıyorum.. Piyasada 10-15 lira arası olan albümleri 5-6 lira seviyesinde sattığı için mi? Tüm oyun, uygulama, müzik, video arşivlerinin tek bir program altında düzenleme olanağını verdiği için mi? Android bir cihazın ömrü boyunca alamadığı güncellemeyi 2 ayda verdiği için mi?

Merak ettiğim nokta da, madem bu kadar açık kaynak kodlu işletim sistemi meraklısısınız, madem özgürlük diye atıp tutuyorsunuz, neden Linux değil de Windows kullanıyorsunuz? Sizin yerinize ben cevap vereyim: Çünkü aldığınız laptopla birlikte gelen işletim sistemi o. Ona alıştığınız için size çok daha rahat ve kullanışlı geliyor. Ayrıca illegal yollardan yükleme imkanı da var.. Android bir cihaza iOS işletim sistemi yüklemek mümkün olsaydı, kaçınız Android kullanmaya devam ederdi, gerçekten çok merak ediyorum. Bence şimdi ki Windows/Linux kullanım oranı gibi olurdu.

Uzun bir süredir iki işletim sistemini bir arada kullanan biri olarak söylemek istediğim son şey, Android her zaman daha çok kullanılacaktır. Bunun nedeni daha iyi olması değil, daha geniş bir kitleye hitap etmesidir. Bu yüzden Android'i iOS'tan daha iyi görenlerin çoğunlukta olması gayet normal. Android'in daha çok kullanılması, iOS'un daha stabil, daha hızlı, daha az donanım tüketen, daha kullanışlı bir işletim sistemi olduğu gerçeğini değiştirmez.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bu android neden hep böyle yapıyor yaaaa:mrgreen:

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bence kullanmasını bilirsen android daha kullanışlı ve bazı avantajlarıda var .iPhone 5s ve galaxy s3 ikisinide çantamda taşıyıp ikisinide aktif olarak kullanıyorum .

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Cyanogenmod illegal olsaydı Google bitirmişti şimdiye kadar onu. Bir şey bilmeden konuşmayın

iOS altı üstü bir telefona yapılıyor Android'in rakibi değil.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Peki iTunes neden kötüleniyor, bunu anlayamıyorum.. Piyasada 10-15 lira arası olan albümleri 5-6 lira seviyesinde sattığı için mi? Tüm oyun, uygulama, müzik, video arşivlerinin tek bir program altında düzenleme olanağını verdiği için mi? Android bir cihazın ömrü boyunca alamadığı güncellemeyi 2 ayda verdiği için mi?

Aklı başında herhangi bir insanın iTunes'in "varlığına" bir itirazı olacağını zannetmiyorum.
İtiraz edilen nokta, telefonu omurgası olması, bu kullanışlılık açısından ciddi problemler yaratıyor. Yoksa geniş yelpazede istediğimiz içeriği satın alabilme şansımızın olması güzel bir şey elbette, sadece dediğim gibi telefonun ABC'si olunca çok daha pratik olabilecek işlemleri zorlaştırıyor.

iOS'un daha "çabuk hızlanan" ve kolay stabil kalan olduğu doğru, kullanışlı ise kesinlikle değil. Sevmek başka şeydir, bana uygundur değildir diyebilir bir birey başka şeydir, ama ne kadar az özelleştirme olursa kullanışlılık o kadar düşer. iOS'a alışan ve günümüzdeki ezici çoğunlukta olduğu gibi ilk akıllı telefon deneyimini iOS'ta yaşayan bireyler başka aletleri kullanırken zorlanıyorlar mesela, zira orada yaşayan şey "Apple Way" Bunu da eleştirmek için söylemedim asla, ama öyle, daha kullanışsız aslında. Default gelen yöntemler daha kolaydır başka konu.

Daha çabuk hızlanma ve stabiliteyi koruma konusunda da KitKat ile ART geldi, yakın gelecekte o dert yanılan bir çok konu da (ki ben "heavy user"ım ama hiç dert yanamadım o konularda, kız msn'i aratmayınca bişey olmuyor galiba, sokaktaki adam S4'üyle ağlıyor ben One X'le rahatım nasıl işse) çözülecek.

tashi 107

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ulan sorduğuma da soracağıma da pişman oldum sakin bir motorunuz soğusun :hammer:

SilverMan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bir gün androidden vaz geçersem her yüklediğimiz uygulamanın, şuna erişim istiyorum, bunu kayıt altına almak istiyorum şeklinde uyarı verip kullanıcıyı fişlemesinden dolayı vaz geçeceğim. Oyun yüklüyorsun diyelim 'Cep telefonu çağrılarına, adres defterine' ulaşacağım diyor. Hayır dersen zaten kuramıyorsun uygulamayı. Olaya bakın hele..