AMD çift ekran kartı sorunum

makifk4178

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 yıl önce almış olduğum hp pavilion g6 2010et modelli makinamdan gayet memnundum. Taa ki son formatlayışıma kadar:cursing::cursing: o kadar sorunsuzdu ki free dos satın almıştım 1 yıl format bile atmadan geçirdim. En sonunda bi kaç illet virüs bulaştı mecbur kaldım çektim formatı. Çogumuzun bağımlısı oldugu pes 2013 ü yüksek fps lerde oynarken format attıktan sonra dikkat ettim ki görüntülerde yavaşlama hafiften kasma başladı settingse bakayım dedim pes 2013 ün kötü grafiklerde oynadıgımı gördüm şaşırdım. driveri son sürüm güncel kullanıyorum çok araştırma yaptım bu konuda bunun tek çözümü biostan swichtable grafiklere girip fixed yapmak fakat benım biosumda o yok maalesef .

Dün hp destege baglandım 3 kişiyle görüştüm 3 üde farklı şeyler söyledi.
:devil:

1.si ilk önce eski driveri kurdurttu sonra en sonuncusunu yükleyin tekrar arayın dedi eğer olmaz ise amerikaya şikayette bulunalım sizin adınıza bu sorunu biz çözemedik dedi.

2.si afalladı hiç bir yardımı dokunmadı aynı şeyleri söyledi şikayet falan değince bekletyorum sizi diyip 5 dk hatta bağlanmadı kapadım.

3.sü de en ilginç olanı mevcut ekran kartınız yani ekran kartım amd radeon hd7670 opengl tabanını desteklemiyor bu yüzden o oyunu öyle oynarsınız dedi. Sanki geçen sene destekliyordu da bu sene mi desteklemez oldu dedim daha önce böyle bir sorunum yoktu dedim oydu buydu falan derken sinirlendim teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz diyip kapadım.
:cursing::hammer::hammer:
Bir bilen çıkar belki diye konu açayım dedim daha öncede açılmış buna benzer konular ama benım konu biraz uzun diye açmayı düşündüm lütfen yardımcı olun :( kafayı yiyeceğim bu konu yüzünden.

Chriminal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
HP'nin sitesinden en son BIOS sürümüne güncellemeniz gerekmektedir.

arkadaslar bu problemi halletmenin bir yöntemi var öncelikle driver sweeper programını indirin bu program pc de olan driver ları gören ve kaldırmaya yarayan bir program programı acın ve buradan amd nin ekran driver larını kaldırın tamamen sonra ccleaner programıyla kayıt defteri girdilerini temizleyin ve bilgisayarı yeniden baslatın ardından ekran kartınızın uygun driverını indirin ve bu sekilde yükleme yapın bir şey daha driverı yükledikten sonra catalayst control center ı açın ve masaüstü yönetimine gelin orada YALNIZCA MANÜEL ALGILAMAYI KULLAN seçeneğini tıklatın benimde böyle bir sorunum vardı bu şekilde çözdüm ve bişey daha bios ayarlarından grafik modunu sıfırlayın yanı dynamic de olsun bulamazsanız biosdan komple varsayılan ayarlara dön deyin otomatik olarak grafik modunu da dynamic yapacaktır

makifk4178

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelkikle sağolun.biosum laptopuma en uygun ve güncel sürüm yalnız dinamic veya fixed olarak ayarlayamıyorum öyle bir seçenek yok maalesef. bios sıfırlamayı nasıl yapıyoruz.

ccleaner yapıcam sizin kullandıgınız catalys control center de masaüstü yönetimi seçeneğini göremiyorum siiznki son güncel sürümmüdür.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadasım bende aynı sorun var hp pavilion g6 2005et benim laptopda ekran kartıda radeon hd 7600m serisi baslarda devreye girmede hiç sıkıntı yoktu sonra bi ara artık manuel olmadan oyunları görmez oldu neyse dedim tek tek ayarlarız sonra bi baktım opengl kullanan tüm oyunlarda intel in ekran kartını kullanıyo manuel ayarlasam da sonra arastırdım hp farkındaymıs bu hata nın bios güncellemesi yayınlamıslar bu konuyla ilgili bios ayarlarından grafikleri fixed yada dinamik değistiriyosun istedğini iste. fakat lakin gel gör ki g6 1000 serisi için olan güncelleme g6 2000 serisi için yok sanırım 2 yıldır hala gelmedi o güncelleme her 2 3 ayda bir kontrol ediyorum sayfalarını ama yok hala.örnek olarak dragon age inquisiton, total war serisi, gta, pes bu gibi oyunları ekran kartından manuel seçsemde intel in 1 gb lık ekran kartıyla calısıyor benim ati 4gb yatıyor hiç bi işe yaramadan