Anakart Açılıp-Kapanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MCANU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MCANU

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle sistemimi belirteyim,

anakart - gigabyte ex58 ud4p
CPU - İntel i7 920
GPU - Zotac nvidia gtx550ti
RAM - 2x2x4(8GB) Kingston 1333mHz
PSU - Xigmatek 500W

Sistemim gayet düzgün çalışıyordu can sıkıntısının ve merakın sonucu gsata portunu denemek için hddleri gsata ya geçirip pcyi açtım. Bilgisayar windows şifresini girerken dondu ve "neyse fazla kurcalamiyim" diyerek tekrar sata portlarına taktım. Bilgisayar gayet düzgün açılırken psu kablosunun fana sürterek çıkarttığı sesten dolayı içini açmak yerine Türk usülü tekme yöntemiyle çözeyim dedim. Fakat sinirli anıma denk geldiğinden tekme biraz sert gelmiş olacakki işlemci fanı çıktı ve haliyle pc kesintisiz bip sesi vermeye başladı. Hemen pcyi kapatıp, kasayı açıp tekrar yerine taktım ama bu kez pc açılıp 1.5 saniye sonra kendini kapatıp 2 saniye sonra tekrar açılıp kapanıp kısır döngü haline geldi.

Denemelerim,

-Ramleri çıkartıp denedim
-Ekran kartını çıkartıp denedim
-işlemciyi çıkartıp denedim
-anakartı kasadan çıkartıp dışarıda denedim
-farklı psu ile denedim
-bütün parçaları çıkartıp sadece anakarta güç verip denedim (kasaya monte halde ve dışında)
- bios pilini çıkarttım, anakarttaki cmos reset tuşuylada denedim

Sonuç yine aynı yine aynı..

Sadece atx12v kablosunu çıkartınca bu işlemi yapmıyor ama haliyle ekrana görüntüde gelmiyor.

Anakartı inciğine cinciğine kadar inceledim herhangi bir şişme yanma vs göremedim.(chipsetin soğutucuna kadar söküp baktım)

Sizce sorun nedir arkadaşlar? çıldırmak üzereyim

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Çözüm daha fazla zararlı çıkmamak için en yakın servise git, yoksa mecburıyetten gider ve daha bir zararlı çıkarsın.