TheLastWarrior
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 3,045
İstersen alacak muhtemel cihazlarıda konuya ekleyebilirsin
Xiaomi 7A YokAndroid 11 almayacak olan Xiaomi modellerinin listesi geçtiğimiz günlerde sızdırıldı. Xiaomi bu listeyi doğrulamadı
-Xiaomi Mi CC9e
-Redmi Note 8 Pro
-Redmi Note 8T
-Redmi Note 8
-Redmi Note 7 Pro
-Redmi Note 7
-Redmi Note 7S
-Redmi 8
-Redmi 8A Dual
-Redmi 8A
-Xiaomi Mi Mix 3 5G
-Xiaomi Mi Mix Alpha
Açıkcası bu liste beni şaşırtmadı. Ben zaten bu listedeki çoğu cihaza Android 11 gelmesini beklemiyordum. Xiaomi Mi serisi cihazlara genelde 2 Android güncellemesi verirken Redmi serisi cihazlarına 1 Android güncellemesi veriyor.(Giriş seviyesinde durum farklı olabilir. Bazı modeller Android güncellemesi almasa bile MIUI güncellemesini alıyor. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Ona da gelmezXiaomi 7A Yok![]()
Ben kamera sayısına göre asla telefon kıyaslamam hatta kamera sayısını çok gereksiz bulurum bence 2 kamera fazlası ile yeterli 4 kamera pazarlama stratejisinden başka bir şey değilNote 8 ve 9T fanboylarından duymuştum böyle bir şey her gördüğümde gülüyorum. Kamera sayısına göre cihaz kıyaslıyorlar. Tek kameralı SE bile başarılı ama anlamıyorlar
?????@Webhead ve siz halay çekebilirsiniz. ?
Kamera kıyaslamasını sizin için demedim üstünüze alınmayın. Facebook gruplarında görmüştüm o kıyaslamayı.Ben kamera sayısına göre asla telefon kıyaslamam hatta kamera sayısını çok gereksiz bulurum bence 2 kamera fazlası ile yeterli 4 kamera pazarlama stratejisinden başka bir şey değil
Mesaj otomatik birleştirildi:
?????
Siz 9T fanboyu diyince ister istemez üstüme alındım ben hiçbir telefon markasının fanboyu değilim hicbir telefon markası da babamın şirketi değil 3 sene sonra Xiaomi almam giderim OnePlus veya Realme alırım benim öyle marka takıntım yokKamera kıyaslamasını sizin için demedim üstünüze alınmayın. Facebook gruplarında görmüştüm o kıyaslamayı.
Bence 48 Mp de pazarlama stratejisinden farklı değil. Önemli olan lens .Ben kamera sayısına göre asla telefon kıyaslamam hatta kamera sayısını çok gereksiz bulurum bence 2 kamera fazlası ile yeterli 4 kamera pazarlama stratejisinden başka bir şey değil
Mesaj otomatik birleştirildi:
?????
Kamerada zaten önemli olan lenstir halen mp sayısına göre kıyaslama yapan dingiller var mı ya ?Bence 48 Mp de pazarlama stratejisinden farklı değil. Önemli olan lens .
varKamerada zaten önemli olan lenstir halen mp sayısına göre kıyaslama yapan dingiller var mı ya ?
6 sene önce mp göre kıyaslayan vardı halen varsa yuh ama bu arada video performansı konusunda hiçbiri İPhone'a yaklaşamıyor bile
Hocam yanlış anlamayın da forumda Mi 9T konusu açılınca herkesin aklına ilk siz geliyorsunuz doğal olarak etiket aldınız.Siz 9T fanboyu diyince ister istemez üstüme alındım ben hiçbir telefon markasının fanboyu değilim hicbir telefon markası da babamın şirketi değil 3 sene sonra Xiaomi almam giderim OnePlus veya Realme alırım benim öyle marka takıntım yok
Estagfurullah hocam neden yanlış anlayım bunu iltifat olarak kabul ediyorum ama cidden öyle oldu forumda Mİ9T ile ilgili biri soru sorunca üyelerden biri direkt beni etiketliyorHocam yanlış anlamayın da forumda Mi 9T konusu açılınca herkesin aklına ilk siz geliyorsunuz doğal olarak etiket aldınız.![]()
Bence OnePlus'a geçmek daha mantıklı olur birde demişsiniz evet doğrudur 2 kamera aslında yeterli ama bence 3. kamera olarak makro'ya ihtiyaç var çünkü benim ara sıra yakından fotoğraf çekmem gerekiyor ana kamera netlemiyor o yüzden makroya geçtim işimi hallettim bu konuda apple baya iyi ihtiyaç olanı kullanıyor ama xiaomi mp değeri ve kamera arttırma işine girip duruyor 5 kamera olunca noluyor ki neyse hocam uğraştırdım sizi bu kadar vaktinizi aldığım için özür dilerim.Estagfurullah hocam neden yanlış anlayım bunu iltifat olarak kabul ediyorum ama cidden öyle oldu forumda Mİ9T ile ilgili biri soru sorunca üyelerden biri direkt beni etiketliyor
Mİ9T'yi 3 sene kullanmayı planlıyorum 3 sene sonra yine Mİ9T ayarında Realme almak istiyorum ama Amoled ekran olması gerek yoksa OnePlus'a geçmek istiyorum
Estagfurullah hocam simdi sende haklısın makro cekim icin 3.kamera gerekiyor da işte max 3 kamera yeter 4-5-6 kamera çok gereksiz geliyor kamera işinin artık suyu çıktıBence OnePlus'a geçmek daha mantıklı olur birde demişsiniz evet doğrudur 2 kamera aslında yeterli ama bence 3. kamera olarak makro'ya ihtiyaç var çünkü benim ara sıra yakından fotoğraf çekmem gerekiyor ana kamera netlemiyor o yüzden makroya geçtim işimi hallettim bu konuda apple baya iyi ihtiyaç olanı kullanıyor ama xiaomi mp değeri ve kamera arttırma işine girip duruyor 5 kamera olunca noluyor ki neyse hocam uğraştırdım sizi bu kadar vaktinizi aldığım için özür dilerim.
