AMD Radeon HD 7660G

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
AMD Radeon HD 7660G
Sizce nasil bir ekran kartı laptop için ?

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
AMD Radeon HD 7660G
Sizce nasil bir ekran kartı laptop için ?

Orta sınıf bir kart fakat oyun için yeterli. Alacağın sistem yeni nesil AMD işlemcili ise, çift ekran kartı vardır ve her iki ekran kartını da oyun için kullanabilirsin. Bence almayı düşündüğün laptop modellerinin linklerini gönder.

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Orta sınıf bir kart fakat oyun için yeterli. Alacağın sistem yeni nesil AMD işlemcili ise, çift ekran kartı vardır ve her iki ekran kartını da oyun için kullanabilirsin. Bence almayı düşündüğün laptop modellerinin linklerini gönder.

Öncelikle şunu söyleyeyim ben 1100 tlye hp pavillion g6 almiştim 4 kere parça degişti iade ettim bu bilgisayarı vericekler bu nasıl sence ? işlemcisi falan ?

http://www8.hp.com/tr/tr/products/l...eg_r1002_trtr_c-001_title_r0001&lang=tr&cc=tr

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Günlük işler ve arada sırada oyun oynamak için gayet iyi görünüyor özellikleri.

Kutay

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle şunu söyleyeyim ben 1100 tlye hp pavillion g6 almiştim 4 kere parça degişti iade ettim bu bilgisayarı vericekler bu nasıl sence ? işlemcisi falan ?

http://www8.hp.com/tr/tr/products/l...eg_r1002_trtr_c-001_title_r0001&lang=tr&cc=tr
Bu verdiğin linkteki laptop amp apu kullanıyor hemde harici bir amd ekran kartı daha var kosasker'in dediği gibi bu şekilde gerçekten başarılı bir iş çıkartır eminim yoksa herhangi bir intel tabanlı işlemciyle kullansaydın çok başarılı bir ekran kartı olamayacaktı bu laptop oyun oynatır.

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu verdiğin linkteki laptop amp apu kullanıyor hemde harici bir amd ekran kartı daha var kosasker'in dediği gibi bu şekilde gerçekten başarılı bir iş çıkartır eminim yoksa herhangi bir intel tabanlı işlemciyle kullansaydın çok başarılı bir ekran kartı olamayacaktı bu laptop oyun oynatır.

Peki bu 2 ekran kartını aynı anda calıştırırmı ?

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
2 ekran kartı büyük ihtimalle aynı anda çalışıyordur. Bende de APU var ve işlemcinin kutusunda desteklediği ekran kartlar yazılı. Onlardan birini takarsanız Crossfire-X kombinasyonu yapıyor. Sanırım HP böyle bir nimeti boş geçmemiştir cihazda.

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2 ekran kartı büyük ihtimalle aynı anda çalışıyordur. Bende de APU var ve işlemcinin kutusunda desteklediği ekran kartlar yazılı. Onlardan birini takarsanız Crossfire-X kombinasyonu yapıyor. Sanırım HP böyle bir nimeti boş geçmemiştir cihazda.

Şuan bendeki Radeon HD 7640G + 7670Maynı anda çalışırmı ?

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Şuan bendeki Radeon HD 7640G + 7670Maynı anda çalışırmı ?

Çalışıyormuş evet. Ancak oynanan oyunun desteklemesi gerekiyormuş bu özelliği ve dezavantajları da mevcutmuş. Asimetrik crossfire diye geçiyor.

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7640G-HD-7670M-Dual-Graphics.81172.0.html

Sanıyorum düşük güç isteyen oyunlarda yüksek, yüksek güç isteyen oyunlarda da orta ya da düşük seviye ayarları ile oynayabiliyorsunuz. Denemeniz lazım tabi. Ben buraya ne yazsam boş kalır.

http://www.youtube.com/watch?v=qGqNAOpUYe4

Ayrıca ekran kartı sürücüsünü AMD'nin sitesini takip ederek güncel tutmaya bakın. Bu şekil kullanımda sürücü çok önemli. Şu anda 12.10 mevcut. 1-2 haftaya 12.11 de çıkar.

