Anakart ve işlemci problemim

shulatzotr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yurt dışı ile çalışan firmadan ucuz diye anakart ve işlemci satın aldım.
Anakart problemim: X470 aorus ultragaming modeli. İlk kurduğum gece önce klavye ve fare gelmedi tanımadı sonra aç kapa yaptık parçaları sök tak yaptık bir şekilde düzeldi ama sabah hiçbir şekilde açılmadı farklı ram ile bile denedim. Gigabyte firmasının teknik desteğine ulaştım. Bizlere gönderin biz çipi söküp yeniden yapılandırıp takıp size geri göndereceğiz dedi. Yurt dışı ürünü olduğu için bir çözüme ulaşamadım. Kendi aldığım firmaya gönderdim ve distribütörle görüşüp döneceklerini söylediler. En az 1 ay sürem var ve firmanın doğru düzgün desteği yok benim bu sorunu çözmem için en kısa yol nedir ? firmaya kullanıcı hatası yoktur onayı Türkiyede çıkar mı iade olursa değişim hemen olur mu olursa başka model veya iade istedim tam bir bilgi verilmedi.
İşlemci problemim: işlemciyi alırken sitede kutulu resim olmasına rağmen TRAY ürün geldi sordum bazen hata olabiliyor bizde stok fanı olsa göndeririz ama o ürün bize tray geliyor dedi. işlemcinin kutusuz gelmesinden dolayı biraz korkum var o yüzden kutulu modeli ile değişim için onuda gönderdim değişim olacağını umuyorum fakat firmadan bilgisayarı topladığım tarih 24.11.18 bana tüm parçaların ulaştığı tarih 28.01.19 bu kadar bekletilmeden sonra yine böyle bir bekletilme işlemine maruz kalmak istemiyorum bu durumda ne yapmam gerekiyor. Bilgili olan paylaşabilir mi?