- Konuyu başlatan
KimBuGamzeli
Profesör
1,37 ile dene ,hızı da 4,3 yap.çarpan 21,5 yani.,İşlemci sıcaklığınada bakmamaız lazım bu arada.
Valla şuan 50 dereceyi geçtiğini görmedim.
1,37 ile dene ,hızı da 4,3 yap.çarpan 21,5 yani.,İşlemci sıcaklığınada bakmamaız lazım bu arada.
Son durum nedir.Başarılımı.
Voltaj halletmiştir.
3,3 GHZ base hızından 4,3 GHZ hızına çıkınca artmaması mümkün değil zaten.![]()
Amanın,hıza bakın bi hele.İşlemci şu an normal gücüne göre 100 km hızda iken,133 km hızla gidiyor. Tut tutabilirsen.![]()
Çözemezsin. Bios kendi üzerinde,overclock nedeni ile yaptığın değişiklikleri, çek ediyor.Olumsuz bi durum varmı yokmu diye bakıyor. Baktı ,herşey normal,açıyor.![]()
afterburnerde çekirdek hızlarında düşme oluyormu,oyun anında
4,2 ghz için 1,40 voltaj ver. çipset hızı işlemci frekansı artırılarak overclock yaparsan ,ayar ister. Çünkü çipsetten kastettiği kuzeyköprüsü hızı ve HT hızlarıda artar. Bi dene. cinebench R15 Testini de yap.
gaming bi anakart deyil hiç ugraşma
İyi günler hocam benimde fx8300 işlemcim var ve 5500 xt ekran kartı aldım darboğaz sorunum var işlemciye overclock yapsam çözülür mü? Anakarım 970a-DS3P Rev2.1 Teşekkürler.afterburnerde çekirdek hızlarında düşme oluyormu,oyun anında
Şöyle bi anakartım olmadı bee. Uefi ne yeniyor mu abi skdfklsfldslkfjŞu menü içinde değilmi. M.İ.T menüsü dediğim.
Ekli dosyayı görüntüle 75994
advanced voltage settings içinde voltaj ayarları ve load line calibration vardır. Auto yazan yerlere tıklayınca neler çıkıyor. voltajda,manel veya offset gibi bi şeyler çıkar.
Tamam hallederim onları bu arkadaş için önerdiklerini ben uygulasam sorun olur mu?İyi. Ama şimdi geç oldu. Yarın müsait olursan,konuya yazarsın. Nasipse,hallederiz.
Bu arada ,aida 64, cpu-z programların yoksa, onları da kur. Yarın lazım olacak.![]()