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0

BF 3 kaldırırmı bu pc

eneshan1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HP nin hemen hemen tüm ürettiği Laptoplarda fan sorunu oluyor adamlar nasıl bir fan koyuyorsa 1 saat sonra cihaz mikrodalga gibi oluyor bence HP bunu bilerek yapıyor pc ısıncak bişeyi yancak tekrar bişi alcak benden para kazancam diye bunu çoğu HP kullanan kişi bilir ama işlemci olarak iyi fakat bence bunun yerine masaüstü kasa topla bunu yarı fiyatına alırsın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
apular, tamamı crossfire destekliyor, özellikle dizüstülerde crossfire olmayan donanım kullanmazlar,, bu ürünü teknosada inceledim.. gayet iyi bence,, bu üründe crossfire özelliği var. s

astsubay286

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende PB laptop var amd a6 işlemci ve onboard 512mb 6610 ve harici 7670 ekran kartları var. BF3 te çift ekran kartı devreye giriyor ve tam sistemde sanki Counter strike 1.6 oynargibi oynuyorum hiç takılmadan. Ağzım açık kaldı hayretler içindeyim. Ama çift ekran kartının devreye girmesi için oynayacağın oyunun desteklemesi lazım. Mafia 2, GTA 4 filan devreye sokmuyo. Ama Sniper elite, Assassin creed serisinde filan devreye giriyor ve tam sistemde deli gibi oynuyor makine. Devreye girmiyorsa orta seviyede rahatlıkla harici ekran kartını seçerek oyunu pynayabiliyorsun. O paranın hakkı değil vermek hakkındanda fazlasını veren bir işlemci-ekran kartı entegrasyonu. için rahat olsun.

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende PB laptop var amd a6 işlemci ve onboard 512mb 6610 ve harici 7670 ekran kartları var. BF3 te çift ekran kartı devreye giriyor ve tam sistemde sanki Counter strike 1.6 oynargibi oynuyorum hiç takılmadan. Ağzım açık kaldı hayretler içindeyim. Ama çift ekran kartının devreye girmesi için oynayacağın oyunun desteklemesi lazım. Mafia 2, GTA 4 filan devreye sokmuyo. Ama Sniper elite, Assassin creed serisinde filan devreye giriyor ve tam sistemde deli gibi oynuyor makine. Devreye girmiyorsa orta seviyede rahatlıkla harici ekran kartını seçerek oyunu pynayabiliyorsun. O paranın hakkı değil vermek hakkındanda fazlasını veren bir işlemci-ekran kartı entegrasyonu. için rahat olsun.

Bilgilendirdigin için çok tşkler.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Çok berbat. 4850den bile düşük. Ki low-med. için en az 4850 olması gerek. Karşılaştırmalara
http://www.techpowerup.com/gpudb/688/AMD_Radeon_HD_7660G_IGP.html
http://www.techpowerup.com/gpudb/1635/ATI_Mobility_Radeon_HD_4850.html
Linklerinden bakabilirsiniz. Oyun oynanmayacaksa tabiki gündelik işlerde performans verir.

7660G'nin Texture Rate: 11.9 GTexel/s
Mobility Radeon 4850'nin Texture Rate: 20.0 GTexel/s
Ayrıca 7660G 380.93 GFLOPS
4850 ise 800.00 GFLOPS

Değerleri teknik anlamda değilde aradaki fark anlamında bile bakmanız yeterli olur.
Yani şöyle güzel böyle güzel diyenleri aldırmayın.

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok berbat. 4850den bile düşük. Ki low-med. için en az 4850 olması gerek. Karşılaştırmalara
http://www.techpowerup.com/gpudb/688/AMD_Radeon_HD_7660G_IGP.html
http://www.techpowerup.com/gpudb/1635/ATI_Mobility_Radeon_HD_4850.html
Linklerinden bakabilirsiniz. Oyun oynanmayacaksa tabiki gündelik işlerde performans verir.

7660G'nin Texture Rate: 11.9 GTexel/s
Mobility Radeon 4850'nin Texture Rate: 20.0 GTexel/s
Ayrıca 7660G 380.93 GFLOPS
4850 ise 800.00 GFLOPS

Değerleri teknik anlamda değilde aradaki fark anlamında bile bakmanız yeterli olur.
Yani şöyle güzel böyle güzel diyenleri aldırmayın.

:) alakası yok

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Günümüz oyunlarında gayet yeterli bir ekran kartı bir laptop için.
Birçok oyunu açar. Crosfire olarak BF3 de rahatlıkla oynatır ama Ultra çok zor. Medium-High arasında kalır "tahminen"

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
AMD Radeon HD 7660G Bu kart ile AMD Radeon HD 7660G + HD 7670M Dual Graphics bu kartı karıştırmayın derim ben

S

SDN Okuru

SDN Okuru
AMD Radeon HD 7660G + HD 7670M Dual Graphics bu ekran kartıyla ilgili düşüncesi olan varsa yazar mı lütfen. geçenlerde laptop aldım hp m6 serisi üzerinde bu ekran kartı war 2gb diyo işlemci de yine amd A10 4600... ayrıca eğer bunlar çift ekran kartı ise aynı anda mı çalışıyorlar yoksa geçiş mi oluyor örn. pes13 oynarken ekran kartı otomotik olarak güçlü olandan mı açılıyor oyunu?

Mr.ßahadır®

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ben yerinde olsam Nvidia alırım bu arada oyun çok iyi bir ekran kartı değil.