Amd vs intel core i7

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aboowwwww 6 milyar lee boru değil. 350 liralık sistem var bende bitek yeni oyunları oynayamıyom ama yakında ek bi işlemle onlarıda oynacam

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
i7 3770 işlemcileri sunucu olarak kullanıyoruz parasını son kuruşuna kadar hakkediyor işlemci. fakat sistemlerde bir diğer konu ise darboğaz oluşmamasıdır. eğer parçalardan biri diğerleri kadar hızlı değilse sistemin yine yavaşlar. bu yüzden paranı donanımlar arasında eşit dağıtmanı öneririm. ayrıca ssd almayı asla unutma.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
play sitation al 700 tl ye yanına 40 inc tv al 1500 tl ye geriye 3800 kalır onunla da istediğin kadar orijinal oyun al oyna :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
"AMD Fps bakımından zaten en iyiydi şimdi oranını 10 kata çıkardı . "

Bunu neye dayanarak söylüyorsun acaba? Hangi islemliyle kiyaslayarak? Oyunlardan bahsediyorsan fena sekilde yaniliyorsun. i5 3570K'den daha verimli degil. i7 3930K ve i7 3970X'i saymiyorum bile. i5 3570 le kiyaslarsak, programlarda cogunlukla FX 8350 ön plana cikiyor. Iyi bir sogutucuyla 8ghz'e oc yapabilirsin demissin: Onu sivi nitrojen altinda yaptilar kardesim normal bir sogutucuyla degil. Normal bir fanla 8ghz'i eksi 268 derecede sogutamazsin, bu imkansiz. Standart ayarda 125W harcayan fx8350 8ghz'de ne kadar harcar ve ne kadar isinir var sen düsün.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler amd 8.6 ghz ile dünya rekoru kırdı hala intel diyenlere diyecek bi lafım yok

check

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eger bu dedıgınde cıddıysen kı zannetmıyorum :) 6000 tl bı sısteme yatırmak bence mantıksız 2500- 3000 lıraya su an en son oynları bıle super oynayacagın bır bılgısyar alabılırsın ıslemcıye para yıgmak cok mantıksız. ortalama bı ıslemcı + saglam bı ekran kartı + saglam psu sana yeter kalan paraylada gıt eve cınema sıstemı kur :D bide 3D led tv dev ekran tabı tamamdır. yada gıt 2000 lırayı pc ye yatır sana yeter kalanıyla fakır fukara doyur israf haram ule :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler sizce 3000 tl lik sistemde Amd Fx8300 işlemci iyi olurmu ?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
beyler amd 8.6 ghz ile dünya rekoru kırdı hala intel diyenlere diyecek bi lafım yok

8.6 GHZ hic birsey ifade etmiyor maalesef. Ayrica öncedende belirttigim gibi: Sivi nitrojenle eksi 268 derecede gerceklesmis bir olay bu. Normal fanla yada su sogutucusuyla 8ghz'i rüyanda görürsün. Ona bakarsan italyanlarda eksi -170 derecede pentium 4'ü 8.30ghz'e cikarttilar :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
8.6 GHZ hic birsey ifade etmiyor maalesef. Ayrica öncedende belirttigim gibi: Sivi nitrojenle eksi 268 derecede gerceklesmis bir olay bu. Normal fanla yada su sogutucusuyla 8ghz'i rüyanda görürsün. Ona bakarsan italyanlarda eksi -170 derecede pentium 4'ü 8.30ghz'e cikarttilar :)
Bir şey ifade etmemesi nasıl oluyor anlamadım :D o halde bırakalım anı yaşayalım bilgisayarlar hayatımızdan çıksın falan... Stok fan ile 4ghz de çalışan bir işlemciden bahsediyoruz ve cidden tarihin en kötü soğutucusu seçilebilir bu amd fanları :D Su soğutucu ki corsairin sanırım 200 lira civarında olanları ile 6ghz civarında ciddi manada kullananlar var üstelik 6-8 çekirdek falan bahsi geçen. Daha güzel ne olabilir işlemci ihtiyacını karşılamak adına?

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49

hava soğutmalı xigmatek yada coolermaster marka 3~5 bakır ısı borulu soğutucu ile 5GHZ satabil oluyor hemde ısı satandart değerlerde olan ısı gibi düşük kalıyor... intel pişmanlıktır... stok fanla kullanmak ise en büyük hata...

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Overclock işlemcinin ömrünü azaltır, her zaman overclock yapılmaz 1 kere ghz aşırtırması yaptı diye övmenize gerek yok boş konuşmalar ;)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bir şey ifade etmemesi nasıl oluyor anlamadım

Bir islemci sadece sahip oldugu hiza göremi iyi yoksa baska özelliklerede ihtiyac duyuyormu? 8GHZ'in ne gibi avantajlari var mesela?

sökmesi takması kolay ama toz tutma sorunu çok...

Kusura bakma arkadasim ama toz tutup tutmamasi sana bagli. Bilgisayari en dip köseye sokarsan, gereksiz yere arkaya öne fan takarsan toz tutmasi gayet dogal.

Bilgisayarim yerden 60cm yükseklikte, ve ben sadece senede bir fanlari temizliyorum. Bir sene sonra bile asiri toz tuttugunu göremezsin.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bir islemci sadece sahip oldugu hiza göremi iyi yoksa baska özelliklerede ihtiyac duyuyormu? 8GHZ'in ne gibi avantajlari var mesela?

