AMD'den Ufak Bir Isırık

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
İlk çeyrek sonuçları açıklandı. İşlemci piyasasının devlerinden ilk sonuçlar geldi. Sonuçlara göre 2009'a iyi başlayan taraf AMD oldu.

iSuppli adlı pazar araştırma şirketinin açıkladığı sonuçlara göre AMD, son birkaç aylık dönem içinde Intel'in pazar payının bir kısmını ele geçirdiği ortaya çıktı.

AMD, 2009'un ilk çeyreğinde yonga satışlarını %2.5 artırarak pazar payını %12.8'e çıkarırken, aynı dönem içinde Intel %2.5'lik bir düşüş yaşayarak %79.1'lik bir pazar payına sahip oldu. 2008 yılı boyunca satışlarında hiçbir düşüş yaşamayan Intel böylece 2009'a iyi bir başlangıç yapamamış oldu.

amd_vs_intel1244705814.jpg

Uzmanlar AMD'nin satışlarındaki bu artışın arkasında firmanın ürün portfoyünün genişliği ve dizüstü bilgisayarlar için ürettiği modellerin gösterdiği başarının olduğunu söylüyor.

Intel'in geçen sene Atom ile yaşadığı başarının artık geçmişte kaldığını da vurgulayan uzmanlar 2009'un Intel için geçen seneye oranla daha zor geçeceğini belirttiler.

:: AMD'nin satışları gelecekte bir gün Intel'i yakalayabilecek mi?

Yazan
: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
intel daima ilk tercihim olmuştur ve hiç pişman da olmadım

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Etrafımda ki herkes in İşlemcisi (en az 40 kişi) AMD Hatta Tanıdığım bildiğim Cafelerde Tüm bilgisayarların işlemcisi AMD .! 1-2 Tane INTEL işlemci Kullanan arkadaşım var :) Şaşırdım bu pazar paylarına açıkçacı AMD nin Global pazar payını ben %30-35 arası Bekliyordum.!

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
NikeSteel arkadaşım bilinçsiz kesimin hepsi intel kullanıyor. Yanlış anlamayın İntel kullananlar bilinçsiz demiyorum. Bu işten anlamayanlara amd aldırmak çok zor. Tanımıyorlar. Sadece intel'i biliyorlar.

Windows-Linux gibi bir şey bu da.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
NikeSteel arkadaşım bilinçsiz kesimin hepsi intel kullanıyor. Yanlış anlamayın İntel kullananlar bilinçsiz demiyorum. Bu işten anlamayanlara amd aldırmak çok zor. Tanımıyorlar. Sadece intel'i biliyorlar.

Windows-Linux gibi bir şey bu da.

Ben Senin görüşlerine Bilinçsiz Filana Katılmam ama . Fiyat , Performans , Dayanıklılık Konusunda Ben her Zaman AMD kullanırım .!

AMD Sempron işlemcileri Çıkardığı zamanlarda Çok fazla ısındığı Bir Şehir efsanesi Oldu .!

AMD ısı Problemi Hala var Ama Çok Çok Küçük Bir Sorun . Kasa Kapağının bir Vidası'nın eksik olması gibi bişey. Ama Herhangi bir Sıkıntı yaratmiyor .!

Ben Antalyada Oturuyorum işlemcimde AMD Athlon x64 Dual core 4000 (2.1 Ghz)

evin içi 31 Derece açıkçası oturduğun yer Yapışıyor .!

işlemci Sıcaklığım ise Everest Kararlılık Testi ile Tam Yük ve Tam Stress Altında 50 dakikalik bir testte 55 C ' yi geçmedi .!

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Nikesteel sana katılıyorum bende %20-%30 gibi birşey bekliyordum AMD'den ama işte herşey reklam mesele hiç siz televizyonda AMD işlemcilerin ya da AMD işlemcili bir bilgisayarın reklamını gördünüz mü hep İntel'in reklamları var.AMD Türkiye'de reklam yapsa böyle 1-2 ay %10 pazar payı garantiye alır zaten diğer ülkelerde de reklam yapmıyorsa reklam yapsın AMD en çok reklam yapmamak yüzünden kaybediyor.Yoksa en iyisi AMD.