i7 7700HQ Sıcaklık sorunu

Bulopcuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi forumlar, yaklaşık 2 yıllık bi bilgisayarım var Monster Abra A5 V11.1 modeli. i7 7700HQ işlemcim 2 yıldır yük altında 99-100 dereceyi düşmüyor. Defalarca servise gönderdim temizliği macunu falan her şeyi halledildi yine de 100 derecede kalıyordu. Bi kaç gün önce arkadaşlarımın ve kendi bilgisayarımın termal macununu değiştirelim dedik. Arctic MX-4 termal macununu alıp sürmeden stres testine soktuk. Birinin bilgisayarında yaklaşık 40 derece kadar fark oldu diğerinde ise 20 dereceye yakın fark oluştu ama benim bilgisayarımda 1 derecelik bile fark olmadı. Aylardır araştırıyorum bi türlü çözemedim sorunu bi fikriniz varsa paylaşmanızı isterim.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
El ile kontrol ettiğiniz zaman da gerçekten o ısıyı hissettiriyor mu?
Eğer öyleyse yine servise gönderin bunu şiddetle belirtin, ha değilse yine gönderdin sensörlerinde hata olabilir.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
yazılımsal bir problem olabilir mi acaba? bir zamanlar pil modunu performansta kullanırken fark etmiştim en ufak bir uygulama açtığım zaman işlemci direkt %100 de kullanılıyordu ve tabi buda sıcaklığı 65 70 derecenin altına düşürmüyordu. Msi laptop kullanıyorum bu arada.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Biosta voltaj ayar seçeneği varsa,biraz voltajını düşürün.

Bulopcuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
El ile kontrol ettiğiniz zaman da gerçekten o ısıyı hissettiriyor mu?
Eğer öyleyse yine servise gönderin bunu şiddetle belirtin, ha değilse yine gönderdin sensörlerinde hata olabilir.
Çıkış noktalarından dolayı kullanırken el yakma gibi durumlar olmuyor fakat çıkış yerlerini kontrol ederken elimi baya yakıyor diyebilirim. Ama dediğim gibi kullanımda pek sorun çıkmıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

yazılımsal bir problem olabilir mi acaba? bir zamanlar pil modunu performansta kullanırken fark etmiştim en ufak bir uygulama açtığım zaman işlemci direkt %100 de kullanılıyordu ve tabi buda sıcaklığı 65 70 derecenin altına düşürmüyordu. Msi laptop kullanıyorum bu arada.
Servis o konuda uyarmıştı bu yüzden defalarca windowsun farklı sürümlerini kullanmayı denedim yine de fark etmedi. O tarz sorun yok zaten sadece yük bindiğinde fazla ısınıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biosta voltaj ayar seçeneği varsa,biraz voltajını düşürün.
Maalesef bulunmuyor

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Yapacak bi şey kalmamış bu durumda. Soğutucu dizayn performansı yetersiz kalıyor demekki. 7700HQ zaten ısınan bi işlemci.Şu vakumlu suğutuculrdan,uyarsa,bi deneyin olmazsa.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Intel'in kendi uygulamasından voltaj düşümü yapılabiliyor. Birde soğutucu ile birlikte en azından 10 derece etkiler. Hatırlıyorum o zaman Monster'lar ısınıyordu. Monster yerine Dell 7567 almamın ana nedenlerinden birisiydi bu olay.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Programlar ile yapılan ayarlar pek sağlıklı olmaz,bios gibi.Ama son çare ,denenebilir.İntel extreme tuning utility. İntel XTU yani. Adaptive mode yi seçeceksin. Eksi voltaj iile.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Programlar ile yapılan ayarlar pek sağlıklı olmaz,bios gibi.Ama son çare ,denenebilir.İntel extreme tuning utility. İntel XTU yani. Adaptive mode yi seçeceksin. Eksi voltaj iile.
BIOS üzerinden düşüm her laptopta olmayabiliyor. Çoğu laptop gelişmiş BIOS arayüzüne sahip değil çünkü. O yüzden direkt Intel üzerinden yapılıyor genelde laptoplar için.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Zaten başka şansı da yok. Mecburen,kullanacak.100 derece de o işlemciden performans falan da alınmaz.