Anayasa Mahkemesi: Twitter açılsın!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Twitter açılacak ama bizdeki mahkemeler çok uzun olduğu için seneye bu ay açılır.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Elin Amerikalısı AKP MYK toplantısına katılacak kadar ileri giderken, çıkışta AKP hükümetini destekliyoruz derken, "Erdoğan en güvendiğim 5 kişi arasındadır" derken, "BOP eşbakanı"yken, Suriye'ye girmesi için Amerika'ya yalvarırken Amerika iyiydi, güzeldi, hoştu.. Şimdi "hadi oradan" oldu. Vallahi sırası gelince ona da "hadi oradan" çekecek çok kişi çıkacaktır.

Suriye ile aranız çok iyi, böyle olmaz dedi Amerika, biz onlarla savaşa giriştik.
İran ile ticaretiniz çok, bunu azaltın dedi Amerika, biz petrol alımını aşırı azalttık.
Irak'a bizimle beraber girin dedi Amerika, orada savaşan ABD pisliklerine "kahraman" dedik, meclise tezkere getirdik.

Şimdi Amerika hadi oradan? Doğru.. hadi oradan!

Hükümet bir BOP projesi olarak ABD tarafından getirildi,beslendi,büyütüldü. buna kimse itiraz etmiyor zaten. Amaç neydi islamın protestanlaştırılması , diyalogçuluk ta diyebiliriz buna.
Fakat Libya,Irak ve Mısırda görüldüki İslamın protestanlaşması diye birşey söz konusu değil BOP projesinin rafa kaldırılması lazım.
Hükümette bu işe Suriye ve Mısır olaylarında ABD'ye muhalif davranarak hızlandırdı. Şuan hükemetin savaşı ABD ve Avrupa ile ülke içindeki muhalefet ve pensilvanya prensi ile değil.
Yanlışın neresinden dönülse kardır. Irak,Libya mevcut hükümet desteği ile vuruldu diye aynı yolda devam edecek halleri yok. Geç olsada sıranın kendilere geleceğini fark ettiler. Allah islam aleminin yardıcısı olsun. Kişiler,ülkeler değişir kişilere takılmamak lazım.

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Şimdi konuyu biraz okudum anladığım kadarıyla halk bu 550 milletvekilini seçince onlara sınırsız hak veriyomuş,onlar istediğini yapabilirmiş.O zaman yürütmeyle,yargıya ne gerek var kapatalım gitsin

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben de diyorum ki: Açılmasın!
Ey mahkeme! Sen mi büyüksün, ben mi? :P

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Anayasa mahkemesi madem o kadar kendine güveniyor o zaman sandığa gelsin ama gelemezler çünkü kaybedeceklerini onlar da biliyor :P

vimjunon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kapanma sebeplerini doğru bulmakla beraber, özünde kapatılış zamanını yanlış bulmuştum. Ancak Twitter üzerine düşenleri yapmadıkça/yapacağına dair imareler göstermedikçe, o kadar lafın üstüne açılmasını doğru bulmuyorum.

Ancak Anayasa Mahkemesi'nin bu şekilde karar verebilmesini de beğendim. Bağımsız yargı yok, diktatörlük geldi diyenlere sevgilerimi sunuyorum. :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
AYM açılcak dedimi açılır gerisi hikaye.

chad87

Asistan
Reaksiyon puanı
6
evet aym açılcak dedimi açılır orda sorun yok ama adamlar o kadar güzel düzen kurmuşlar ki. Bu tarz internet sitelerini kapatmak için gerekli süre max 4 saat olarak maddeye geçerken. Kapatılan bir internet sitesinin açılması için gerekli süre 30 gün olarak belirlenmiş. 4 saat içinde kapanan 30 günde açılıyor.

Jacoub

Doçent
Reaksiyon puanı
4
550 vekil, evet tamı tamına 76 milyon'un seçtiği 550 vekil!
kanun yapması, milletinin hakkını koruması için seçilmiş 550 vekil.

fildişi kulede oturup hukuku gerçek manada ete kemiğe büründüren rasyonel çerçeveden değil de, salt hukuk mantığıyla ahkam kesen 3-5 lord'un kararı hukuk oluyor, karar oluyor da, asıl hukuku yapan, milletin 550 temsilcisinin kararı boru mu oluyor beyefendi?

bayıldım bende sizin hukuk anlayışınıza!

Asıl hukuku kim yapıyor onu anlamadım? Demokrasi desen yok, adalet desen yok, yolsuzluk davalarında adaletin nasıl tecelli ettiğini gördük. Kaç bin tane görevli memur işinden gücünden edildi. Hepsi mi paralel devlet yanlısıydı? Hepsi mi bu memleketin ayağını kaydırmak istiyordu. At gözlüklerinizi çıkarın beyefendi. Kulağınızı dört açın, olayları iyi izleyin. Madem bu Pensilvanya'da ki zattan hiç hoşlanmıyordunuz, aklınız bugünlere kadar neredeydi? Fethullah bugüne kadar iyiydi de şimdi neden kötü oldu? Ben Fethullah yanlısı değilim ben demokrasi yanlısıyım, sizin aksinize. Hiç mi ders almadınız geçmişten? Hiç mi akıllanmadınız? Türkiye Cumhuriyeti demokratiktir, Türkiye Cumhuriyeti özgürdür öyle de kalacaktır siz ve sizin gibiler buna karşı çıksada!

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Twitter’a yönelik tedbir amaçlı erişim engeline yönelik mahkeme kararlarını sitesinden kaldırdı.
Twitter’ın açılabilmesi için TİB’in internet servis sağlayıcılara Twitter’ın yasaklanmasına neden olan mahkeme kararlarının kaldırıldığını bildirmesi gerekiyor.
Kaynak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...