MSI GE70 Apache PRO Sıcaklık Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alelya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alelya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba,
3 yıl önce aldığım MSI GE70 APACHE PRO 2QE bilgisayarım 3 yıl sorunsuz çalıştı bir kez bile açılmadı. Hazır garantisi bitmisken ram, ssd ve termal macun değiştirmeye karar verdim.

128 GB SSD yerine 480GB SSD taktım, marka ve ozellikleri ayni. KİNGSTON MSATA

8GB olan mevcut Ram e bos olan diğer slota da 8GB ram taktım. Son olarak termal macunları değiştirdim. Cooler Master vatandan aldım.

Bilgisayari açtığımda daha önce 110 FPS aldığım oyunda 20 FPS almaya başladım ve sabit degil surekli 30-20-30-20 şeklinde oynuyor.

Fan müthiş derecede hızlı çalışıyor işlemci 90 dereceyi buluyor ekran kartı da 80 derece.

Oyuna girmediğim masaüstünde CPU hicbir şekilde meşgul olmadığı halde %2 yogunlukta bile fan hızlı çalışıyor ve 50 derece sıcaklık oluyor.

Değişim öncesi 35 derece olan stabil sıcaklık su an 50 derece.
Oyunlarda maksimum 70 derece görüyorken su an 90 derece.

Neden olabilir? Termal macunu dogru bir şekilde sürdüm. Macundan olabilir mi? Ya da fandan?

Frosa

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,416
Merhabalar,
soğutucu blokları doğru oturttuğunuza emin misiniz?

alelya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet eminim üzerinden vidalı zaten tüm vidalar oturdu

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,614
Merhaba;

Termal macunu fazla kaçırmış olabilir misiniz?Eğer öyle bir durum varsa bu sıcaklık sorunu normal gibi.Fanlarda sıcaklığı düşürmek için sürekli hızlı çalışıyor.

Hbk53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ilk macun sürüldükden sonra macun oturana kadar bir süre yaklaşık 2-3 saat ısı problemi yaptığını biliyorum sorun hala devam ediyorsa macunu yanlış uygulamış olabilirsiniz. Macunu uygulamadan önce soğutucu blokdaki ve chipset üzerindeki macun kalıntılarını ıslak mendil yardımıyla temizlemen gerekiyor tamamen temizledikden sonra cok ince olacak şekilde chipsetin üzerine yayman gerekiyor bunu yaparken bir kartvizit yada benzeri bişeyle yapabilirsin ama unutma macun çok ince zar gibi olması gerekiyor aksi takdirde soğutmaya destek değil köstek olur. Bu aşamadada bir sıkıntı olmadığını düşünüyorsan soğutucu blokların vidalarını kontrol et tam oturmadıysa , bir veya birden fazla vida eksikse ısı problemine yol açar.Son olarak kasanın hava giriş ve çıkışlarını , fan deliklerini fırça yardımıyla temizlemeninde faydası olacaktır.