SeulForce
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 2
Eski işlemcim olan Ryzen 5 1500X bana artık yeterli gelmediğinden dolayı yerine R5 5500 aldım ve BIOS'u hiç ellemeden taktım. Sistem açıldığında BIOS otomatik olarak sıfırlandı ve sistem açıldı. Sıcaklık testleri ve performans testi yapmak için Cinebench de multi Core testi yaptım ve işlemci 110-115 derece arası git gel yaptı ve 2-3 dk sonra PC kendini otomatik olarak kapattı. Burada kafama takılan sorun şu, işlemcinin Max dayanabileceği değerler 95 derece idi. Fakat işlemci 115-120 dereceleri gördü.
Acaba işlemci zarar görmüş müdür? Ne yapmam gerekir?
Not: Bu olaydan sonra ısınma problemimin eski kullandığım soğutucudan olabileceğini düşünüp kutu içinden çıkan hazır termal macunlu soğutucusunu taktım ve + olarak Ryzen Master'dan curve optimizer ile ayar yaptım ve işlemcinin sıcaklık değerlerimin Min 25 Max 75 derece olarak değişti.
Acaba işlemci zarar görmüş müdür? Ne yapmam gerekir?
Not: Bu olaydan sonra ısınma problemimin eski kullandığım soğutucudan olabileceğini düşünüp kutu içinden çıkan hazır termal macunlu soğutucusunu taktım ve + olarak Ryzen Master'dan curve optimizer ile ayar yaptım ve işlemcinin sıcaklık değerlerimin Min 25 Max 75 derece olarak değişti.