Anayasa Mahkemesi: Twitter açılsın!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
23892085.jpg

Anayasa Mahkemesi twitter'ın engellenmesiyle ilgili kararında "Başvuranların hakları ihlal edildi, TİB gereği yapsın" dedi.

Milliyet

novalgine

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kapanır açılır tekrar biri bişey yükler tekrar kapanır bu böyle gider gibi geliyo bana ...

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Dava konusu işlemin "twitter.com" isimli internet sitesine erişimin tamamen engellenmesine ilişkin olması, bu durumun Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınan ifade ve haberleşme hürriyetini kısıtlayabilecek nitelikte olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına... Savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için davalı idarelere (15) gün süre tanınmasına, 25/03/2014 tarihinde oyçokluğuyla karar verildi.”

http://www.kararlaryeni.anayasa.gov...e-ce2c-4c83-a402-6bdd44702537?wordsOnly=False

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Anayasa mahkemesi kendi işine baksın.
Böyle saçma bir mahkeme bir tek bizde var, Milletin seçtiği 550 vekil kanun çıkarıyor, 7 kişi o kanunu kaldırıyor. Hadi oradan.
Kaldırılsın bu saçma AYM.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Sakıncalı içerikleri kaldırsın bir tivaytır.
Ülkemizdede Ofis açsın,versin vergisini ondan sonra açılsın.

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Vayy be.Twitter bizim mahkeme kararlarımızı takmıyor diye kapalı kalması gerektiğini söyleyenler mahkemeler işine baksın diyor.İşte adalet anlayışımız.Zaten merak etmeyin kimsenin AYM kararlarını takacağını sanmıyorum.

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Vayy be.Twitter bizim mahkeme kararlarımızı takmıyor diye kapalı kalması gerektiğini söyleyenler mahkemeler işine baksın diyor.İşte adalet anlayışımız.

Güzel kardeşim sen mahkemeler işine baksın yazısını bu konuda nerede görmeyi başardın ? Avatarındaki gibi gözlerini kapatıp mı okuyorsun anlamadım ki.Anayasa Mahkemesi işine baksın deniliyor,işe o mahkemenin görevlerini araştırarak başlayabilirsin :)

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Böyle saçma bir mahkeme bir tek bizde var, Milletin seçtiği 550 vekil kanun çıkarıyor, 7 kişi o kanunu kaldırıyor. Hadi oradan.

:D hukuk da saçma bana göre.boşver herkes kendi adaletini uygulasın.çok güzel olur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Güzel kardeşim sen mahkemeler işine baksın yazısını bu konuda nerede görmeyi başardın

Uluslararası mahkemelere bu konular taşınsa varya.bildiğin madara oluruz bu kararlarla.

bence de açılmasın.daha 2 rozetimiz var.1 tane daha takmamız lazım.
zxxFvsz.jpg

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4

Milletin seçtiği 550 vekil kendi çıkarları doğrultusunda hareket edip saçma sapan bir şekilde twitterı kapatırsa Anayasa Mahkemesi de görevini yapar. Kimse kusura bakmasın, bu memleket dingonun ahırı değil!

Ne hallere gelmişiz yazık. Anayasa Mahkemesi kapatılsın diyen birini de gördüm ya. Bu zihniyette ki insanlar olduktan sonra biz daha çok ah-vah çekeriz. Oldu olacak adalet sistemini de ortadan kaldıralım herkes takılsın kafasına göre.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Anayasa mahkemesi neden İsrail'i yahudileri yargılamıyor? Ülkemizdeki Twitter'ın engellenmesi Anayasa Mahkemesine mi batıyor?

Şuana kadar Öldürülen masum Filistinli kardeşlerimizi neden savunmuyor? He?

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Anayasa mahkemesi neden İsrail'i yahudileri yargılamıyor? Ülkemizdeki Twitter'ın engellenmesi Anayasa Mahkemesine mi batıyor?

Sen ciddi misin yoksa 2 Nisan şakası falan mı bu?

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
AYM işine baksın da adamların işi o zaten.Bir yanlış bir adaletsizlik varsa bireysel başvuru hakkımız var.

