Soru AMD Ryzen 5 2600 Sıcaklık Sorunu ?

DarkDays52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar bi kaç gün önce işlemcide oyun oynarken ısınma olduğunu fark ettim. Bu yüzden bi tane bilgisayarcıdan 20 tl ye termal macun aldım ve fan temizliği yapıp sürdüm. Bu arada aldığım yer merdiven altı bi yerdi içindeki diş macunu bile olabilir. Ama kalitesiz olduğu için https://www.trendyol.com/arctic/mx-...n-4gr-ar-actcp00002b-2020-edition-p-100016852 bu termal macunu aldım. Şuan hala ısınma var biraz fark oldu ama hala ısınıyor. OCCT testinde 85 dereceye çıktığı için kapattım. Acaba işlemcide bi sorun mu var yoksa macundan mı ? Core Performance Boost un kapatılabileceği yazılmış bazı forumlarda yardımcı olursanız sevinirm.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Sadece macun yenileme ile pek olmaz Eğer soğutucu bloğu yaprakçıkları toz ile kaplanmışsa bu tozlarında giderilmesi lazım. Fanı soğutucudan ayırıp,bloğu çeşme altında güzelce yıkayın İyice kurumadanda sakın takmayın tabi ki.
Bu işlemden sonra mutlaka faydasını göreceksiniz. Ancak sıcaklıklar yine de yüksek seyrederse,bi diğer sebebi de kasa içi havalandırmanızdır. Yeterli değilse,bu ,işlemci yine ısınır.

Core performance boostu kapatmayın. İşlemcinin performansını düşürürsünüz. Çok saçma bi şey ,yani.O zaman gidip ,millet daha ucuza ,daha güçsüz bi işlemci alırdı.

DarkDays52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sadece macun yenileme ile pek olmaz Eğer soğutucu bloğu yaprakçıkları toz ile kaplanmışsa bu tozlarında giderilmesi lazım. Fanı soğutucudan ayırıp,bloğu çeşme altında güzelce yıkayın İyice kurumadanda sakın takmayın tabi ki.
Bu işlemden sonra mutlaka faydasını göreceksiniz. Ancak sıcaklıklar yine de yüksek seyrederse,bi diğer sebebi de kasa içi havalandırmanızdır. Yeterli değilse,bu ,işlemci yine ısınır.

Core performance boostu kapatmayın. İşlemcinin performansını düşürürsünüz. Çok saçma bi şey ,yani.O zaman gidip ,millet daha ucuza ,daha güçsüz bi işlemci alırdı.
Fanı ve bulağu ayıramıyorum. Vidalar çıkmıyor köşeli yerlerde kalıyor açılmıyor. :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fanı ve bulağu ayıramıyorum. Vidalar çıkmıyor köşeli yerlerde kalıyor açılmıyor. :(
Tekrar sökeceğim şimdi yeni aldığım termal macunu süreceğim umarım fark olur

BatinY

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,490
Stock fan kullanıyorsan gayet normal, yeni bir cpu fanı alman gerekiyor.

DarkDays52

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrardan söktüm fan temizliği felan yaptım termal macun değiştirdim. occt ile test yapıyorum ufak ufak sıcaklık artıyor gibi 86 derecede şuan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    68.7 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme: