Andorid Data Klasörünü Sd karta nasıl atarım ?

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar.
Samsung Galaxy S Plus da bildiğiniz gibi sd kart bir de telefonun kendi hafızası var.Telefonun hafızası 5 gb gibi bişeyler .Sd kartım da 8 gb.Şimdi Andorid / data klasörü telefonunn kendi hafızasında.Ben bu andorid data klasörünü sd karta atma gibi bir imkanım varmı ? yani indirilen oyunlar vb. sd karta yükleme gibi ?. Umarın derdi mi anlatabilmişimdir :)

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Öncelikle telefonunu root etmen gerekiyor. Sitemizde de root nasıl yapılır, anlatımları mevcut. Daha sonra root explorer programını telefonuna yükleyip sistem klasörlerini görüntüleyebilir, sd kartına taşıma işlemini yapabilirsin.

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
mesela ben şimdi telefonu pc ye bağladığımda cards ve phone diye iki dosya var . Normalde phone daki dosyaları card a kopyalayamıyorum.Peki bu root işlemi sonrası kopyalayabilirmyiim.Root sonrası telefonun menüsünde vs. değişiklik olacakmı ?.Çünkü telefon babamında :D

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Babanınsa boşver. Root tehlikelidir ve cihazını garanti kapsamı dışında bırakır.

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
:) tehlikeli olduğunu biliyorum mesela ben root yaptım devre dışı oldu garanti sonra formatlasam garanti olur mu tekrar

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Yok Tekrar garanti kapsamına sokamazsın telefonu.. Sebebide şu, Android işletim sistemine sahip cihazlarda bir tür sayaç var, Telefona yönetici izni adı altında yaptığın sistem değişikliklerinin hepsini kaydediyor bu sayaç ve ayrıca sen bu sayaca müdahale edemiyorsun.. Sanırım yalnızca android 4.0.3 i.c.s. işletim sistemine sahip cihazlar için bu sayacı sıfırlama programı mevcut. Diğer android işletim sistemlerinde bu sayacı sıfırlamak mümkün değil sanırım.. Telefonun servise gittiğinde oradaki ilgililer garanti şartlarının yerinde olup olmadığını öğrenmek için telefondaki bu sayacı kontrol edecekleri için de garanti kapsamı dışında kalacaktır..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence cok sacma... o zaman araba al sana desınler 5ncı vıtesı kullanmak yasak kullanırsan garantı kapsamına gırmez. O araba bellı bır sure sonra dusuk vıtes kullanıldıgı ıcın hararet yapar cortlar. Ayrıca arkadas telefon benım degılmı ben uygulamalarımı hafıza kartına kurmak ıstıyorum ve en dogal hakkım bu benım sonucta işletim sistemini degıstırmıyorum sadece yetkı alarak bazı degısıklıkler yapıyorum. Parca arızası vermedıkten sonra kıme ne arkadas SAçmalık bence garantı den cıkması. Ben de yaptım root dayanamadım sımdı oyunlarımın hepsını 32gb lık hafıza kartıma kuruyorum. Ayrıca bır cok yasaklı sıteye gırmek ıcın set dns kullanıyorum rootlamasam benı mahkum edecek bu sıtelerden. Telefon benım kımse karısamaz valla gıder dava acarım :)))