"2. Anayasa Mahkemesi bireysel başvuruları karar bağlar. Herkes, Anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki herhangi birinin kamu gücü tarafından, ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurabilir. Başvuruda bulunabilmek için olağan kanun yollarının tüketilmiş olması şarttır. Bireysel başvuruda, kanun yolunda gözetilmesi gereken hususlarda inceleme yapılamaz." Kaynak : http://www.anayasa.gov.tr/Hakkinda/Gorevler/

Ülkenin çivisi çıkmış hala mahkemelerin görevlerinden bahsediiliyor :).Yürütme yasamanın görevini yapmasına engel olmasaydı zaten bunları konuşuyor olmayacaktık.Size burda mahkeme beğendirecek değiliz.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100

Anayasa Mahkemesinin ne iş yaptığını bilmiyorsun sanırım. Bu bahsettiklerinin Anayasa Mahkemesiyle zerre alakası yok :)

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44

Hahahahaha.Şaka yaptıysan hiç komik değil.Ciddi yazdıysan çok komik olmuş.Hadi israili yargılayalım.Suçlu bulundu diyelim.Sonra girip israili hapse atalım.Hatta amerikaya götürüp idam edelim :)

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Anayasa Mahkemesinden kastım değil aslında. Kastım dünyadan. Hani ülkemizde Adalet yok diyorsunuz ya, onu söylüyorum Dünya'da nerede adalet var? Bana onu açıklayın ilk önce.

enocenes

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Hafız herkes giriyo ben neden giremiyom herşeyi denememe rağmen

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Hahahahaha.Şaka yaptıysan hiç komik değil.Ciddi yazdıysan çok komik olmuş.Hadi israili yargılayalım.Suçlu bulundu diyelim.Sonra girip israili hapse atalım.Hatta amerikaya götürüp idam edelim :)

Senin ne olduğun belli zaten cevap vermemin bi' önemi yok.

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Uluslararası mahkemelere bu konular taşınsa varya.bildiğin madara oluruz bu kararlarla.
Benim anlamadığım bir şey var.Niye madara olan biziz ?

1.Madara olduğumuz ülkeler daha düne kadar bize savaş açmış ülkelerdi,onu bırak bugün bile hala bizi soyup soğana çevirmeye çalışan ülkeler bunlar.Madara olduğumuz bir durum yok,olsak bile bizim bu durumda o çıkarcı kapitalist ve ikiyüzlü ülkelerin fikirlerini önemsememiz gerekmez.

2.Madara olan biz değiliz aslında.Sadece herşeyden habersiz insanları gaza getirip gözlerine perde çekmeye çalışıyor o sözde madara olduğumuz ülkeler.Kendilerinde özgürlüğün,demokrasinin noktası bile yokken bizim özgürlüğümüze laf atmaları bile madara olmak değilse,madara olmak için devlet başkanlarının soyunup striptiz yapmasını beklememiz lazım :)

3.O söz konusu ülkeler daha o kadar sefer toplanıp,o kadar toplantı yapıp şurada çağımızın en büyük sorunu küresel ısınmaya bile ufak bir çözüm bulamadılar.Şimdi gel de Türkiye'nin özgürlüğüne laf atan bu ülkelerin yorumlarını ciddiye al ?!! Ciddiye alanların,ciddiye alınacak bir yanı yok bana kalırsa.

4.2 rozetimiz varmış.O özgürlük timsali mükemmel ülkelerin soykırım,kıyım,terörizme destek rozetlerinin yanında o rozetler madalyadır.

Oldu.Hayırlı akşamlar :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19

Şeriat gelirse daha iyi olur değilmi ne gerek var AYM felan filan boş ver mahkemeleri bir padihşa ve 550 vekili şeriat kanunlarını uygulasa daha güzel değil mi cok ilgincsin:)

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Şeriat gelirse daha iyi olur değilmi ne gerek var AYM felan filan boş ver mahkemeleri bir padihşa ve 550 vekili şeriat kanunlarını uygulasa daha güzel değil mi cok ilgincsin:)

Evet.Demokrasiyi savunuyoruz ya sözde,550 ye karşılık 7 oluyor.Gene de 7 kişi padişah olmuyor,ama 550 kişi şeriat oluyor.

Siz daha ilginçsiniz :))

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19

ahhh benim güzel ülkemin güzel insanı halen anayasa mahkemesinin ne olduğunu ne yaptını bilmiyorsun gelip burda anayasamahkemesinin verdiği twitter kararını eleştiriyorsun:)

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bir sonraki mesajımı okursan ne demek istediği mi anlarsın.

Ayrıca bana komik diyen arkadaş sadece tartışma çıkartmamak için susuyorum.

"Neymişim ben sölersen bende bileyim?" diyen şahıs. Sen daha iyi bilirsin ne olduğunu palavra yapma bence. :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Evet.Demokrasiyi savunuyoruz ya sözde,550 ye karşılık 7 oluyor.Gene de 7 kişi padişah olmuyor,ama 550 kişi şeriat oluyor.

