Android Aygıt (lar) üzerinde bir Antivirüs App kullanıyor musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan REDFOKS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Android Aygıt (lar) üzerinde bir Antivirüs App kullanıyor musunuz?

• EVET

Kullanılan: 23 23.7%
  • HAYIR

Kullanılan: 74 76.3%

• Kullanılan toplam oy
    97

TheAnonymous

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben avast kullanıyorum ama antithefti kullanamadım non market filan bişeyler diyodu ama anlayamadim

TYIGIT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Galaxy S II kullanıcısı olarak telefonu alır almaz Kaspersky 'ın 1 yıllık mobil yazılımını aldım ve kurdum. Google play dışında bir yerden yazılım yüklemiyorum zaten.
Yaklaşık 4 yıldır laptop'da KIS kullanıcı olarak bir sorun yaşamadığımdan aynı şirketin mobil ürününü kurdum.

selimyetiskin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Sophos Mobile Security kullanıyorum. Daha bu sabah ücretsiz bir yazılımda şüpheli nesne yakaladı.

scaled.php

Rockco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ben bikez nod32 kurup tarattım telefonu sonrada sildim kullanmıyorum birşeyde bulmadı

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
boşuna ram israfı gibi geliyor :)

mennes

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben Sophos Mobile Security kullanıyorum. Daha bu sabah ücretsiz bir yazılımda şüpheli nesne yakaladı.

scaled.php

ben bu mesajdan sonra antivirüse ihtiyacım olmadığını anladım avg yüklemiştim market dışı yükleme yapmamama(:D mamama...) rağmen ne olur ne olmaz diye bu safelock uygulamasını da indirdim avg bişi demedi ama 1 gün sonunda bu uygulamanın telefona kötü bişeyler yaptığını hissettim ve sildim

şimdi avg yide sildim ve avast yükledim ama en sol üstte simgesi var wi-fi bağlantı simgesinin yanında o hep orda kalacak mı hiç hoşuma gitmedi o simgenin sürekli orada olması

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
dr.web antivirus+theft+url filter cloud checker ozelliklerine sahip guzel bir guvenlik yazilimi,internetten apk dosyalari veya farkli formatta dosya indirdigimde ne olur ne olmaz diyerekten kurdugum bir program ama ise de yariyor,

maxyy34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
her ihtimale karşı yükledim.avast kullanıyorum

SamsungGalaxyS3

Profesör
Reaksiyon puanı
0
benim kanaatimce kullanılması gerekiyor çünkü artık mobil yazılımlara da virüs bulaştırıyorlar illegal yazılımlar yüklememeye dikkat ediniz yüklediğiniz dosyaların yorumlarını okuyunuz
google play storede ücretsiz antivirüsler var kullanmanızı tavsiye ederim.

skocar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben AVG kullamıyorum işime yarıyor .

arcamenel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
jin fui.yani eşeğini sağlam kazıga bağlaki kaçmasın.Norton kullanıyorum.

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah aşkına rehberim google üzerinde yedekli direk oraya kaydediyorum mesajlar desen salla gitsin okusun ne olacak. Fotolar dropbox ile senkronize oluyor. Programlar zaten android uygulamalarımda kütüphanede var isterse virüsler gelsin halay çeksin umrumda mı rom'u odin ile tekrar kurarım biter olay kasmaya gerek yok.

burgazlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sony xperia(2012 üretimi) serisinde tam sürüm mc acfee yüklü olarak geliyor ama hiç bir faydasını göremedim şimdiye kadar.Kendince taramalar yapıp ingilizce raporlar veriyor sürekli.

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
image_thumb_thumb.png

Son zamanlarda Android için geliştirilen güvenlik uygulamalarında büyük bir artış var.SDN üyeleri olarak mobil işletim sistemlerinde güvenlik yazılımı kullanıyormusunuz ? Kullanıyorsanız/kullanmıyorsanız Neden ?​

Bazi telefon ureticilerinin web uzerinden anti theft ve telefon yonetimi destegi olsa da third party guvenlik yazilimlari barindirdigi ozellikler bakimindan daha kararli ve daha stabil calisirlar. Bu nedenle Mobile security programlarini kullanmakta yarar var, ben sahsen webroot secureanywhere uygulamasini kullaniyorum, ozelliklerine gelince; antivirus, guvenli web, telefon lokasyonunu bulma, telefon zilini caldirma( telefon sessizdeyken bile bu ozellik sayesinde telefon zilini caldirabiliyorsunuz) ,aygit kilidi, arama ve sms engelleme, site uzerinden telefona erisim,sim kart kilitleme,cihaz formatlama,uygulama guvenligi, ayar denetimi gibi bir cok ozellige sahip. Ozellikle antiteft ozelligi ile calindiktan sonra telefonunuzu yonetebilir ve lokasyon tespiti yapabilirsiniz, androide kurulan uygulamalarin almak istedigi izinler de cok onemlidir, bazi uygulamalar ihtiyaci olmayan izinleri de istemektedir,webroot uygulama guvenligi bileseni ile bu kurulacak uygulama icin gerekli olan izinler ile istedigi izinleri karsilastirir ve bu uygulamanin guvenli olup olmadigini tespit ederek sizi uyarir. Gunumuz teknolojisinde android cok guvenli bir mobil isletim sistemi ama resimlerinizin,muzik dosyalarinizin,mail boxunuzun guvenli olmasi ve web guvenligi icin guvenlik uygulamasi kullanmak gerekir.

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ortalama ayda bir kurup tam sistem taraması yapıp siliyorum. en son 3-4 gün önce kurdum 1 tane virüs buldu.
önerdiğim program ise dr.web light .
(android sistemleri için virus programlarında detaylı araştırma yapmıştım bu program ön plana çıkmıştı).

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bakınız android açık kaynak kodudur. Eğer bu altyapıyı kötü niyetli insanlar kullanmak isterse çok çesitli önlenemez virüsler yaratabilirler. Bunları da hiçbir program engelleyemez. O yüzden zaten verimsiz kullanılan ramleriniz biraz daha boşa gitmesin.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
kullanmıyorum..