Aynen öyle abi, özellikle Ryzen çıktıktan sonra iyice yerden yere vurdular. Ben de belirli modellerin iyi olduğunu düşünüyorum.FX 6300, FX 8300,FX 8320, bu üç işlemciyi de kullandım.Hepsine overclock da yaptım,sınırlarını zorladım.Kötü ,işlemciler değillerdi,ama intel ile,özellikle,oyunda başa çıkamadılar.
3600 ile çok yetersiz kalır zaten orası öyle. Benim dediğim 2200G, 1600AF gibi işlemcilerin yanında nispeten yeterli olmasıydı.
Elini vicdanina koy ve deki belirli modelleri iyi bende bi yerimle gülüyüm videoya bak
Lisa Su comeback yaptırdı ama resmenBu video her şeyi özetliyor
Yahu ,3600, 2000 tl ye satılan bi işlemci. FX6300 ü ,300 tl ye 2.el bulursun Bırak da o kadar,oyunda3600 ile çok yetersiz kalır zaten orası öyle. Benim dediğim 2200G, 1600AF gibi işlemcilerin yanında nispeten yeterli olmasıydı.
Aynen öyle abi. 200'e 4100 alıp, 150'ye 4GB RAM alsak ve 300'e bir anakart bulsak çok çok ucuza 4 çekridekli orta halli bir sistem çıkıyor ortaya. 3600 hiç 6300 ile yarışır mı yahuYahu ,3600, 2000 tl ye satılan bi işlemci. FX6300 ü ,300 tl ye 2.el bulursun Bırak da o kadar,oyunda
videoda,fps farkı olsun.Seninle aynı fikirdeyim. Halen, o paraya ,iş görebilen ve görecek bi işlemci.![]()
Kesinlikle katılıyorum.Lisa Su comeback yaptırdı ama resmen![]()
Gerçi işlemciler boş olsa da GPU ve oyun konsolu var AMD'nin daha. Yine batmazdı muhtemelen.Lisa Su comeback yaptırdı ama resmen![]()
Bal gibi de 6300 ile GTX 1050 kullanılır. Şu an alınabilecek en uygun 6C/6T işlemcilerden. Ben şuan olsa 2200G, 1200AF gibi alternatifler yerine bunu alıp, daha güçlü bir ekran kartı ile kullanırdım şahsen.Ben katılmıyorum şu anki piyasaya göre degerlendirmek ne kadar mantıklı ben giris orta ve üst segment kafasında yargıladım orta segmente orta segment kafasında türkiye vergi sisteminde pc dizmek zor düşüncelerimiz farklı
Mesaj otomatik birleştirildi:
Çıktıgı tarihte o işlemci orta segmentti
Tam olarak nasıl yerden yere vuruyor? 10. Ve 11. Nesil işlemcilere düzgün ram takarsan Ryzen serisinden daha performanslı çalışıyor. Intel 8. ve 9. Nesilde çuvalladı onun dışında yıllardan beri daha başarılı.Ryzen serisi ile birlikte rakibini yerden alıp yere vurmayı başardı.
Ben kimseye fanboy demedim ? İnternette bir kanal var isim vermek yasaktı sanırım , onun 10400 incelemesine bakarsanız orta segmentte düzgün ram takılıysa Ryzen 5 3600 gibi bir işlemciyi tokatlıyor.yerden yere vuruyor demek istedigi teknoloji farkıdır 7nm ve daha uygun fiyata daha çok çekirdek sürekli degişen soket adam ne dese haklı 9 nesilden sonra hic atılım yapılmadı fps de fazla fark yok ama iş orda bitmiyor.
i9 11900k 8 çekirdek 16 threads
Ryzen 9 5900x 12 çekirdek 24 threads
daha bunun onu kıyaslamıyorum bile 5950x gibi 16 çekirdek 32 threads
az deyil i9 9900k zaten 8 çekirdek 16 threads di hiç bi gelişme olmamış savunulacak hiç bir yeri yok oc atıp piyasaya sürmüşler
onuda geçtim artık amd ciddi anlamda öne geçiyor tüm piyasalara hakimleşmeye başladı bi kaç atılım daha yaparsa tek el olma yolu bile açık
daha ne diyim diyecek bişey yok oc at sür piyasaya geliştirme bişey ben bunu söyleyince fan boy yok kötü cocuk olurum simdi
Benimde 8350'ye çok ilgim var. Fakat 125W TDP'ye sahip olmasından ötürü soba gibi ısınması maalesef olumsuz bir ilgi de oluşturmuyor değilNedense benim FX 8300'e bir sevgim var![]()
Ryzen 5 kullanıyorum zatenGeçiyor demek biraz yanlış olur 3 - 5 fps ara sahnelerde
Ama iş yapmaya gelince iş 7nm verdigi çekirdek çoklugu amd yi gene öne geçiriyor.
