Anakart ve power supply lardaki pin olayını anlatırmısınız

ACİLL_CVP_LTFN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bir pc topluycam. b450m anakart, 2x6 pin yazıyor. Simdi benim power supply'ı 2 kablolu ve herbiri 6 pin olcak şekilde mi almam gerekiyor? Anakart ve power supply lardaki pin olayını tam çözemedim.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Anakartlar ,şu anda genelde 8 pin veya 8+8 ,8+4 pin şeklindedir. Bi de çok giriş seviyesi anakartlar sadece 4 pin olabiliyor.
6+2 pin denilen kablolar e.kartı içindir. Anakart ile bi alakası yoktur.

ACİLL_CVP_LTFN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yani ben and ryzen 5, b450m anakart ve palid gtx 1660 super ekran karti için kaç wattlik power supply almaliyim? rgb gerek yok uygun fiyatlı olsun. Öneriniz varsa link atabilir misiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

amd ryzen 5 3500x

ACİLL_CVP_LTFN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
500 watt bu sistem icin yeterli olur mu? 16 g ram, palid gtx 1660 super, amd ryzen 3500x...

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Yani ben and ryzen 5, b450m anakart ve palid gtx 1660 super ekran karti için kaç wattlik power supply almaliyim? rgb gerek yok uygun fiyatlı olsun. Öneriniz varsa link atabilir misiniz?

amd ryzen 5 3500x
Bu sisteme 500W 80+ yeterli, OC yaparım garanti olsun derseniz 550W alın. İleriye dönük alacaksanız 750W alın. Alacağınız PSU kaliteli ve 80+ sertifikalı olsun.

ACİLL_CVP_LTFN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Eger hala burdaysan bir soru daha sorucam...
Ben mesela bilgisayari 1 hafta sonra aldım. İlk 6 ay falan amd ryzen 5 işlemcinin stok fani yeterli olur mu? Över loca falan yapmayi düşünmüyorum gerek yok. Fakat eğer islemci eskiycekse direk olarak bir de işlemci icin fan alıyım?

overclock... ahh şu klavye düzeltmeleri....

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Bende Ryzen 5 3600 var BIOS'tan fan hızını arttırdım stok soğutucuyla kullanıyorum. Bu ne yapacağına bağlı. Aşırı güç isteyen oyunlar oynayacaksan ve sürekli 80-90 derecede çalışacaksa eskir tabi. Sıcaklık bileşenlerin baş düşmanı.

ACİLL_CVP_LTFN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Pubg mobile (gameloop emulator), fall guys, csgo, pubg lite, arada 1 gta 5 vs.
Gametech zeus kumandalı rgb 4x120mm fanlı kasa kullanacağım ilk 6 ay idare eder bence. Bu konuda çok fazla bilgiye sahip değilim. Ama 6 aydan bişey olmaz dediğim gibi 4 tane fan var kasada + ben camını çıkarıp kullanmayı düşünüyorum fakat tabiri toz tutmaması icin örtü, yazma vs. bisey ortucem eger hava akisi iyi olursa herhangi bir zarar gelmez diye dusunuyorum

En az 4 tane fanlı (3 ön 1 arka), gtx 1660 ın sigabilecegi uygun fiyatlı bir kasa lazım. Bir de rgb ler kumanda ile kontrol edilsin istiyorum. Seni biraz yoruyorum kusura bakma ama ben de kaç yılda 1 pc alıyorum sanki araştırıp öğrenmek istiyorum

Airbus

Profesör
Reaksiyon puanı
1,002
Pubg mobile (gameloop emulator), fall guys, csgo, pubg lite, arada 1 gta 5 vs.
Gametech zeus kumandalı rgb 4x120mm fanlı kasa kullanacağım ilk 6 ay idare eder bence. Bu konuda çok fazla bilgiye sahip değilim. Ama 6 aydan bişey olmaz dediğim gibi 4 tane fan var kasada + ben camını çıkarıp kullanmayı düşünüyorum fakat tabiri toz tutmaması icin örtü, yazma vs. bisey ortucem eger hava akisi iyi olursa herhangi bir zarar gelmez diye dusunuyorum

En az 4 tane fanlı (3 ön 1 arka), gtx 1660 ın sigabilecegi uygun fiyatlı bir kasa lazım. Bir de rgb ler kumanda ile kontrol edilsin istiyorum. Seni biraz yoruyorum kusura bakma ama ben de kaç yılda 1 pc alıyorum sanki araştırıp öğrenmek istiyorum
Ekran kartın kasaya sığar da kasa alırken anakartın önemli. Anakart ATX ise ATX kasa alman lazım ATX anakart Micro ATX kasaya olmaz ama MicroATX anakart ATX kasaya olur. Boyut meselesi. Acele etmemeni tavsiye ederim. Bütçeni belirten yeni bir konu açarsan forumdaki arkadaşlar yardımcı olur toplaman konusunda. Acil cevap vs. yazma bu tip başlıklar yasak.