Android cihazlara en kolay recovery yükleme yöntemi

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
bu konu TWRP recovery özelindedir diğer recovery lerle çalışma ihtimali bilinmemektedir! root yetkisine sahip android cihazınıza rashr,es dosya yöneticisi,ve yüklemek istediğiniz twrp _____ .tar.md5 dosyasını yükleyin.Es dosya yöneticisini açıp TWRP dosyasını indirdiğiniz klasöre gidin.TWRP______.tar.md5 dosyasına basılı tutup yeniden adlandır diyin.Sonundaki .md5 i silin.Dosyaya tıklayın.Es dosya yöneticisi bir şey yüklemeniz gerektiğini söyleyecek yükleye basın.Yüklendiğinde tekrar dosyayı açın ve recovery.img dosyasına basılı tutun.Çıkara dokunun.Mevcut yolu seçip tamam diyin.Rashr uygulamasını açın.Güncelleme veya update ile ilgili bir şeyler söylerse hayır diyin.Depolamadan seç kısmına dokuknun.TWRP dosyasını indirdiğiniz yere gidip recovery.img ye dokunun.Sizden onaylamanızı isterse evet diyin daha sonra recovery modunda başlatmak isteyip istemediğinizi seçin ve mutlu son!!!!!:clap::thumbup:
not: yazının büyük bölümü alıntıdır! ancak alıntı yaptığım kişi bu forum'a üye olmadığından bu konuyu açmak da bir sakınca görmedim! tabi sizler'de benim yaptığımı yapıp bunlara kafa yormak yerine bir lumia alıp windows mobile işletim sistemine geçebilirsiniz, iyi forumlar.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
bunun için root gerekir sistem dosyalarına recovery.img atıyorsun

ayrıca onaylanmamış yöntemler denemeyin, brick falan yapabilirsiniz

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
bunun için root gerekir sistem dosyalarına recovery.img atıyorsun

ayrıca onaylanmamış yöntemler denemeyin, brick falan yapabilirsiniz
hocam zaten ''root yetkisine sahip android cihazınıza'' diyerek belirtiyorum hem root olmadan rashr uygulaması da çalışmaz! tabi brick konusu biraz uzun zira xposed yüklerken bile brick yapılabiliyor cihazlar

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
orasına dikkat etmemişim hızlıca okudum, yine de yöntemi güvenli bulmuyorum

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bu kolay bi yöntem değil. Zaten anlatım kafa karıştırıcı. Kolay yöntem dediğin işin en basitidir. Twrpyi tarı md5i bilmeyen adam nasıl becersin bunu. Kolay yöntem en basit şekilde bunları indirtip yükletmektir. Sen yüklü olan herşeyi pcye bağlamadan telden yüklemeyi anlatmışsın.

En basiti şu. flashify diye bi program var. En basiti odur. İndirdiğiniz recoveryi programda seçersiniz o kadar. Rootlu tabiki program.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Bu kolay bi yöntem değil. Zaten anlatım kafa karıştırıcı. Kolay yöntem dediğin işin en basitidir. Twrpyi tarı md5i bilmeyen adam nasıl becersin bunu. Kolay yöntem en basit şekilde bunları indirtip yükletmektir. Sen yüklü olan herşeyi pcye bağlamadan telden yüklemeyi anlatmışsın.

En basiti şu. flashify diye bi program var. En basiti odur. İndirdiğiniz recoveryi programda seçersiniz o kadar. Rootlu tabiki program.
Hocam bir adam root yapabiliyorsa twrp'yi tar'ı md5'i de bilir,bilmeli! Diğer yandan anlatım'ı çok karışık bulmuyorum dediğim gibi bu yazının büyük bölümü alıntı yapılamasaydı ben de yapamazdım! Söylediğiniz flashify uygulaması rashr dan farksız burada rashr'ı depolamadan yükle bölümü için kullanıyoruz.

gokhan999

Doçent
Reaksiyon puanı
76
Hocam bir adam root yapabiliyorsa twrp'yi tar'ı md5'i de bilir,bilmeli! Diğer yandan anlatım'ı çok karışık bulmuyorum dediğim gibi bu yazının büyük bölümü alıntı yapılamasaydı ben de yapamazdım! Söylediğiniz flashify uygulaması rashr dan farksız burada rashr'ı depolamadan yükle bölümü için kullanıyoruz.
Tar ve md5 nedir bilmiyorum cidden ama telefonda twrp yüklü eve gidince anlatırım.

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tar ve md5 nedir bilmiyorum cidden ama telefonda twrp yüklü eve gidince anlatırım.
.tar.md5 dosyaları samsung cihazlarda odin programı üzerinden dosya flashlarken kutlanılan dosyalardır. Sizin dediğiniz fashify programı yanlış bilmiyorsam android cihazda kullanılan bir program.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Odin'i aç recovery dosyasını göster ve telefona yükle.
Senin bahsettiğin yöntemden katbekat daha kolay :) Senin yöntem bilgisayar kullanmadan recovery yükleme işlemi için kullanılabilir :)

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Neden genelleme yaptığınızı sormak isterim. Android demek sadece bir takım Samsung cihaz demek değil.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Odin'i aç recovery dosyasını göster ve telefona yükle.
Senin bahsettiğin yöntemden katbekat daha kolay :) Senin yöntem bilgisayar kullanmadan recovery yükleme işlemi için kullanılabilir :)
Telefonu download moduna almayı, Samsung driver larını yüklemeyi her ihtimale karşı telefon açılana kadar usb kablosu nu çıkartmamak gibi teferruat ları yazmayı unutmuşsun

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
.tar.md5 dosyaları samsung cihazlarda odin programı üzerinden dosya flashlarken kutlanılan dosyalardır. Sizin dediğiniz fashify programı yanlış bilmiyorsam android cihazda kullanılan bir program.
Samsung a özel bir durum yok! Flashify ve .tar.md5 android için evrensel sayılır.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Telefonu download moduna almayı, Samsung driver larını yüklemeyi her ihtimale karşı telefon açılana kadar usb kablosu nu çıkartmamak gibi teferruat ları yazmayı unutmuşsun

Root işlemini nasıl yaptınız peki? Bilgisayarı kullanmadan mı? :)
Ayrıca recovery dosyaları her telefonda çalışmaz. Bazı telefonlar sadece TWRP recovery'yi çalıştırır bazıları ise CWM recovery. Bazıları da her ikisini birden :) Bu yüzden hangi recovery dosyasını seçmek gerektiğini de bilmek gerekiyor

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
Root işlemini nasıl yaptınız peki? Bilgisayarı kullanmadan mı? :)
Ayrıca recovery dosyaları her telefonda çalışmaz. Bazı telefonlar sadece TWRP recovery'yi çalıştırır bazıları ise CWM recovery. Bazıları da her ikisini birden :) Bu yüzden hangi recovery dosyasını seçmek gerektiğini de bilmek gerekiyor
Evet bilgisayar kullanmamıştım tarayıcıya mgyun yazınca çıkan Çinli siteden indirdiğim apk ile telefonu root ladım 10 dk mı almamıştı. Aslında CWM yükleyecektim ancak cyanogenmod'u geliştiren xda üyesi sadece twrp ile yüklenebilir demiş!

- - - Mesaj Güncellendi - - -

En kolayi bence rom manager tek tikla kendisi kuruyor
böyle yöntemler gittikçe arttı ve gelişiyor artık android root'lamak ve rom yüklemek ios'ları jailbreak lemek den daha kolay hale geliyor.