ilerki zamanlarda oyunlar çok çekirdek performansına entegre edildiginde fark dahada açılabilir burda intelin bi atılım yapması gerekiyor.
ben üst segmente göre konuşuyorum bu arada i7 i9 ryzen 9 serisine göre
sigara ya da sevgisi olanlar var bagımlılık gibi ama bence ayrılma vaktin gelmiş zaten kötü bi işlemci idi kendisi
bi ryzen zen mimarisine geçme vaktin gelmiş![]()
AMD gerçekten pahalı satıyor :/ Fiyat politikasını gözden geçirip satsa, peynir ekmek gibi satılır.AMD pahalı satıyor, ryzen 3600 gibi bi işlemci bile ,10400F den pahalı. Ki, oyunda 10400F ,daha iyi.
AMD piasayı kendi lehine geçirmek istiyorsa,fiatlarını bi gözden geçirmeli.
Herkesin maddi durumu iyi değilbence ryzen 3600 de 10400f de kaldırılmalı sadece tek üretim olmalı ryzen 5950x veya i9 11900k gibi
sonucta aynı materyal kullanılıyor segment farkı olmamalı tek tip işlemci olsa daha güzel oluryak herşeyi
FX 9590, TDP olarak 300 değil,220 dir.Fx=FPS Drop. 2500K'yı geçemeyen 300W TDP'li 9590'ı unutmadık. Sabertooth 990FX bile tam destek vermiyordu işlemciye...
Yapma ağabey ya.FX 9590, TDP olarak 300 değil,220 dir.
Ve işlemci, full yükte 190 watt civarı çeker.Şu an ,güncel bazı işlemciler,250-300 watt arası güç çekişleri yapıyor.
Ancak, FX 8350 teknolojisinin aşırı zorlanması nedeniyle,saat hızları arttırıldığı için(overclocklanmış bi işlemci) ısınma problemi yaşayan bi işlemciydi.
Yoksa, Tüm FX serisine,drop ,vs dememek lazım. Çoğunu kullandım.
Yahu zaten bende onu tasvip ettiğimi söylemedim ki.Yapma ağabey ya.
İşlemci 220 yazıyor ama o işlemciyi Overclock yaparak 250 altında çalıştıran bir Allah'ın kulu yok. Boş haliyle mosfetleri çok yoruyordu, piyasanın en kaslı 990FX anakartının (Sabertooth) sitesinde 9590 için TDP uyarısı vardı. 970 anakartlara takınca kalorifer oluyordu anakartlar zaten. Zamanında bir moderatör arkadaş vardı, ekran kartının sıcaklığını 15-20 derece etkilediğini söylemişti mosfetlerin. Kullandığı anakart M5A97 olması lazımdı.
Muadili olarak gösterilen çoğu işlemciden oyun kısmında aşırı tokat yiyorlardı, üstüne çektikleri güç aşırı fazlaydı.
Ryzen'in 2019 da çıkması peki?
Elini vicdanina koy ve deki belirli modelleri iyi bende bi yerimle gülüyüm videoya bak
Valla aga benim bildiğim 8150'nin stok fanı uçak sesi çıkarıyordu en son test ettiğimde. Bundan 3 ay önce sattım. Valla değişik işlemciydi 8150. Ama 9590 bence de fiyaskoydu. 220W TDP ile Ryzen 5 1600 gücüne bile ulaşamıyordu. Hatta benchmarkta O.C. atılmış X3440'ı bile geçemiyordu. Ama orta halli bir ekran kartıyla hala iş yapar bence ya. Çok da yerden yere vurmayalım. Yine de 6300, 8300 ve 8350 hala iş görüyor.Yapma ağabey ya.
İşlemci 220 yazıyor ama o işlemciyi Overclock yaparak 250 altında çalıştıran bir Allah'ın kulu yok. Boş haliyle mosfetleri çok yoruyordu, piyasanın en kaslı 990FX anakartının (Sabertooth) sitesinde 9590 için TDP uyarısı vardı. 970 anakartlara takınca kalorifer oluyordu anakartlar zaten. Zamanında bir moderatör arkadaş vardı, ekran kartının sıcaklığını 15-20 derece etkilediğini söylemişti mosfetlerin. Kullandığı anakart M5A97 olması lazımdı.
Muadili olarak gösterilen çoğu işlemciden oyun kısmında aşırı tokat yiyorlardı, üstüne çektikleri güç aşırı fazlaydı.