AMD, Dizüstüne İddialı Geliyor

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
AMD, 2010'un ilk yarısı içinde Danube mobil platformunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Dizüstü pazarında daha iddialı bir yere gelmek isteyen AMD'nin yeni işlemcilerinin özellikleri burada.

2010'un ilk yarısında AMD dizüstü bilgisayar cephesinde ciddi bir hamleye hazırlanıyor. Danube (Avrupa'nın en uzun ikinci nehrinin adı) platormuyla birlikte ilk dört çekirdekli mobil işlemcilerini piyasaya sürecek olan AMD, bu platformda ayrıca DirectX 10.1 destekli RS880M yonga setine yer verecek. Ayrıca daha sonra 40 nm'lik, DX 11 destekli Broadway, Madison ve Park grafik işlemciler de bu platforma dahil olacak.
AMD_Danube_1H10_CPUs_011261145595.jpg
Intel'in CES 2010'da 32 nm'lik Arrandale serisi mobil işlemcilerini tanıtacağını açıklaması üzerine harekete geçen AMD, Danube platformunda yer alacak olan işlemcilerin özelliklerini yayınladı. Listenin en etkileyici üyeleri 2.3 GHz'lik Phenom II X920 BE ve 3.1 GHz'lik Phenom II X620 BE olarak göze çarpıyor. Genel olarak bakıldığında AMD'nin yeni mobil işlemcileri 1,6 GHz ile 3.1 GHz seviyeleri arasında yer alacak. En üst seviye modellerle Intel'le rekabet etmesi zor olsa da, diğer segmentlerde yeni işlemcilerin önemli bir pazar payı alma olasılıkları yüksek gözüküyor.
:: Dizüstü bilgisayarlarda AMD işlemcilerini tercih ediyor musunuz?
Yazan: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4 Çekirdek gelmiş geçiyor ve AMD hala 2 MB L2 önbellek diyorsa ben tercih etmem o işlemciyi de PC/Laptopu da. Intel'in kölesi olduk ama mecbur arkadaş teknoloji konuşuyor.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
İntel kullanıyorum..:)

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Yok hocam ben dizüstü bilgisayarların kendisini tercih etmiyorum...

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
satılan 10 laptoptan 6 sında ati ekran kartı var artık, yakında amd aynı şeyi başarabilir..
(ekran kartında nvidiadan çok çektik, laptopların başbelalısı)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
ATI Başarabilir Son Zamanlarınki Ataklarını iyi Değerlendirip Kullanıcarının Kalbini Kazanabilir Ama Bir Hata Yaparsa AMD ye karşı Laptoptaki Önyargı Dahada Büyür

onn.off

Asistan
Reaksiyon puanı
3
aman AMD uzak dursun şu notebook lardan rahat rahat intel&Nvidia da oyun yoynuyoruz
yine midemizi bulanrımasın mubarek AMD işlemçisi doğal gaz gibi ısınıyor

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Masaüstüyse AMD yi tercih ederim,laptop almayı düşünmediğimden AMD yi de düşünmem :)