nicknametr
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 6

Şu sıralar Kore dizilerini çok izlemeye başlıyınca bunun hakkında da bir yazı yazma vakti geldi dedim kendi kendime ve yazmaya başlıyorum. Niye Kore vs Amerikan dizileri diye başlık attıysan diyorsanız çünkü birşeyle karşılaştırmam gerekiyordu Kore dizilerini, bizim Türk dizileriyle karşılaştıramadım çünkü izleiğim bir Türk dizisi yok. Şimdi ilk olarak izlediğim Amerikan dizilerinden bahsediyim ve bunlara karşılık Kore dizilerinin farklarını açıklayayım. İzlediğim Amerikan dizileri; Chuck, Lost, How I Met Your Mother, The Vampire Diares, Supernatural, House MD, Alcatraz bunlar sadece izlediğim birkaç Amerikan Dizisi diyebilirim. Şimdi hepsini yazardım ama boşverin yazı uzamasın. Amerikan dizilerinin çoğunu çok sevmişimdir, daha izlemeye devam ettiğim dizilerde var tabiki ama Kore dizilerini daha çok izlemeye başladım. Neden derseniz hem tek sezon çekiyorlar, hem de sonunu çok güzel mutlu sonlarla bitiriyorlar. Doğru sonunun mutlu sonla bitmesinden dolayı bu dizileri kolayca unutabiliyorum ama güzel oluyor. Amerikan dizilerinde genelde insanda bir iz bırakması için oldum olası, acayip bir son yapıp insanın kafasını karıştırıyorlar. Örnek vericek olursam Lost, arkadaş o ne sondu öyle, o son bölümü izledikten sonra dedim ki Ben bunun için mi izledim bu diziyi kaç sezondur. ama tabiki iş işten geçmiş dizinin sonunu olabilcek en saçma sapan bir sona bağlamışlardı. Ama Kore dizileri öyle mi? Dizi bitiminde herkez mutlu ve benim istediğim gibi ve mutlu olacağım son ile bitiriyorlar. Hatırlarım o Lostun son bölümünde senaristlere ne saydırmıştım . Ayrıca son dönemde Amerikan dizileri son dönemlerde fantastik, uçuk kaçık, acayip acayip konulara sahip diziler çekmeye başladım. Normal insanları özlemeye başladım. Birde şöyle bir şey var, Amerikan dizilerinde genel olarak insanlara iyiyi güzeli gösteren dizi çok nadir bulunur. Kore dizileri öylemi herbirinden bir ders çıkarabilirsiniz. Hele bir Kore Dizisi vardı 49 Gün / 49 Days diye adamlar cidden yapmış helal olsun dedim. Olayın birde şu tarafı var Koreliler de aynı bizim Türk insanı gibi aynı diyebilirim. Gerçekten çok iyi insanlar, ayrıca Amerikan Dizilerine nazaran çok edepliler diyebilirim. Tabi şu mini mini etekleri dışında . Korelilerde şöyle bir durum var, vücudun üst kısmında boğaz yakalı giysiler giyerken, bacak kısmında sanki kumaş yokluğu varmış gibi acayip şekilde kısa eteğe kaçıyorlar. Kore dizilerinde kızlarda utanma diye bir kavramda var. Amerikan dizilerinde öyle mi ama erkekten beter bu Amerikan dizilerindeki bayanlar, insanın bazen yuh diyesi geliyor. Koreliler az da olsa Türklere benziyorlar diyebilirim (Bu tabiki benim düşüncem sizde düşüncelerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.) .

Son olarak iki ülke arasındaki Gençlik dizilerinden de bahsedeyim. Amerikan gençlik dizlerinde ana konular, partiler, aşklar,
..lar, bel-altı bir ton espiriler, okulun güzel girli veyakışıklı boyfriendi ve bunların boş hayatları, neden boş diyorum adamlar aşktan başka birşey bilmiyor, kim kimi seviyor kim kimi arkasından vuruyor. Arkadaş gençlik dizileri çekiyorlar ama gençlere de öğrettikleri şu nasıl başkasının elindeki erkeği alırım veya (normalde yazmazdım ama bir şekilde anlatmam gerek) nasıl kızı eve atarım türü şeyler, açıkçası sıktı bunlar artık. Korenin geçnlik dizilerinde bir örnek veriyim; Dream High Dizinin konusu müzik ama dizide arkadaşlık, sevgi, yardımlaşma, anlaşma, utanma hissi, anneye babaya saygı gibi unsurlar var ve en önemlisi Amerikan dizileri gibi cinsellik barındıran ifadeler veya uygulamaları bunun gibi dizilerde bulamazsınız. İkinci defa son olarak diyyicem ama bazılarınız şöyle diyecek ne kore dizisi yaaaa, manyadın mı sen bakın bende ablam ilk izlemeye başladığında gel bir bölüm izle sende seviceksin dediğinde hadi ordan demiştim, ama gel görki şimdi gerçekten seviyorum ve şaka maka kore dilindeki bazı kelimeleri öğrenmeye başladım. Aynı şunun gibi Comsammida yada Comahoo ikiside Teşşekür Ederim manasına geliyor sanırsam. Yazılışları yanlış yazmış olabilirim . İlk başlarda Kore dizilerini izlemeye başladığınızda Kore Dili biraz acayip gelebilir ama sonradan aynı ingilizce gibi kelimeler yavaştan tanıdık gelmeye başlıyor ve o dildeki kelimeleride öğrenebiliyorsunuz. Yani Korece Karmaşık bir dil olmaktan çıkıyor. Sadece herhangibi birkaç bölümünü izlemeniz yeterlidir. Size birkaç dizi tavsiye ediyim;
49 Days, Beautiful Spy, Dream High, Dream High 2, God Of Study, Gumiho, My Girl, My Princess, That Fool, The Protect Boss, You Are Beatiful.
İşte bunları tavsiye edebilirim. İlk başlangınç olarak bunlarla başlayabilirsiniz. Dizilerin hepsi tek sezondur ve genelde 25-16 arası bölüm sayısı oluyor. Aynı film tadında oluyor. İnsanın bir oturuşta bitiresi geliyor. Dizileri Yeppudaa ve KoreanTürk gibi sitelerde bulabilirsiniz. Yazıyı biraz uzun tuttum, eğer buraya kadar okuduysanız çok teşşekür ederim. Ama direk sonuna atladım diyorsanız, Allah sizin iyiliğinizi versin ne diyim
Hadi Allaha Emanet Olun! Gelecek yazılarımızı okumanız dileğiyle, kalın sağlıcakla
49 Days, Beautiful Spy, Dream High, Dream High 2, God Of Study, Gumiho, My Girl, My Princess, That Fool, The Protect Boss, You Are Beatiful.
İşte bunları tavsiye edebilirim. İlk başlangınç olarak bunlarla başlayabilirsiniz. Dizilerin hepsi tek sezondur ve genelde 25-16 arası bölüm sayısı oluyor. Aynı film tadında oluyor. İnsanın bir oturuşta bitiresi geliyor. Dizileri Yeppudaa ve KoreanTürk gibi sitelerde bulabilirsiniz. Yazıyı biraz uzun tuttum, eğer buraya kadar okuduysanız çok teşşekür ederim. Ama direk sonuna atladım diyorsanız, Allah sizin iyiliğinizi versin ne diyim
Hadi Allaha Emanet Olun! Gelecek yazılarımızı okumanız dileğiyle, kalın sağlıcakla
Kaynak; Amerikan Dizileri vs Kore DizileriYazan; Burak Bayram.. Yani Ben Oluyorum