AMD Radeon Driver Güncelleme Sonrası Ekran Kararması

ümterdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Merhabalar,

Marka/model: ASUS K52JT
Ekran kartı: amd radeon 6370M

Başlıktada belirttiğim üzere eski sürümle normal bir şekilde kullanılabiliyor bilgisayar fakat güncelleme yapmak istediğimde yükleme sonrası ekran kararıyor ve telefon flashı ile belli belirsiz ekran görünüyor.
İndirmeleri hem asus supporttan hemde amd nin kendi sitesinden yaptım. (marka model doğrulayarak)
Sitelerin uygunluk vermesine rağmen bilgisayarda böyle bir sorun yaşamamın sebebi nedir.
Ekran kartı driverı güncelleme sebebim PUBG Lite' ı oynayabilmek.
Güncellemeden sonra o karartıda oyunu açtım giriyor yani sorunsuz, fakat önceki versiyonlarda hata alıyorum. Bu hatayla ilgili araştırmalarım sonucu bu güncellemenin şart olduğunu gördüm. Oyunu açarken aldığım hata "DX11 feature level 10.0 is required to run the engine"

Konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler, iyi forumlar :)

ümterdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Makina 64bit, dxdiag ile baktığımdaysa ekran kısmında 32bit yazıyor (şuan ekran kartı driver yüklü değil ondan dolayıda öyle görünüyor olabilir) fakat ben yine de x86 driverları yüklemeyi denicem şimdi son çare olarak.
Varsa çözümü diye bi yandan da buraya yazmak istedim. Bakalım sonucu yine paylaşırım.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,260
Makina 64bit, dxdiag ile baktığımdaysa ekran kısmında 32bit yazıyor (şuan ekran kartı driver yüklü değil ondan dolayıda öyle görünüyor olabilir) fakat ben yine de x86 driverları yüklemeyi denicem şimdi son çare olarak.
Varsa çözümü diye bi yandan da buraya yazmak istedim. Bakalım sonucu yine paylaşırım.
O 32 bit dediği renk biti oluyor.

Son düzenleme:

ümterdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Haklısın o yüzden hiç girmedim o topa. Neyse bir umut bekliyorum birileri çözmüştür belki :)

ümterdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartı güncel mi ?
Asus support a göre günceli yüklediğimde sorun yok ekran normal çalışıyor fakat oyun açılmıyor.
Amd sitesinde ekran kartına göre indirdiğim driver I yüklediğimde oyun açılıyor fakat ekran karartılı

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,931
Amd uygulaması fabrikaya geri döndürme seçenekler olabilir.

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,931

ümterdem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Bir kaç yerde daha gördüm bu konuyu
Format ile çözümlemişler yani eski versiyon ile günü kurtarmışlar.
Mantığıma yatmayan olay şu madem modele uygun olarak belirtiyor sitede ama yükledikten sonra böyle sorun çıkarıyor. İlginç

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,931
amd uygulması gir ekran varsa gir kosede resim atman şans varmıdir?
Bir kaç yerde daha gördüm bu konuyu
Format ile çözümlemişler yani eski versiyon ile günü kurtarmışlar.
Mantığıma yatmayan olay şu madem modele uygun olarak belirtiyor sitede ama yükledikten sonra böyle sorun çıkarıyor. İlginç