Bence MP değeri ana kamera dışında en az 12 olmalı gidiyorlae 2mp koyuyorlar bu arada öyle bir şeyi yapan markalar pahalı telefon yapıyor örnek olarak bu telefonun 3 kamerasıda iyi.Ana kameranın dışındaki kameralar ana kameranın verdiği performansı veremiyorsa olmasın daha iyi
Realme'nin Amoled ekranlı modelleri gelmezse yoluma OnePlus'tan devam ederimBence OnePlus'a geçmek daha mantıklı olur birde demişsiniz evet doğrudur 2 kamera aslında yeterli ama bence 3. kamera olarak makro'ya ihtiyaç var çünkü benim ara sıra yakından fotoğraf çekmem gerekiyor ana kamera netlemiyor o yüzden makroya geçtim işimi hallettim bu konuda apple baya iyi ihtiyaç olanı kullanıyor ama xiaomi mp değeri ve kamera arttırma işine girip duruyor 5 kamera olunca noluyor ki neyse hocam uğraştırdım sizi bu kadar vaktinizi aldığım için özür dilerim.
OnePlus Androidde en iyi yolRealme'nin Amoled ekranlı modelleri gelmezse yoluma OnePlus'tan devam ederim
Fiyat yüzünden anca rüyamda görüyorum illa ikinci el mi alalım ?OnePlus Androidde en iyi yol![]()
Olsun hocam hakediyor.Fiyat yüzünden anca rüyamda görüyorum illa ikinci el mi alalım ?
Fiyatını hak ediyor ona lafım yok da şöyle 2500-3000 aralığında almayı çok isterimOlsun hocam hakediyor.
Şu listeye inanan beni engellesin.Android 11 almayacak olan Xiaomi modellerinin listesi geçtiğimiz günlerde sızdırıldı. Xiaomi bu listeyi doğrulamadı
-Xiaomi Mi CC9e
-Redmi Note 8 Pro
-Redmi Note 8T
-Redmi Note 8
-Redmi Note 7 Pro
-Redmi Note 7
-Redmi Note 7S
-Redmi 8
-Redmi 8A Dual
-Redmi 8A
-Xiaomi Mi Mix 3 5G
-Xiaomi Mi Mix Alpha
Açıkcası bu liste beni şaşırtmadı. Ben zaten bu listedeki çoğu cihaza Android 11 gelmesini beklemiyordum. Xiaomi Mi serisi cihazlara genelde 2 Android güncellemesi verirken Redmi serisi cihazlarına 1 Android güncellemesi veriyor.(Giriş seviyesinde durum farklı olabilir. Bazı modeller Android güncellemesi almasa bile MIUI güncellemesini alıyor. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Hocam bende çok isterim ama marka iyi telefon yapınca o fiyat aralığında satamıyor bakalı m Vivo markası TR'ye geliyormuş.Fiyatını hak ediyor ona lafım yok da şöyle 2500-3000 aralığında almayı çok isterim
OnePlus dışında marka almam Xiaomi alırsam da avrupa romu kurarım global rom Google telefon ve mesajlar ile geldigi icin markadan biraz soğudumHocam bende çok isterim ama marka iyi telefon yapınca o fiyat aralığında satamıyor bakalı m Vivo markası TR'ye geliyormuş.
Anladım, haklısınız.OnePlus dışında marka almam Xiaomi alırsam da avrupa romu kurarım global rom Google telefon ve mesajlar ile geldigi icin markadan biraz soğudum
Realme severim ancak alırsam AMOLED ekranlı alırım öbür türlü para vermem OnePlus için max 4000'e çıkarım normalde bütcem max 3000 idi 3 sene sonra limitim artabilir çünkü piyasada ucuz telefon kalmadı olanlar da çok dandikAnladım, haklısınız.