Conficker
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
AMD Radeon HD 7660G
Sizce nasil bir ekran kartı laptop için ?
AMD Radeon HD 7660G
Orta sınıf bir kart fakat oyun için yeterli. Alacağın sistem yeni nesil AMD işlemcili ise, çift ekran kartı vardır ve her iki ekran kartını da oyun için kullanabilirsin. Bence almayı düşündüğün laptop modellerinin linklerini gönder.
Bu verdiğin linkteki laptop amp apu kullanıyor hemde harici bir amd ekran kartı daha var kosasker'in dediği gibi bu şekilde gerçekten başarılı bir iş çıkartır eminim yoksa herhangi bir intel tabanlı işlemciyle kullansaydın çok başarılı bir ekran kartı olamayacaktı bu laptop oyun oynatır.Öncelikle şunu söyleyeyim ben 1100 tlye hp pavillion g6 almiştim 4 kere parça degişti iade ettim bu bilgisayarı vericekler bu nasıl sence ? işlemcisi falan ?
http://www8.hp.com/tr/tr/products/l...eg_r1002_trtr_c-001_title_r0001&lang=tr&cc=tr
Bu verdiğin linkteki laptop amp apu kullanıyor hemde harici bir amd ekran kartı daha var kosasker'in dediği gibi bu şekilde gerçekten başarılı bir iş çıkartır eminim yoksa herhangi bir intel tabanlı işlemciyle kullansaydın çok başarılı bir ekran kartı olamayacaktı bu laptop oyun oynatır.
2 ekran kartı büyük ihtimalle aynı anda çalışıyordur. Bende de APU var ve işlemcinin kutusunda desteklediği ekran kartlar yazılı. Onlardan birini takarsanız Crossfire-X kombinasyonu yapıyor. Sanırım HP böyle bir nimeti boş geçmemiştir cihazda.
Şuan bendeki Radeon HD 7640G + 7670Maynı anda çalışırmı ?
2 ekran kartı büyük ihtimalle aynı anda çalışıyordur. Bende de APU var ve işlemcinin kutusunda desteklediği ekran kartlar yazılı. Onlardan birini takarsanız Crossfire-X kombinasyonu yapıyor. Sanırım HP böyle bir nimeti boş geçmemiştir cihazda.
BF 3 kaldırırmı bu pc
Açıkçası hiçbir fikrim yok. Denemeden bilemezsiniz. Tahmin edin derseniz düşük ya da ortaya yakın ayarlarda açar herhalde derim. Elbette maksimum ayar falan beklemeyin.
Bende PB laptop var amd a6 işlemci ve onboard 512mb 6610 ve harici 7670 ekran kartları var. BF3 te çift ekran kartı devreye giriyor ve tam sistemde sanki Counter strike 1.6 oynargibi oynuyorum hiç takılmadan. Ağzım açık kaldı hayretler içindeyim. Ama çift ekran kartının devreye girmesi için oynayacağın oyunun desteklemesi lazım. Mafia 2, GTA 4 filan devreye sokmuyo. Ama Sniper elite, Assassin creed serisinde filan devreye giriyor ve tam sistemde deli gibi oynuyor makine. Devreye girmiyorsa orta seviyede rahatlıkla harici ekran kartını seçerek oyunu pynayabiliyorsun. O paranın hakkı değil vermek hakkındanda fazlasını veren bir işlemci-ekran kartı entegrasyonu. için rahat olsun.
Çok berbat. 4850den bile düşük. Ki low-med. için en az 4850 olması gerek. Karşılaştırmalara
http://www.techpowerup.com/gpudb/688/AMD_Radeon_HD_7660G_IGP.html
http://www.techpowerup.com/gpudb/1635/ATI_Mobility_Radeon_HD_4850.html
Linklerinden bakabilirsiniz. Oyun oynanmayacaksa tabiki gündelik işlerde performans verir.
7660G'nin Texture Rate: 11.9 GTexel/s
Mobility Radeon 4850'nin Texture Rate: 20.0 GTexel/s
Ayrıca 7660G 380.93 GFLOPS
4850 ise 800.00 GFLOPS
Değerleri teknik anlamda değilde aradaki fark anlamında bile bakmanız yeterli olur.
Yani şöyle güzel böyle güzel diyenleri aldırmayın.
Alakası yok derken değer farkına mı benim yazıma mıalakası yok
Alakası yok derken değer farkına mı benim yazıma mı![]()