AMD'de Gri Ekran Sorunu

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ATI Radeon HD 5000 serisi kullanıcılarının son dönemde karşılaştığı bir sorun üzerine AMD bir açıklama yaptı. Ekranda oluşan gri çizgilerin sebebi ne? Çözümü ne zaman geliyor?

AMD tarafından yapılan açıklamada, son dönemde ATI Radeon HD 5000 serisi ekran kartlarını kullananların başına gelen gri ve renkli çizgiler oluşmasıyla ilgili hata doğrulandı.

Son dönemde kullanıcıların artan şikayetleri üzerine yapılan açıklamada, AMD yetkilileri sorunun donanımla ilgili olmadığını, Microsoft'un Windows 7 için yayınladığı yeni bir güncellemeden kaynaklandığı belirttiler.

radeon_5000_series12620045061265118788.jpg

Sorun HD 5800 ve HD 5700 kartlarında yaşanıyor

Sebep Catalyst 10.1
mi?
Yapılan bu açıklamaya rağmen, diğer Windows sürümlerini kullananların da sorunla karşılaşıyor olması akıllara hemen son yayınlanan Catalyst 10.1'i getirdi.

AMD
basın sözcüsü Dave Erskine, sorunun sadece az sayıda HD 5800 ve HD 5700 kartta yaşandığını, Radeon ekbinin sorunu çözmek için bir sürücü hotfix'i üzerinde çalıştığını belirtti.

ATI Catalyst 10.1
hakkında buradan bilgi edinebilirsiniz.

::
HD 5000 serisi kartlarda bu tip bir sorun yaşadınız mı?

Yazan
: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

son.durak.27

Profesör
Reaksiyon puanı
11
aynı sorun bende de var ama benim ki amd hd 4570 ekran rekli cizgiler kaplıyor peki bu sorunu nasıl giderecegiz ? yardm ederseniz cok güzel olacak

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
bende 2 tane asus hd 5970 var systemimde windows 7 ultimate 64 bit kullaniyorum.ve en son catalyst sürümü 10.1 indirdim bende gri cizgiler cikmiyor.gayet calisacagi gibi calisiyor zaten...
bunun windows 7 ile sorun olacagina sanmiyorum.kesin ekran kartlari asiri dercede isinmistir ondan olabilir.icindeki systemleri iyi sekilde sogutunuz.benim ekran kartlari orijinal sogutucu ile vapor sogutucusuna karsi degistirildi. ve en yüksek perfomance inda ise 39 derecede sogutuyor.systemin kasasinda tam 4 tane 230mm fanlar var.kasanin icini ferah tutmamiz lazim ki sogukluk hiz kesmezsin.
abim ise 5870 kullanir ona da 10.1 yükledim onda da suan sorun yok.

belki bazi kartlar bu 10.1 kaldiramadi.zanetmiyorum tüm kartlarin hepside ayni sorun olacagina.
okadar kartlar varki kiminde calisiyor kiminde sorun cikariyor.sorun ciktigina ise bir systeminize göz atin ki sorunu ilk önce kendinizde bulun sonra yazilimlara gecin.

cünkü böyle ekran kartlari ilk önce systeminize adapte emeniz lazim.
örnegim siz en iyi ekran kartini alsaniz ama systeminiz iyi degilse bu ekran karti hic bir isinize yaramaz.örnegim 5000 er serileri ise 4 cekirdekle cok rahat calisiyor 3 cekirdekli ise biraz systemi frenliyor.tek cekirdekli ise iyi ekran kartlari kaldirmaz.tamamen frenliyor.
her hardware birbiriyle uyum saglamasi gerekir.ddr ramlardan tut ana kartlari,cpu dan tut enerji kaynagina kadar hepsi hepsi iyi optimize edilmesi gerekir.
örnegim 5000 ekran kartlarin yaninda ise tft monitörler de önemlidir.
kablo baglantilariniza kontrol ediniz.
baktiniz ki sorun ayni sorun bir önceki yazilimi tekrar yükleyiniz birdaha karsilastiriniz.

SrK!

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5970 kullanıyorum aynı sorun bende de mevcut. bios falanda güncelledik nafile.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ne problemi ki bu, cizgiler cikiyor, hep ordami kaliyor.

zuvay nidya

Doçent
Reaksiyon puanı
8
ben kimseyi anliyamiyorum,
sorun 5700 ile 5800 da yasaniyor diyiliyor.ve suan gelmedik ekran kartlari ortaya atiliyor.4570 den tut 5970e.burda birseyler uymuyor.ama bu 4570de zaten ölü pixel var o halledildi ama 5970,allah halla.ya kardesim senin systemini bana bir yazsana
tümünü bide tft moni de yaz.normal degil.bios zaten ekran kartinin görüntüsünü düzeltmez.eger ekran kartini ana kart okumazsaydi ozaman bios güncelemesi gerkirdi.senin ki kesin ürün hatasidir.bazilarinda hiccc sorun yok digerlerinde sorun var.olamaz bu.kesin donanimlar uyum saglamiyor bundan kaynaklaniyor.

SrK!

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AMD tarafından yapılan açıklamada, son dönemde ATI Radeon HD 5000 serisi ekran kartlarını kullananların başına gelen gri ve renkli çizgiler oluşmasıyla ilgili hata doğrulandı.

@zuvay nidya yukarıdaki kelimeyi harfi harfine oku sorunun 5700 ve 5800 ile sınırlı olmadığını 5000 serisi kartlarda da olduğunu yazıyor. 5970 7000 serisine ait bir kart değil. 5000 serisinin amiral gemisi diye nitelendiriliyor. bu sorunun ddr5 bellekler ile windows 7 işletim sisteminden oluştuğu ve sistem kararsızlığında karşılaştığını ati forumlarında mühendisler açıklamışlar. biosu niye güncellediğime gelirsek ilk çıkan sapphire oc edition modeli bios sorunlu olarak piyasaya sürüldü. ccc panilde ısı göstergesi ve fan kontrol olmadığı için sapphire' in yayınladığı bios ile güncelledik kartlarımızı. dileyen google'a " 5970 Sıcaklık ve Fan Ayarı " diye aratabilir. Ati-AMD sorunun yazılımsal olduğunu kabul ederken senin bukadar kesin bir dille ürünün bozuk olduğunu söylemende ilginç. Herşeyi kesin bir dille söylemektense araştırman herzaman senin yararınadır.

kifodayi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Ben Ati Radeon HD 3650 kullanıyorum ve bende de aynı sorun var :( bahtsızlığa bak. Win7'ye geçince oldu bu sorun...

tolasx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi ben deliricem ya ! bende ati radeon hd 4600 kullanıyorum bendede aynı sorun var bu ekran kartını alıp ... insanı illa masrafa sokucaklar. tamam eğer win7 de oluyorsa bilgisayarı vista ya cevirirsek ne olur düzelirmi ?

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Enteresen bir sorun.Sanırım bu sorunun tek suçlusu Win 7.Herkesin ortak noktası Amd kart kullanmaları ve Win7 kullanmaları.Herkesin ekran kartı bozuk olamayacağına göre sorun Win 7 de.

Bir süre beklerseniz AMD ve Microsoft'un güncellemeleriyle düzelecek bir sorun.Çok dert etmeyin.