İşlemci tabiki başka özelliklere ihtiyaç duyar önbellek gibi çekirdek gibi hız gibi. Senin bilgisayarın 0.8ghz ile çalışsa eminim bilgisayarın tatmin edici bir şey olmaz.. Eğer fal bakmak dışında kullanıyorsan fazla tabi ama etrafımdaki pek çok kişi code convert ediyor vs ben de ses ile ilgileniyorum mesela... 8ghz ile çalışan bir işlemci benim çok işime yarardı 2 kat daha erken biterdi belki işim..

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
stok kasa CREA ve alındığı gibi kullanılıyor... sadece günde 12 saat çalıştığı halde 5 yıllık toz biriktiriyor...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
etrafımdaki pek çok kişi code convert ediyor vs ben de ses ile ilgileniyorum mesela... 8ghz ile çalışan bir işlemci benim çok işime yarardı 2 kat daha erken biterdi belki işim..

Bunun icin gercekten 8ghz'lik bir islemciye ihtiyacin varmi?

stok kasa CREA ve alındığı gibi kullanılıyor... sadece günde 12 saat çalıştığı halde 5 yıllık toz biriktiriyor...

Valla senin bunu nasil basardigini bilmiyorum ama bende öyle birsey söz konusu degil. Dedigim gibi: Toz biriken yerlere koyarsan kasayi ( masa altina, arkasina ) o zmn gayet normal bir durum. Senede bir hafiften pervanelerini temizliyorum hepsi bu.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49

Valla senin bunu nasil basardigini bilmiyorum ama bende öyle birsey söz konusu degil. Dedigim gibi: Toz biriken yerlere koyarsan kasayi ( masa altina, arkasina ) o zmn gayet normal bir durum. Senede bir hafiften pervanelerini temizliyorum hepsi bu.

masa üstünde duruyor... kardeşim kullanıyor... bende tozlanmıyordu... diyemem hiç bakmadım... :)

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bir bilgisayara 6000 tl verilecekse o bilgisayarın markası apple olmalıdır bana göre. :)

Oyun oynayarak ömür tüketmek ise enayilik gibi geliyor bana.
Benim gibi, bu konudaki bütün yorumları okumak da öyle tabi :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bir bilgisayara 6000 tl verilecekse o bilgisayarın markası apple olmalıdır bana göre. :)

Oyun oynayarak ömür tüketmek ise enayilik gibi geliyor bana.
Benim gibi, bu konudaki bütün yorumları okumak da öyle tabi :)

Apple çok saçma olur,kısaca para boşa gider.

Mükemmel bir sistem toplanabilir o paraya,arkadaş gençmiş amacıda oyun oynamak zaten.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18

Gün geçtikçe her şey mükemmelleşiyor ve boyutları büyüyor haliyle sen yerinde sayarsan tahmini işi bitirme süresi uzayıp gider.. Zamanın bolsa ayrı tabi. Temiz kasa konusunda da aynen katılıyorum dediklerine. Fanlara filtre konulması,bunların düzenli temizlenmesi gerekli tabi.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Gün geçtikçe her şey mükemmelleşiyor ve boyutları büyüyor haliyle sen yerinde sayarsan tahmini işi bitirme süresi uzayıp gider..

Tamamda ben simdiden bahsediyorum. Hangi oyun veya hangi program 8ghz'lik bir islemciye ihtiyac duyuyor?

4 veya 6 cekirdekten faydalanan programlar varda hiz olarak soruyorum.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
intelin dandik soketinde yamulan iğneleri nasıl düzeltiyorsunuz? işlemciyi takarken bile yamulan iğneler oluyor... intel=pişmanlık yazıyorsam sokettendir... :P

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
intelin dandik soketinde yamulan iğneleri nasıl düzeltiyorsunuz? işlemciyi takarken bile yamulan iğneler oluyor... intel=pişmanlık yazıyorsam sokettendir... :P

Sen takmasini bilmiyorsan intelin sucu ne kardesim :D

Yanlis takarsan, zorlayarak takarsan tabi ki yamulur.

Düzeltmek icin en iyi yöntemlerden biri:
pic1.jpg

Uclu kalem.

Tak pini icine, yavasca acele etmeden düzeltmeye calis. Ara sira islemciyi sokete takarak oturup oturmadiga bak. Budur :)

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sen takmasini bilmiyorsan intelin sucu ne kardesim :D

Yanlis takarsan, zorlayarak takarsan tabi ki yamulur.

Düzeltmek icin en iyi yöntemlerden biri:
pic1.jpg

Uclu kalem.

Tak pini icine, yavasca acele etmeden düzeltmeye calis. Ara sira islemciyi sokete takarak oturup oturmadiga bak. Budur :)

soket yapısı yanlış takmayı engelliyor... 2. el anakartlarda hep soket sorunlu oluyor...LGA 775 ile soket kalitesi düştü... AMD iğneleri işlemcide tutuyor vede en iyi yöntemi kullanmış oluyor... o kalemlede intel soketindeki iğnelere müdahale imkansız gibi...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ne yani simdi, soket 775'de islemci ve anakart'in üstünde isaretler yokmu diyosun? Bende soket 775 kullaniyorum o bakimdan. Yanlis takmak icin amatör olmak gerekir. Eger anakartda olan pinleri diyorsan bunlada yapabilirsin
330px-Anatomical_forceps.jpg

Ayrica dedigim gibi yanlis takarsan veya kaba kuvvetle takmaya calisirsen bütün soketleri yamultursun. Soket 1155'i yamultan arkadasimdan biliyorum :) Aynen bu sekilde yapmistik onuda.

Uclu kalemle bu tarz islemcileri tamir etme sansin var.
917d6957_vbattach20041.bmp