Siz daha ilginçsiniz :))

Biraz hukuk ve Demokrasi kitaplarını okumanı tavsiye ederim güzel kardeşim benim bak ben şeriat nedir kitabını 2 defa okudum anlayım biraz dedim 2 defa okumama rağmen birşey anlayamadım şeriat kitabında:)

Bu arada anayasa mahkemesi işine baksın diyenler peki yolsuzlukda neden bırakılmadı mahkemeler işini yapsın:wink:

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Biraz hukuk ve Demokrasi kitaplarını okumanı tavsiye ederim güzel kardeşim benim bak ben şeriat nedir kitabını 2 defa okudum anlayım biraz dedim 2 defa okumama rağmen birşey anlayamadım şeriat kitabında:)

Bu arada anayasa mahkemesi işine baksın diyenler peki yolsuzlukda neden bırakılmadı mahkemeler işini yapsın:wink:
Twitter kapatılırken yasa mı çiğnenmiş, hak ve özgürlüklere sebepsiz ihlal mi olmuş ? Öyleyse o mahkemenin orada işi yoktur,başkalarıyla mahkemenin ne olduğunu bilmiyor diye alay etmeden önce,sen o mahkemenin görevlerinin ne olduğunu araştır bence.

Şeriat kitabı dediğin nedir ? Şeriat kitabını iki defa okumuş :)) Şeriat ne onu @Ahbârî @|SeYYaH| ve başka arkadaşlar defalarca yazmasına rağmen sen şeriat kitabını okudum diyebiliyorsan,yapacak bir şey kalmamıştır.

Yolsuzluk gerçekse bile hırsızlıktır.Öyle meselelere Anayasa Mahkemesi bakmaz.Orada herhangi bir insanın benim evime girip paramı çalmasından bir farkı olmayan bir şey söz konusu.Anayasa'yı ihlal eden önemli bir mesele mi var ki o mahkeme bu işle alakadar olsun ? Ki gerçek olmadığı gözünü yummamışlara zaten açık.Ülkemdeki insanların gözü açık,çok şükür.

Demokrasi kitabı derken,ne okuyayım.Tavsiyen nedir ? Demokrasi kitabı diye bir şey de yok bu dünyada maalesef.

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
"İletişim hakkının engellenmesi" itirazıyla bireysel olarak başvuruda bulunan duyarlı vatandaşların çabası sonucu bu karar alınmış.Karara göre başvuruda bulunan şahıslar haklıdır ve twitter'a uygulanan engel derhal kaldırılmalıdır.Karar tib'e ve ulaştırma bakanlığına iletilmiş.Bakalım AYM kararları uygulanacak mı?Anayasa manayasa kökünün kazıyacağız denecek mi?AYM sen kimsin önemli olan millet iradesi denecek mi?

Edit:Son çıkan internete sansür yasasıyla TİB'in dokunulmaz yapıldığını unutmuşum.Boşuna o kadar şey yazdık :)

Bana palavra yapma diyen şahıs ben ne olduğumu zaten biliyorum.Hakkımda bir şey bildiğini sanmışsın.Bildiğin bir şey varsa paylaşıver yoksa tatava yapmaya gerek yok.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Twitter kapatılırken yasa mı çiğnenmiş, hak ve özgürlüklere sebepsiz ihlal mi olmuş ? Öyleyse o mahkemenin orada işi yoktur,başkalarıyla mahkemenin ne olduğunu bilmiyor diye alay etmeden önce,sen o mahkemenin görevlerinin ne olduğunu araştır bence.

Şeriat kitabı dediğin nedir ? Şeriat kitabını iki defa okumuş :)) Şeriat ne onu @Ahbârî @|SeYYaH| ve başka arkadaşlar defalarca yazmasına rağmen sen şeriat kitabını okudum diyebiliyorsan,yapacak bir şey kalmamıştır.

Yolsuzluk gerçekse bile hırsızlıktır.Öyle meselelere Anayasa Mahkemesi bakmaz.Orada herhangi bir insanın benim evime girip paramı çalmasından bir farkı olmayan bir şey söz konusu.Anayasa'yı ihlal eden önemli bir mesele mi var ki o mahkeme bu işle alakadar olsun ? Ki gerçek olmadığı gözünü yummamışlara zaten açık.Ülkemdeki insanların gözü açık,çok şükür.

Demokrasi kitabı derken,ne okuyayım.Tavsiyen nedir ? Demokrasi kitabı diye bir şey de yok bu dünyada maalesef.

Demokrasi kitabı dediğimde sen ne anlıyorsun?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...